Pages: 1
#1 2009-11-06 11:33:50
- Wiikkii
- Предупреден(а) за изгонване
- Registered: 2009-08-07
Re: 7-те вълшебни думи на любовта
Ако искаме да бъдем щастливи с любимия човек,трябва да умеем да разговаряме с него.Само така ще го опознаем и разберем.Достатъчно е съвсем мъничко,за да постигнем сигурност и хармония в отношенията си.
'ДА'
Не казвайте "Ще видим",нито"Може би"или"Само ако и ти..."Вместо това отвръщайте с ясно "ДА"-като отговор на някоя негова молба,но също и на малките му недостатъци,на живота си с него.Като му казвате "ДА",вие му показвате,че може да разчита на вас,че залагате на него.
'НЕ'
Някой неща вършите само за да угодите на любимия си.Има случай,когато просто не можете да откажете на дадена негова молба.Само че ако искате щастлива връзка,ще се наложи в определен момент да кажете "НЕ" . Трябва да можете да отказвате в леглото,при планирането на уикенда,в домакинството.Който не се научи да го прави ,бавно, но сигурно трупа в себе си недоволство спрямо половинката си.
'МОЛЯ'
Би било наистина прекрасно ,ако мажът до вас отгатва сам желанията ви.Но опитът показва друго:Тази задача е непосилна за него.Примирете се ,че той не разбира от намеци."Чух че новият италиянски ресторант е страхотен" - това не му говори нищо.Бъдете по - конкретни: "Моля те,нека излезем някъде само двамата." Или пък "Моля те,изслушай ме...Моля те,прегърни ме...Моля те,целуни ме..." В същото време обаче не се ядосвайте ,ако той не удоволетворява абсолютно вскички ваши молби.В крайна сметка всеки има право да каже "НЕ"
'БЛАГОДАРЯ'
Всеки човек иска постиженията му да бъдат забелязвани и да получават признание за тях.Когато кажете "благодаря" ,показвате,че не приемате половинката си и нещата,които прави за вас,за даденост.Положителен страничен ефект:В мига,в който изречете благодарност,осъзнавате какво съкровище е мъжа до вас.
'Извинявай'
Не става въпрос да лазите в краката на другия или да поемете отговорност за всички проблеми.Признайте обаче ,че всеки понякога греши.Да се извините е признак на сила,а не на слабост.Когато кажете,че съжалявате за случилото се,показвате,че не бихте искали да има неразбирателство или спорове помежду ви.
'НИЕ'
Връзка,в която партньорите се възприемат като един отбор,преодолява всички препядствия по пътя си.Вие решавате всички проблеми заедно,защото ги възприемате като засягащи и двама ви - дори в действителностот те да се отнасят само за единия в двойката. Ако приятелят ви има ядове в службата,вие можете или да кажете "Сам трябва да се справиш" или да го подкрепите "НИЕ ще се справим" Любовта в двойка,в която партньорите казват "ние" , а е по - силна.
'АЗ'
Не е егоистично да мислите и говорите за себе си.Това всъшност е базата за успешен разговор.Само като споделите как се чувствате ,какво ви радва или ядосва,половинката ви ще ви опознае и разбере.Затова:вслушайте се в себе си ,осъзнайте какво ви вълнува и го споделете с любимия,като говорите с Аз-послания."Тъжна съм" или "Обичам те".
'КОЙ ИЗРАЗИ РУШАТ ЛЮБОВТА...'
-"Не ме занимавай с твойте проблеми","Стига толкова","Престани с твойте глупости" - с тези реплики изразявате пренебрежение към личността на другия;
-"Колко пъти ти казах да не...","Ти винаги/никога..."- с подобни агресивни изрази нападаме или обвиняваме любимия човек;
-"Ти пък кога ли успяваш в нещо","Не можеш да се справиш","С кого пак ще излизаш?" - тези думи поттискат другия,изразяват ревността и недоверието ни към него.
MiSteRry, anity_kiss, monnssy, phoebe, mimitooo, y0nit0y96, t3dencet0, bambinkata, sisity17
#2 2009-12-04 18:52:07
- XxXchocolatefullyxXx
- Cookie Monster
- From: Vampville ]:)
- Registered: 2009-10-19
много е хубавка темата 8-| :p
•What doesn't kill you make you stronger...! •
Paper Monsters
vbox7: punk_princess28
[img]http://prikachi.com/images/9/3510009P.gif[/img]
#3 2009-12-09 17:34:15
- zon4eto_91
- Member
- Registered: 2009-07-21
много е хубавка темата 8-| :p
даа (y) :p
Сърцето си не съм намерила на пътя
стъкло не съм и няма лесно да се счупя!!!
[img]http://prikachi.com/images/90/2349090r.jpg[/img]
#4 2009-12-09 17:35:03
- weschy.xD
- Изгонен(а)
- Registered: 2009-06-21
'Извинявай'
Не става въпрос да лазите в краката на другия или да поемете отговорност за всички проблеми.Признайте обаче ,че всеки понякога греши.Да се извините е признак на сила,а не на слабост.Когато кажете,че съжалявате за случилото се,показвате,че не бихте искали да има неразбирателство или спорове помежду ви.
За жалост прекалено рядко се споменава вече .. ;D
Pages: 1