#1 2012-08-22 17:00:20

bonbon99
Member
Registered: 2011-09-21

Re: Трябва ли да кажа на родителите си ,срам ме е....

От малка пиша - стихове,истории и т.н.т Като малка 1-3 клас някъде,също пишех стихове и не ме беше срам да ги показвам на майка ми и на баща ми,дори и на баба ми ги показвах laugh те много ми се радваха и т.н.т защото стиховете бяха някак детски.Като поотраснах спрях да пиша,не знам защо не ми идваше музата така да се каже и бях доста заета.Но 5-6 клас,вече бях в ново училище,харесвах си едно момче както и да е,не можа да се получи нищо. Почнах отново да измислям стихове,но все бяха любовни.За разбито сърце или "изгубена душа".Сега имам страница във фейсбук и там публикувам една моя история,която също е "любовна".Не исках никой познат да знае за това,защото ме е много срам.Не знам какво ще кажат родителите ми,ако разберат.Майка ми е много странен тип човек,опитва се във всяка моя дейност да ме напъдства,като същевременно с това променя отношението си до някаква степен към мен и малко ме дразни.А ако и кажа,че не искам да ми помага,много лесно може да се разсърди и дори да не ми говори ден-два най-много седмица.Трябва ли да им кажа (на родителите ми).Единствено няколко приятелки знаят за това и наскоро научи и братовчедка ми.Уж няма да казват на никого.Не знам защо пазя тези неща в тайна.Просто много ме е срам. worried  worried Вече се побърквам и не знам какво да правя.Скоро наближава училище и трябва да спра да пиша,защото ще съм 7 клас и ще кандидатствам и трябва много да се учи.Предполагам,че ще съм толкова заета,че няма да ми остава време за други дейности,въпреки,че винаги,когато съм тъжна изкарвам всичко на листа - болка,тъга.И в крайна сметка се чувствам по-добре.Постоянно се чудя защо пазя всичките тези неща в тайна.Уж не трябва да имам тайни от родителите си. Ох,не знам какво да правя.Ако реша да им кажа,не знам как да им кажа.Объркана съм
ПС : На 13 съм

Трябваше ли да излъжа братовчедка си?Случайно е намерила страницата и е попаднала на историята ми.Пита ме дали е моя.Аз потвърдих,но я накарах да обещае,че няма да казва на никого.Трябваше ли да я излъжа?Ами ако тя сподели с майка си (леля ми),а после тя на баща ми или на майка ми?Би трябвало щом е обещала,наистина да спази обещанието си,но не знам вече.... lipssealed lipssealed

Мерси  на всички прочели и коментирали

╲╭━━━━╮♥╲
╲┃╭╮╭╮┃╲
┗┫┏━━┓┣┛╲       
╲┃╰━━╯┃╲
╲╰┳━━┳╯
╲╲┛╲╲┗╲╲ ╲

[img]http://store.picbg.net/thumb/1C/EC/78c6a642f20a1cec.gif[/img]

#2 2012-08-22 17:09:28

nedi
Independent
From: Albuquerque, New Mexico
Registered: 2010-05-20

И аз някога показвах какво сътворявам. Напоследък изобщо никой не знае какви „романси“ пиша . Ако искаш не им казвай, твоя си работа, но не разбирам кое му е нередното ?

[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...
[/*]
[/list]

#3 2012-08-22 17:15:00

bonbon99
Member

И аз някога показвах какво сътворявам. Напоследък изобщо никой не знае какви „романси пиша“. Ако не искаш не им казвай, твоя си работа, но не разбирам кое му е нередното ?

Проблемът е,че като малка пишех за съвсем различни неща.А сега....много по-различно е.Ами ако им кажа и не ме подкрепят,въпреки,че винаги за ме подкрепяли за всичко.Още не съм готова да им кажа и може би и никога няма да го направя,може би,чак когато порасна.Трябва ми време,за да събера смелост,но се страхувам да не би да разберат от друг човек.По-добре аз да им го кажа,от колкото да разберат от чужд човек.Ох,объркана съм...

╲╭━━━━╮♥╲
╲┃╭╮╭╮┃╲
┗┫┏━━┓┣┛╲       
╲┃╰━━╯┃╲
╲╰┳━━┳╯
╲╲┛╲╲┗╲╲ ╲

#4 2012-08-22 17:20:13

nedi
Independent

И аз някога показвах какво сътворявам. Напоследък изобщо никой не знае какви „романси пиша“. Ако не искаш не им казвай, твоя си работа, но не разбирам кое му е нередното ?

Проблемът е,че като малка пишех за съвсем различни неща.А сега....много по-различно е.Ами ако им кажа и не ме подкрепят,въпреки,че винаги за ме подкрепяли за всичко.Още не съм готова да им кажа и може би и никога няма да го направя,може би,чак когато порасна.Трябва ми време,за да събера смелост,но се страхувам да не би да разберат от друг човек.По-добре аз да им го кажа,от колкото да разберат от чужд човек

Да, разбрах какво искаш да кажеш. Не мисля, че няма да те подкрепят, все пак в тези години не може да си все на тоя акъл когато си била малка. Надявам се да ме разбра.
Аз веднъж на майка ми и показах просто да видя как ще реагира едно стихотворение. Има го в лично творчество („Невъзможно“ се казва, но както и да е.), тя го прочете и каза, че не е лошо. Не обърна внимание за какви неща пиша..
По-фатално щеше да е ако в твоите творби имаше глупости буквално и подобни..
По-добре им кажи  wink Както каза, най-добре е да научат от теб.

[list=*]
[/*]
[/list]

#5 2012-08-22 17:30:47

bonbon99
Member

Ще събера смелост и тези дни мисля наистина да им кажа или поне на майка ми,предполагам,че тя по-добре ще ме разбере.А иначе прочетох стихотворението ти и е много хубаво,хареса ми.И не,не пиша за глупости ;д ето част от това,което "творя" -----------> http://kaprizen.com/forums/viewtopic.php?t=26239  blush

╲╭━━━━╮♥╲
╲┃╭╮╭╮┃╲
┗┫┏━━┓┣┛╲       
╲┃╰━━╯┃╲
╲╰┳━━┳╯
╲╲┛╲╲┗╲╲ ╲

#6 2012-08-22 17:31:41

bonbon99
Member

Не вярвах,че ще стане,но си вдъхнах поне малко повече увереност.Благодаря

╲╭━━━━╮♥╲
╲┃╭╮╭╮┃╲
┗┫┏━━┓┣┛╲       
╲┃╰━━╯┃╲
╲╰┳━━┳╯
╲╲┛╲╲┗╲╲ ╲

#7 2012-08-22 17:34:03

nedi
Independent

Успех  smile  nod

[list=*]
[/*]
[/list]

#8 2012-08-22 19:35:14

Osum
Member
From: in the earth
Registered: 2012-06-06

Не се притеснявай.Всеки втори се сравува да споделя любовния живот със семейството си-независимо на лист хартия ли ще е,или ще го кажеш право и ясно.Някои не го казват от страх,други просто не искат.Не спадай от тази група.Просто не знам,кажи на братовчетка си,че си я излъгала и не споделяй на майка ти като се притесняваш толкова много.Ако ли не-просто и кажи,че споделяш емоциите и чувствата си чрез история,която напълно се отклонява от характера ти,който тя мисли,че имаш.И за това не си искала да и кажеш.

[[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_m703q9Ag5u1rnwqsxo1_500.gif[/img]

#9 2012-08-23 08:14:31

senseye
Member
Registered: 2012-08-07

За 7ми клас ама изобщо не се притеснявай. Толкова време ще ти остане за всякакви дейности, че ще се чудиш кое по-напреде да направиш. Няма да е само учене, и аз така си мислех когато бях на твоята възраст, при положение че и на курсове ходих и от там домашни и работи. Споко.

[list=*]
[*]Живеят само влюбените, останалите просто съществуват.
[list=*]
[*]- Уилям Шекспир[/*]
[/list][/*]
[/list]

#10 2012-08-23 09:06:43

bonbon99
Member

За 7ми клас ама изобщо не се притеснявай. Толкова време ще ти остане за всякакви дейности, че ще се чудиш кое по-напреде да направиш. Няма да е само учене, и аз така си мислех когато бях на твоята възраст, при положение че и на курсове ходих и от там домашни и работи. Споко.

дано да е така,мерси

╲╭━━━━╮♥╲
╲┃╭╮╭╮┃╲
┗┫┏━━┓┣┛╲       
╲┃╰━━╯┃╲
╲╰┳━━┳╯
╲╲┛╲╲┗╲╲ ╲

#11 2012-08-23 09:36:59

kiki_009
Brutal Bitch
From: Kavala,Grece <333
Registered: 2011-09-15

Сподели  на  родителите  си  ,те  ще се  зарадват  ,че  им  имаш  доверие  и , че им  споделяш нещо  лично  ,започни  първо  с  майка  си  обясни  й  ,че  си  харесваш  едно   момче,и  то  те  е провокирало  да  напишеш   историйката  и  др  неща  ,не  се  безпокой  ,никой няма  да  ти се  кара,а  само  ще  се  радват,успех !  smile

♔...................†...........♔

#12 2012-08-26 19:35:31

Saphirra
Member
From: On the wings of a murdered ang
Registered: 2012-08-03
Website

Не е нужно да им казваш, ако не искаш. Всеки има нужда от лично пространство. Не всички се чувстват удобно да разкриват пред родителите си любовните си трепети, а и.. не са и длъжни. Всичко това ми прилича на малко детинско впрягане. Спокойно, не си убила човек.

Speak as if every word costed you a diamond.

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_mcw15qMHTT1r9wl39o1_500.gif[/img]

我 愛 孟志伟

#13 2012-08-26 22:22:34

GreenAngel
Member
Registered: 2012-08-16

Според мен не трябва да се срамуваш от това, което правиш. То не е лошо, за да те е страх как може да реагират и т.н. Хубаво е човек да има начин по който да изразява емоциите си. Ако пък толкова те е срам в момента и не искаш да казваш /или нямаш още събраната смелост/ просто недей. Запази го за себе си. Въпреки всичко мисля, че не биха реагирали зле. smile

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook