#26 2013-03-28 15:12:52

sexy_girlll
Member
From: ~Summer Paradise~
Registered: 2012-03-13
Posts: 4,219

Re: Здравословно хранене,диети и спорт

Гледам,че към темата има интерес,затова ще пускам по-често. smile

Диети

Диета с макарони и спагети

makaroni1-35249-500x334.jpg

Това е топ диета за привържениците на макароните и спагетите. Това меню с паста можете лесно да го спазвате цяла седмица и така да отслабнете с 3,5 кг.

Все още някои смятат, че от макароните или спагетите се пълнее, което е напълно погрешно. Когато ги приготвяме с нискокалорични продукти, а не с тежки сосове и месо, с тях лесно се отслабва. Най-големият плюс на диетите с паста е, че засищат добре и задълго. Освен това тези тестени произведения (особено когато са пълнозърнести) са много богати на витамини, минерали и целулоза.

Срок на диетата: 7 дни

Резултат: - 3,5 кг

Два варианта за закуска:

I Вариант: 1 хлебче, 30 г нетлъст колбас, няколко парченца краставица

II вариант: смесете 100 г ябълка и 100 г круша, 1 с. л. стафиди, 1 препълнена с. л. орехи, 1 ч. л. бадеми, 1 ч. л. овесени ядки и добавете 100 г нискомаслено кисело мляко.

Седем варианта предобедна или следобедна закуска по избор:

I вариант: 1 ябълка

II вариант: 1 сухарче с 1 ч. л. нискомаслено масло и 1 резен нетлъста шунка

III вариант: 2 моркова

IV вариант: 200 мл прясно мляко с малко лимонов сок

V вариант: 1 сухарче, намазано с 1 ч. л. нискомаслено масло и посипано с белени слънчогледови семки

VI вариант: 1 чаша зеленчуков сок

VII вариант: 1 грейпфрут

Изберете си едно единствено ястие само за обяд или само за вечеря - топло или студено, по ваш вкус.

Само за обяд или само за вечеря по избор:

Топли ястия с паста:

I вариант: Макарони с броколи

Сварете 50 г макарони, задушете 6-7 мин в малко подсолена вода 200 г броколи, накъсано на розич-ки. Обелете 1 домат, нарежете го на кубчета и го задушете при броколито. Стоплете 5 с. л. прясно мляко, пуснете вътре да се разтопи 40 г нискомаслено топено сирене, разбъркайте в соса и 1 с. л. доматено пюре, овкусете с малко сол и черен пипер и поръсете с пресен босилек и оставете соса за няколко минути настрани от котлона. Смесете макароните и броколито и изсипете соса отгоре.

II вариант:Талиатели по провансалски

Сварете 40 г талиатели (плоски широки тестени ленти). Междувременно задушете 6 тиган с малко зехтин 1 тиквичка, 2 домата и 1 скилидка чесън, нарязани на дребно, добавете подправки. Смесете талиателите със задушените зеленчуци и сложете малко нетлъст нарязан колбас.

III вариант:Спагети на фурна

Сварете 40 г макарони или спагети в 300 мл зеленчуков бульон. Задушете в малко нискомаслено масло 100 г нарязан див чесън, 1/2 нарязана чушка и 50 г нетлъст колбас. Овкусете с малко сол и черен пипер, разбийте 2 с. л. от бульона с 1 с. л. сметана и пресни подправки. Сложете всички съставки в огнеупорен съд, настържете отгоре топено сирене или кашкавал и запечете в силна фурна.

IV вариант: Спагети с риба тон
Сварете 75 г спагети, извадете ги от водата и ги запържете за кратко в 2ч. л. нискомаслен маргарин. Полейте малка консерва риба тон (в собствен сос, не в олио) с лимонов сок. Разбъркайте добре рибата и спагетите и овкусете с подправки.

V вариант:Лазаня (за 4 порции, разрешава се само 1 порция на ден) Запържете в горещо олио 1 глава лук и 1 скилидка чесън, нарязани на ситно, сложете в същия съд и 350 г тиквички и 200 г гъби, нарязани на дребно, залейте с малко вода и задушавайте 5 мин. Добавете 500 г домати, смачкани на пюре, и 300 г кашкавал, разбъркайте и овкусете. Разбийте отделно на гладка маса 300 г нискомаслено прясно сирене и малко мляко и пресни подправки. Вземете 8 тестени листа за лазаня (готови) и започнете да редите в тавичка ред тесто, ред зеленчуци и малко млечен сос. Завършете с доматено-зеленчуко-вата смес, настържете отгоре кашкавал и печете 30 мин на 175 градуса.

Студени ястия с паста:

I вариант:Салата с тортелини

Сварете 50 г тортелини и ги оставете да изстинат. Нарежете на ситно 1 домат, 100 г тиквички, по 1/2 зелена и жълта чушка и 1/2 глава лук. Смесете всичко и добавете моцарела на парченца. Направете сос от 2 с. л. рапично олио или зехтин, 1 с. л. винен оцет, сол, черен пипер и мащерка и полейте отгоре, гарнирайте с няколко маслини.

II вариант: Спагети с доматен сос

Сварете 30 г спагети. Разрежете 2 домата наполовина, извадете вътрешността със семките и я сложете да се загрява с 2 с.л. бульон, добавете към нея 1 с. л. олио, 1 с. л. лимонов сок, малко черен пипер и други подправки, оставете да заври и махнете от котлона. Оставете всичко да изстине, смесете го и овкусете по ваш избор.

Четиридневна диета за прочистване

6053132c.jpg

Много ориз, плодове и зеленчуци, богати на калий, и малко сол - това е успешната рецепта на тази диета за прочистване на организма. Също така трябва да пиете и много течности.

Резултат: за четири дни ще олекнете минимум с 2 килограма.

Първи и втори ден:

За да прочистите, но и за да отслабнете, яжте само ориз без сол, пресни плодове и сурови зеленчуци. Така ще свалите кило и половина от теглото си.

Трети ден:

Закуска: 3 с. л. мюсли, 100 г пресни плодове и 1/2 кофичка обезмаслено кисело мляко.

Преди обяд: 0,2 л доматен сок.

Обяд: нарежете на кубчета 100 г пилешки гърди и ги запържете в малко горещо олио. Разполовете 1 пълнозърнесто хлебче и го намажете с 1 ч. л. нискомаслено масло. Сложете върху двете половинки на хлебчето малко зелена салата, колелца от репички и пилешките гърди.

Следобед: билков чай и 0,2 л доматен сок, смесен с 2 с. л. отвара от коприва.

Вечеря: сварете 30 г дългозърнест ориз и го оставете да изстине. Нарежете на парченца 50 г рулца от раци, 1 малка ябълка, 1 стрък целина, 30 г обезмаслено сирене и 1/2 авокадо, полейте всичко това с лимонов сок и разбъркайте с ориза.

Четвърти ден:
Закуска: филийка пълнозърнест хляб, 75 г прясно сирене, 1 сварено яйце.
Преди обяд: 0,2 л зеленчуков сок.
Обяд: 1 филийка пълнозърнест хляб, 1 парче обезмаслено сирене и 1 малка круша.
Следобед: 2 настъргани моркова с лимонов сок.

Вечеря: обелете 1 неголяма краставица, срежете я на дълго на две половинки и издълбайте семките. Бланширайте ги 5 минути. Запържете 80 г кайма и 1 малка глава лук, посолете леко и напълнете краставицата.

С тази диета за прочистване на организма за четири дни може да свалите от 2  до 3 килограма.

Съвети за здравословно хранене

Още една причина да изберете зехтина

61102177.jpg

В последните години всяка успешна и разумна диета съветва да добавите естествени мазнини към менюто си

Средиземноморската диета обещава не само добро здраве, но и хубава фигура. Ново проучване сочи, че зехтинът е ключов елемент за успеха й.

Мазнините дълго време бяха преследвани като опасни и вредни, но в последните години всяка успешна и разумна диета съветва да добавите естествени мазнини към менюто си – това не само поддържа здравето на всички органи и системи, но и помага да се усещате по-сити. Досега обаче има много малко данни за това кой вид мазнина засища най-добре – логично е именно тя да е най-подходяща за диета за намаляване на теглото. Съвсем наскоро учени от Техническия университет в Мюнхен обявиха резултатите от опит да сравнят влиянието на различни видове мазнини върху усещането за ситост.

Не завиждам на участниците в това изследване: в продължение на 3 месеца всеки от тях консумира по 500 грама кисело мляко обогатено с една от 4 вида мазнини: рапица, мас, масло и зехтин. Кисело мляко с мас не звучи никак вкусно, но целта е да се сравни усещането за ситост след различните видове мляко, както и да се проследят нивата на хормоните, които индикират ситостта в кръвта.

Има ли разлика между различните групи? Ръководителят на изследването с учудване споделя, че млякото със зехтин засища участниците повече от останалите видове кисело мляко. Това наблюдение се покрепя и от кръвни изследвания – те показват по-високи нива на хормони на ситост в групата консумирала зехтин. Изненадани от резултатите, учените провели допълнителни проучвания за да открият на какво се дължи ефектът, наблюдаван при зехтина. Оказва се, че ароматните екстракти в зехтина, а не съдържанието на конкретни видове мастни киселини, са причина за по-силното усещане на ситост. Влиянието на ароматните екстракти било толкова силно, че групата, приемаща зехтин съвсем без усилие консумирала средно 176 калории по-малко дневно.


Какъв зехтин да изберете? Гръцки, испански, италиански?

Учените определят за най-ароматен италианския.
На базата на тези проучвания, екипът се надява да разработи хранителни продукти с повишено съдържание на ароматните вещества във висококачествения зехтин. Те очакват хората на диета да консумират по-малки количества от обогатените с тях храни, което би могло да помогне за контрол на приетите калории.
Вместо да чакаме производството на поредния диетичен продукт, защо да не се възползваме от това ценно качество на зехтина? Ето няколко креативни начина да го използвате:

1. Направете си шейк: смесете чаша кисело мляко, ½ чаша вода, замразени горски плодове, шепа кашу, супена лъжица зехтин и малко ванилия. Пасирайте и консумирайте веднага.

2. Пригответе домашно песто: смесете пресни листа босилек, зехтин, сирене пармезан и кедрови ядки, няколко скилидки чесън и морска сол

3. Млечна салата: изцедете кисело мляко и го смесете с настъргани краставици, добавете смлени орехови ядки, ситно накълцан копър и лъжица зехтин

4. Брускети: запечете няколко тънки филийки качествен хляб. Направете смес от ситно накълцани домати, маслини, чесън, босилек и зехтин

Да ви е сладко!

61102184.jpg

Как да разпознаете ефикасната диета?

61099355.jpg

Няколко са основните признаци, които ще ви помогнат да се ориентирате в резултатите, които ще постигнете.

Представете си, че купувате нова прахосмукачка, която изчиства къщата ви прекрасно само за 20 минути, но когато се обърнете, подът незнайно защо пак се е покрил с прах. Така е и с някои диети. Обещават вълшебни резултати, отслабвате, и няколко седмици или месеци по-късно, пак изглеждате като преди, че и с няколко килограма в повече.

На пазара има стотици диети, всяка обещаваща страхотни резултати и въпреки това милиони жени започват диета ‘’от понеделник’’. Ето как да разпознаете кои са ефикасни и си заслужават да бъдат пробвани:

1. Не обещава чудеса

7 килограма за 7 дни звучи много добре, но такъв резултат не е реалистичен и дори да го постигнете, ще е за кратко и за сметка на обезводняване и други неприятни за организма ефекти. Седмично може да отслабвате с до 1 кг от мазнини и то ако наистина сте с достатъчно излишно тегло. В началото на всяка диета, заради отказа от сладко, солено, алкохол и бързи храни, кантарът може да покаже минус 2 или 3 килограма още в първите дни – това не са подкожните ви мазнини – горенето тепърва предстои. Ако сте реалисти, ще изчакате плавното и здравословно намаляване на теглото.

2. Не изключва най-любимите ви храни за дълго

Живот без шоколад и сладолед? Наистина? Завинаги? Дори най-строгите диети намират място за включване на любимите ви храни. Удоволствието, което изпитваме при хранене е важна част от цялостното здраве – много време без любима храна може да увеличи нивата на стрес и в крайна сметка да ви откаже от всякакви здравословни навици. 10% от калориите, набавени с любимите храни са напълно приемливи при повечето разумни и ефективни хранителн планове.

3. Поддържа енергията и настроението ви

Нямам по-лош диетичен спомен от зелевата супа. Къщата миришеше неприятно, супата не беше никак вкусна и настроението ми беше доста минорно. Когато една диета не доставя минимума хранителни вещества, силите ви се изпаряват, започвате да сядате или лягате по-често, не се разхождате достатъчно, не спортувате с хъс. Накрая общият ви разход на калории се свива и тежите точно колкото преди, но сте в лошо настроение. И гладни. Изберете диета с достатъчно белтъчини, зеленчуци, плодове и естествени мазнини, за да не губите енергия.

4. Води до трайни резултати

Ако не искате да задържите резултатите си, всяка диета работи. Не всяка обаче позволява да поддържате новото си тегло. Това може да стане само с диета, която е вкусна, дава достатъчно енергия и е лесна за спазване. Можете ли да ядете само оризови спагети и маруля през следващите 3 години? Най-вероятно не – изберете нещо по-умерено. Много хора започват със Зоната именно защото могат да се хранят така с години.

5. Кара ви да вярвате силно

Много е важно да вярвате в контекста на диетата, която сте избрали. Голяма част от вегетарианците и веганите не отстъпват от начина си на хранене именно защото вярват, че принципите им са добри за тях, за животните и за планетата. Тези, избрали палеолитната диета вярват силно, че съвременните храни водят до болести и лошо качество на живот – те няма да докоснат соя или царевично олио. Ако вярвате в плана, който сте избрали, не само защото ще помогне да поддържате разумно тегло, но и защото ще повлияе и на други важни за вас ценности, ще имате успех.

Упражнения

4 упражнения за ходила и крака

394821.jpg

С чорап, ластична лента и кухненска кърпа.

Като всяка част от тялото ви, и ходилата имат нужда от упражнения, за да бъдат в добра форма. Ето 4 начина това да се случи:

Пускам, пускам кърпичка
Как действа: укрепва мускулатурата на краката и подобряване баланса
Хвърлете един чорап на пода и използвайте пръстите на краката си, за да го хванете с тях. Задръжте във въздуха за 10 секунди, след това отново го пуснете на пода. Повторете пет пъти с всеки крак.

Нешка Робева
Как действа: укрепва мускулите, което, от своя страна, води до подсилване на костите на краката
Застъпете с петте пръста на краката си широка ластична лента. Разширете пръстите, издърпайте лентата в противоположна посока, като се стараете да я задържите и с пръстите. Дръжте пет секунди, след това пуснете. Повторете пет пъти за всеки крак.

Високо, високо
Как действа: укрепва краката и прасците и подобрява баланса
Застанете срещу шкаф или врата. Вдигнете единия крак, балансирайте и качете стъпалото, като докосвете с върха на пръстите си най-всиоката възможна за вас част. Задръжте крака си там за 10 секунди, след това го свалете по-ниско. Повторете 10 пъти за всеки крак.

Ахилесова пета
Как действа: заздравява сухожилията
Седнете на пода, протегнете единия крак напред, другия сгънете навътре. Прехвърлете кухненска кърпа през петата и хванете двата й края. Вдигайте крака с кърпата нагоре, докато почуствате стягане в областта на стъпалото и прасеца. Задръжте за 10 секунди, отпуснете. Повторете пет пъти за всеки крак.

След като приключите с тези упражнения, може да наградите краката и ходилата си с масаж със студена топка за голф. Просто я поставете за няколко часа във фризера преди това. Сложее я под ходилото си и търкаляйте леко. Топките за голф са с многжество хлътнатини по повърхността, което ги прави идеални за масаж.

Спорт

3 забавни игри в парка, с които ще изгорите калории

414091.jpg

Времето след работа е слънчево и приканващо да останем навън, вместо да се затворим в малките и сковаващи летния дух апартаменти. Градските паркове са пълни с хора, търсещи настроение. Няма нищо по-хубаво от семейна разходка, съчетана с приятна и релаксираща игра, който не натоварва. А на всичкото отгоре и помага да горим калории. Ето три приятни предложения за отмора след работа.

Бадминтон
Бадминтонът, или по-познат ни от детските години като федербал, е неангажиращ спорт, който можете да практикувате със семейството на открито. Подходящите условия са хубаво време и по възможност да не вали. Със снаряжението можете да се сдобиете във всеки спортен магазин или в така популярните магазини за левче. Сумата е скромна и няма да бръкне дълбоко в джоба ви. Може да играете за точки, като добавите и мрежа или просто да си подавате, за да издържите по-дълго без перото да падне на земята.

Калории, които ще изгорите, ако играете бадминтон
Така неангажиращият на пръв поглед федербал, всъщност е доста енергоемък. Ако играете в продължение на 1 час, ще изгорите цели 450 калории.

Тенис на маса
Ако си мислите, че тенисът на корт е по-изморителен и от него се изгарят повече калории отколкото тенисът на маса, то тогава пробвайте второто. Нужен ви е парк, в който има монтирани маси. Хилките можете да си купите за скромна сума отново от магазин всичко за левче. Не е нужно да сте професионалист, за да се наслаждавате на играта и да включите и малчуганите в забавата.

Калории, които ще изгорите, ако играете тенис на маса
Ако играете в продължение на един час тенис на маса, ще загубите цели 300 калории. За сравнение, тенисът на корт ще изгори малко над 500 калории за час. Сами виждате, че разликата не е голяма.

Фризби
В тази интригуваща игра можете да включите и кучето дори. То с удоволствие ще тича след „хвърчащата чиния”. Цялото семейство може да се нареди в кръг и да си подавате фризбито. По този начин изобщо няма да разберете как сте изразходвали стотици калории само за един час.

Калории, които ще изгорите, ако играете с фризби
Така приятното хвърляне на пластмасовия диск и опитите да го хванете, ще стопят малко над 200 калории за един час.

Във фитнеса със звезди

Фитнес от Вики Бекъм

viki-beckham-25868-500x334.jpg

Вики Бекъм преди не беше привърженичка на фитнеса. Слаба по рождение, майката на 4 деца имаше по-скоро анорексичен вид. Но с наближаването на 40-те и раждането на Харпър нещата коренно се промениха.

Вики Бекъм се запали по фитнеса. Вече почти не пропуска ден, в който да не тренира. Резултатите започват да личат – звездата е все така слаба, но много по-стегната и с елегантно оформена мускулатура. "Ставам сутрин, оставям децата на училище и след това отивам на тренировка. Помага ми да се настроя добре за целия ден след това.", споделя за фитнес режима си самата Вики Бекъм. Освен това вече хапва повечко, а метаболизмът й е ускорен, т.е. Решила е проблема с липсата на апетит след първите раждания, който й придаваше почти анорексичен вид.

Вики Бекъм се е занимавала с пилатес, йога и тенис в миналото, но никога не е поддържала постоянство в никоя физическа активност. След раждането на малката Харпър Севън с цезарово сечение, звездната майка почива 6 седмици и се заема сериозно с фитнеса. В началото тичането много й помогнало да влезе в обичайната форма. Джогинг 6 пъти седмично за стопяване на излишните мазнини след раждането.

Впоследствие Вики Бекъм следва примера на знаменитости като Мадона, Шакира и Гуинет Полтроу, които се доверяват на популярната фитнес треньорка Трейси Андерсън. Тя е известна с индивидуалните тренировъчни схеми, които изготвя за звездните си клиенти.

"Дейвид ми слага музика на iPod-а, така че си слушам, докато тренирам. Гордън Рамзи пък ми подари маратонки, които имат малък чип в тях, изчисляващ колко си избягал", споделя още Вики Бекъм.

Здравословна рецепта

Свински ребра с мед и портокали

svinski-rebra-s-portokali-34574-500x334.jpg

Рецепта за Свински ребра с мед и портокали - невероятна комбинация, ще си оближете пръстите!

Продукти:

500 г свински ребра
2 портокала
2 с. л. мед
3-4 скилидки чесън
сол
1/2 чаена лъжичка джинджифил
черен пипер
олио
Начин на приготвяне:

Свинските ребра се измиват.
В подходящ съд се изцеждат портокалите.
Медът се разбива добре с портокаловия сок.
Скилидките чесън се стриват и се добавят към сместа.
Ребрата се мариноват за около 2 часа.
Намазват се с подправките.
След това свинските ребра с мед и портокали се пекат на загрята фурна.
Сервират се с резани портокал.

Топ клип с упражнения

Miranda Kerr Workout

http://www.youtube.com/watch?v=mRw5q8RBIh8


[list=*]
[*]........................................................................

Let’s say goodbye
And never back again, let me cry
I wanted you, you wanted to lie
I knew that it would happen this way.
[/*]
[/list]

Offline

#27 2013-03-28 16:01:49

Chicharitooo
Member
From: Narnia <3
Registered: 2012-03-04
Posts: 2,119

Re: Здравословно хранене,диети и спорт

Изключителна полезна тема. Браво!


Boy: Knock knock.
Girl: Who is it?
Boy: Marry.
Girl: Marry who?
Boy: Marry me.

Offline

#28 2013-04-28 16:29:29

sexy_girlll
Member
From: ~Summer Paradise~
Registered: 2012-03-13
Posts: 4,219

Re: Здравословно хранене,диети и спорт

Въпреки всичко аз ще продължавам да пиша в темата,пък дано има някакъв интерес.;дд

ДИЕТИ

Диета със супа - 4 кг за 7 дни

dieta-supa-41053-500x334.jpg

Диета със супа, с чиято помощ само за седем дни ще отслабнете с четири килограма и ще влезете в идеална форма.

Докато спазвате диетата със супа, желателно е да не употребявате алкохол, тъй като той ще наруши процесът на отстраняване на мазнините в организма ви. Можете да пиете спиртни напитки, най-рано 24 часа, след края на диетата.

Основното в диетата е специалната супа за отслабване, която трябва да ядете всеки ден, и то по няколко пъти.

За да е напълно ефикасна диетата, спазвайте следните правила:

1. Не се отклонявайте от дневното меню и не добавяйте други продукти.

2. Не яжте хляб, а газираните напитки са абсолют-но забранени.

3. Ако изпитвате глад, спокойно яжте от супата.

4. Когато приготвяте месо, внимателно отстранете мазнините от него.

5. Следете теглото си всяка сутрин.

Рецепта за чудодейната супа

Продукти:

3 глави кромид  или праз лук
2-3 домата (може и от консерва)
2 зелени чушки
1 кубче зеленчуков бульон
1 морков
3-4 розички броколи
една връзка кервиз
Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците на малки парчета и ги залейте с вода. Можете да ги подправите със сол, черен пипер или къри, по ваш вкус. След като кипне, я оставете да ври още 10 мин. на силен огън, след което намалете огъня и я оставете на котлона, докато зеленчуците омекнат.

Супата не натрупва калории в организма ви и можете да я ядете колкото искате, но не е желателно да се храните само с нея.

Добавяйте към дневното си меню и следните храни:

Примерно меню:

Първи ден:

Освен супата, яжте и всякакви плодове (без банани). Пийте чай или кафе, но без подсладители, мляко, вода и сок от моркови.

Втори ден:

Включете към дневното си меню, освен супата и свежи или консервирани зеленчуци и обезмаслено сирене. Избягвайте бобовите растения, царевицата и зеления грах. За обяд може да изядете и един сварен картоф с масло. Не яжте плодове и пийте само вода.

Трети ден:

Яжте супа, плодове и зеленчуци (изключете печените картофи, бобовите растения и бананите), пийте вода.

Четвърти ден:

Продължаваме със супата, като към плодовете вече можете да прибавите и бананите. Зеленчуците са без ограничения. Пийте вода и нискомаслено прясно мляко.

Пети ден:

Към супата добавете 300-600 грама говеждо месо.

Изпийте 6-8 чаши вода.

Шести ден:

Яжте говеждо със зеленчуци (особено зелени).
Отново картофите са забранени. Пийте само вода и колкото искате порции от супата.

Седми ден:

Менюто ви за деня трябва да включва кафява грис халва, плодов сок без подсладители, зеленчуци и отново супата.
Изпийте около един литър вода.

Ако спазвате всички правила, за една седмица трябва да изгубите 4 килограма от теглото си. Много е важно да ядете продуктите в точно указаните дни.

За да избегнете неприятният йо-йо ефект, след края на диетата, ходете пеша, карайте колело или правете гимнастика (пилатес, каланетика).
Избягвайте газирано и пържено, яжте пуешко месо, тъй като то е богато на желязо и не е мазно.

След като приключите с диетата, изключете супата от менюто си.

Пролетна диета с дълготраен ефект

17508_0.jpg

Пролетна диета с дълготраен ефект. Диетата се спазва 2 седмици, като се редуват 2 варианта.

Пролетна диета с дълготраен ефект – Вариант 1

Закуска: билков чай или минерална вода с лимон, 2 зелени ябълки

10 часа: 2 сухара, намазани с обезмаслена извара, 1 чаша лимонов фреш

Обяд: зелена салата, 1 купичка варен ориз или елда, 150 г риба на скара, 1 варено яйце

16 часа: 1 варен картоф

Вечеря: зеленчукова супа с 1 сухар

Преди сън: 1 чаша нискомаслено прясно мляко или билков чай

Пролетна диета с дълготраен ефект – Вариант 2

Закуска: 1 филийка пълнозърнест хляб с парче постна шунка, кафе с нискомаслено мляко

Обяд: печени картофи или задушено зеле с малко печено пиле

Следобедна закуска: няколко блокчета натурален шоколад

Вечеря: 200 г пиле или риба със зелена салата

Шоколад, сладолед и други сладкиши могат да се консумират веднъж на 2 седмици и то през първата половина на деня. Алкохолът е забранен, разрешена е само чаша бяло или червено вино.

Съвети за здравословно хранене

Пет здравословни закуски

17773_0.jpg

Здравословната закуска дава енергия за целия ден и трябва да зарежда организма с жизненоважни витамини и минерали. Доказано е, че закусването сутрин помага за отслабване. Пет здравословни закуски.

Закуската е най-важното хранене за деня. Тя прекъсва “нощните пости” и презарежда организма с енергия за новия ден. Закуска за шампиони или как да направите деня си пълноценен? Ето пет здравословни закуски:

Овесена каша с нискомаслено прясно мляко и сушени плодове – овесените ядки са отличен източник на неразтворими фибри и помагат за понижаване на нивото на „лошия“ холестерол в кръвта. Освен това освобождават енергия бавно и засищат за по-дълго. 1 супена лъжица (30 г) сушени плодове ще набави още витамини и минерали за организма.

Мюсли, свежи плодове и нискомаслен йогурт – богат микс от протеини, витамини и минерали за пълноценен ден.

Пърнозърнест корнфлейкс с нискомаслено прясно мляко – пълнозърнестият корнфлейкс е с високо съдържание на фибри, който засища за дълго време. Изберете вид, обогатен с витамини и минерали.

Варено яйце с пълнозърнест тост – яйцата са отличен източник на белтъчини, минерали, витамините А, D и рибофлавин. Пълнозърнестият хляб съдържа витамини от групата В, Е, фибри и минерали.

Гъби и домати на скара на пълнозърнеста багета – гъбите и доматите са зеленчуци, които целогодишно трябва да присъстват в менюто ни, защото са енергийна бомба от витамини и минерали. Пълнозърнестата багета също съдържа голямо количество витамини от групата В, Е, фибри и минерали.

17773_1.jpg

Упражнения

Упражнения за бразилско дупе

dupe-beljo-sexy.jpg

Определението "бразилско дупе" стана нарицателно за стегнати и заоблени задни части. Безспорно, то е преди всичко природна даденост. Но истината е, че не сме напълно безсилни и има упражнения, които помагат за постигане на добре оформено дупе.

Няма да ви лъжа! Няма упражнения, предназначени конкретно за седалищните мускули. Има такива, които съдействат за изгаряне на мазнини и дооформяне на мускулите в тази област.

Седалищните мускули включват 3 групи мускули: голям (gluteus maximus), среден (gluteus medius) и малък (gluteus minimus). Стегнатият голям седалищен мускул е този, по който се познава добре оформеното дупе.

Правете редовно тези 4 упражнения и след няколко месеца ще установите промените във визията си "отзад":

Упражнение 1
Заемете котешка поза с кръстосани отпред ръце и плътно прибрани крака. Изпълнявайте навеждания и изправяния, като използвате ръцете за опора, а дупето е стегнато и насочено нагоре. Правете по 15-20 повторения.

8983_1.jpg

Упражнение 2
Заемете следната поза: легнето по корем с тяло, плътно прилепено към пода,  изпънати и опрени на стена ръце. Започнете да свивате краката в колената, като дупето е стегнато, а стъпалата са в шпиц позиция. Правете по 20-25 повторения.

8983_2.jpg

Упражнение 3
Това упражнение е с по-висока степен на трудност. Застанете на пода, опрени на изпънати ръце и крака, свити в колената. Изнесете десния крак напред и насочете лявата ръка към дясната със завъртане на тялото. Върнете се в изходна позиция. След това сменете краката и ръцете. Правете по 5-10 повторения на всяка страна.

8983_3.jpg

Упражнение 4
Любимата "ножица", но този път с изпънати ръце и дупе, насочено нагоре. Изпълняват се подскоци със смяна на краката. Правят се 15-20 повторения.

8983_4.jpg


Спорт

Вместо тренировки - игри! Защо не?

61116687.jpg

Защото тренировките могат да бъдат и забавни

В света на големите ‘’играта’’ не е сериозно занимание и е запазена за ‘’малките’’ или за ‘’професионалистите’’. Това обаче може да ни ограничи и да ни попречи да се движим пълноценно, да редуцираме стреса и да разнообразим социалните си контакти – важни аспекти на здравето, които не винаги може да обхванем в рамките на час фитнес тренировка. Вместо занимания в зала ви предлагам друга много естествена опция – да играете.

Само 30 минути тичане с малко дете ще ви увери, че дребосъците нямат никаква нужда от фитнес – с радост клякат и стават, лазят, затичват се, търкалят се по стръмната трева в парка и преследват кучето – и вие някога сте играли така безгрижно и е лесно да си спомните как.

Изберете любима своя игра или опитайте една или повече от тези активности всяка седмица, за да се натоварите пълноценно и да се почувствате леки и изпълнени с жизнена енергия – мускулната треска е гарантирана.

Народна топка

Помните ли как се играе? Ако сте забравили задължително извикайте няколко деца в отбора си – ще ви припомнят! Ще са ви нужни поне 8 души за да се забавлявате от сърце! Играйте поне час, за да се разтоварите психически и да стегнете цялото тяло!

Игра с кучето

Разходките са в графика ви, но ако потичате, хвърляте пръчки или лазите заедно с кучето си ще използвате много повече мускули и ще усетите тялото си като след тренировка. Намерете чисто и просторно място където да може да се боричкате и търкаляте, да се затичвате и състезавате! Бъдете активни поне 30 минути!

Плажен волейбол

Ще усетите мускулите на дупето и бедрата да работят, както никога досега! Намерете поне трима партньори за да се получи добра игра – плажът не е задължителен, но приятелите са! Играйте поне час. За любителите на баскетбола – и това е фантастичен вариант – още повече тичане и натоварване за раменете.

Фризби

Също така познато като летяща чиния – повечето от нас са експерти в играта – с двама или повече души. Играйте на големи разстояния, за да може да потичате и да се изпотите! Хвърляйте фризби поне един час!

Виртуални спортове

Много видео системи, като wii, предлагат спортни игри – бокс, волейбол, тенис, голф – изберете игра, в която можете да използвате цялото си тяло и да се движите динамично. Повечето игри имат и вариант за игра в двойка, a състезателният елемент помага да се концентрирате! Играйте редовно и поне 30 минути.

Танци

От салса и народни танци до Зумба, няма по-вълшебен начин да се слееш с музиката и да стегнеш тялото неусетно! Танцувайте у дома, в час по танци или в клуб – защо не и цяла нощ?

За начинаещи бегачи

61109066.jpg

Условия, без които не може да изживеете удоволствие от тичането

Купете си подходящи обувки.

Това е много важно, за да избегнете неприятностите от изкълчване на глезена или болки в коленете. Преди да изберете маратонките, съберете информация, кои са подходящите за вас спортни обувки за дълго тичане.

Дръжте неотклонно решението си в главата.

Не позволявайте да се разколебаете. Това е най-лесно - да се откажете. Напротив целта, че ще издържите на бягане 1 км, 3 км, 10 км , ще бъде мисълта, която ще ви изважда от леглото в добър тонус.

Осигурете си приятел да бягате заедно.

Споделеното удоволствие винаги е двойно като изживяване. А и предизвикателството да се видите в друга светлина - изявени в друга сфера, носи удовлетворение.

Разгрявайте с бързо ходене първите 5 минути

от вашето бягане. Също така може да направите стречинг, след като сте тичали 5 - 10 минути.

Приемливо е да преминете в ходене

от време на време. Така давате възможност за временно възстановяване на мускулите по време на дългото бягане и намалявате риска от увреждане на ставите.

Следвайте правилото за 10-те %.

Всяка седмица увеличавайте дистанцията с 10%. Ако не контролирате скоростта, с която тичате и я увеличавате бързо, създавате реални възможности да се увредите, а нали точно това не искате да се получи от самото начало.

За да не може обективни причини да осуетят желанието ви за тичане още с първото излизане, вземете предвид тези съображения за по-малко рисково бягане.

Във фитнеса със звезди

Фитнес от Нина Добрев

10992_1.jpg

Какъв е фитнес режимът на Нина Добрев? Красивата актриса с български корени залага на йога, за да поддържа идеалната си фигура.

Нина Добрев се харесва слаба и йогата й помага да остане такава. Освен това чрез нея звездата от сериала „Дневниците на вампира“ бяга от ежедневното напрежение и се отърсва от отрицателната енергия. Нина Добрев практикува йога по 90 минути 3 пъти седмично. Йогата се отразява чудесно и на кожата. Порите се отварят и дишат, идеална е за вида на кожата.

"Нуждая се от йогата. Тя е част от живота ми и не мога да си представя, че няма да я практикувам. Хот йогата е най-добра заради изпотяването и защото е вид кардио тренировка и укрепва мускулатурата. Практикувам йога много често, 3 или 4 пъти седмично. Тя е бягство за мен. Дори мога да стана йога инструктор. Нямам сертификат, но мога да го направя, защото имам опит.", разпалено обяснява Нина Добрев.

Нина Добрев не е почитателка на силовите тренировки, защото не харесва грубоватата мускулатура. Освен с йога, звездата поддържа форма и с джогинг. Наскоро дори показа страхотното си тяло във фотосесия за американското списание Fitness Magazine.

Нина Добрев се харесва слаба и решила да стане вегетарианка за няколко месеца. Но тъй като се чувствала уморена и прекалено слаба, решила че има нужда от месо. „В края на миналата година опитах да бъда вегетарианка за 4 месеца, но започнах да се чувствам слаба, сякаш се нуждаех от повече протеини и повече енергия. След това прочетох ревю за епизод на „Дневниците на вампира" и авторът беше написал, че изглеждам прекалено слаба. Помислих си: ОК, може би е прав. Нуждая се от бъргър – но бъргър с говеждо месо, а не със соя.“, разказва за вегетарианските си опити актрисата. 

Да станеш звезда в Америка, ако идваш от никому неизвестна България, не е никак лесно, но Нина Добрев го постигна. С талант, упоритост, постоянство, красота и.... йога.

Здравословна рецепта

Пилешки филета в сметанов сос

20471.jpg

Пилешки филета в сметанов сос - любима рецепта, която винаги ще приготвяте с удоволствие.

Продукти:

500 г пилешки филета
сол
черен пипер
1 супена лъжица соев сос
100 г настърган кашкавал
1 кубче  пилешки или гъбен бульон
100 г пушено сирене
250 г гъби
1 малка кофичка сметана
Начин на приготвяне:

Подправете филетата с подправките и ги наредете в намазана с масло йенска тенджера или глинен съд с капак.

Поръсете месото с кашкавала, залейте го с разтворения бульон (заделете малко за гъбите) и оставете да се задушава под капак в умерена фурна.

Сложете нарязаното на парченца пушено сирене и отново върнете във фурната, но без капака, за да се разтопи пушеното сирене.

Измийте гъбите хубаво, по-едрите нарежете на парчета.

Задушете ги в сметаната и останалия бульон, като бъркате непрекъснато.

Подправете със сол и черен пипер.

Залейте пилешките пържоли с гъбено-сметановата смес и върнете ястието отново във фурната за около 20-30 минути.

Топ клип с упражнения

Jillian Michaels: Yoga Meltdown Level 1

http://www.youtube.com/watch?v=q5nyrD4e … l-&index=1

Топ блог

Линк - > http://undressedskeleton.tumblr.com/


[list=*]
[*]........................................................................

Let’s say goodbye
And never back again, let me cry
I wanted you, you wanted to lie
I knew that it would happen this way.
[/*]
[/list]

Offline

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook