#1 2012-08-15 14:40:04

Leonore.
Member
Registered: 2011-09-12
Posts: 1,008
Website

Re: delena vs. detherine

Знам, че вероятно темата е изтъркана и едва ли някой се сеща да размишлява върху подобни теми, при положение, че до новият сезон има още доста време, но все пак, като заклет почитател, а и от любопитство/главно/, нямаше как да не направя тази тема и да поискам мнението ви.

Искам, ако е възможно, коментарите ви да бъдат по-обстойни, обаче.
Знам, че повечето сте Делена фенове и вероятно ще се повтаряте, но все пак ...

Само да отбележа, че потърсих, но не открих друга такава тема.
И все пак, ако вече съществува – кош.

Мислих дали да дам първа аз мнение и реших да го направя, за да се почне от някъде.

Смятам, че Катрин обича и двамата Салватор, BUT Damon's her vampire greatest weakness.
Друго обяснение няма, тъй като е абсурдно да казва, че никога не го е обичала/2х01/, а след това, че го е обичала също като Стефан./3х09/
Тя е знаела, че не може да има и двамата, както го осъзнава и Елена. Избрала е Стефан,  също както прави и Елена, защото той не е толкова обсебващ, колкото е Деймън. Пък и не случайно Деймън, а не Стефан е търсил толкова години начини, чрез които да открие Катрин. Самата Роуз го потвърди, когато каза, че любовта на Стефан е по-чиста, докато Деймън е или едната, или другата крайност./3х19/
Освен това, на маскарада/2х07/ Катрин беше споменала, че заради манията на Деймън, хората са разбрали, че не е в гробницата, а това е провалило плановете й. Ето още една причина. Представете си, че Деймън разбира за чувствата й и за това, че обича и двама им. Неговите чувства ще станат още по-силни, надеждите му – също и когато Катрин изценира смъртта си, той ще бъде дори още по-обсебен от факта да намери начин, чрез който да я върне.

Точно това харесвам във връзката им. Тя е много по-дълбоко и трудна за разчитане. Харесвам тази обсебваща обич, която Деймън е изпитвал към Катрин и която си въобразява, че може да изтрие. Обичал я е толкова много години и ще продължава да го прави, по един или друг начин. И не само. Давамата имат много различия, но са и някак еднакви. Трябва да им се даде втори шанс, непременно.   

Другата причина, поради която предпочитам тази двойка пред Делена е, че всичко при тях ми е някак си нереално. Не е ли някак иронично, че и двамата се влюбиха отново, не в кой да е, ами в двойницата на Петрова. Дори първата/истинска/ среща на Деймън с Елена беше поради факта, че той я помисли за Катрин. Надали, ако Елена изглеждаше по друг начин, някой от двамата щеше да я забележи. Колкото и да не ви се иска, факта, че Елена прилича на Катрин играе огромна роля.
И въобще не съм съгласна с това, че Елена е по-добрият избор за Деймън. Елена не малко пъти е наранявала Деймън и е предпочитала Стефан пред него. Това за първата среща, също е доказателство за пълната и глупост. Няма значение кога и с кого си се срещнал, или се влюбваш, или не. Поредното оправдание.
Освен това, Елена иска да е с Деймън, но след като го обработи така, че да е по нейн вкус. Или по-точно, докато не го превърне до колкото е възможно в Стефан. Това не е любов. Или обичаш някой такъв, какъвто е и иска да бъде, или си заминаваш. В такъв случай, след като иска по-послушно кученце, не трябва въобще да дава каквито и да било, излишни надежди на Деймън, ами да хваща под ръка отново Стефан. 
Катрин може да е всякаква, но никога не е изисквала Деймън да бъда нещо повече от това, което е. 


AND HELL YES, THEY ARE THE SEXIEST COUPLE IN THE SHOW & HAVE ONE OF THE BEST LOVE/HATE RELATIONSHIPS! : D

Пак казвам, темата е от любопиство, няма за цел да се образуват никакви спорове.
Освен това, наистина забелязвам, че повечето фенове на сериала са Делена фенове.
Искаше ми се да видя дали има и други от моя тийм. Хаха.

Offline

#2 2013-01-09 19:14:01

youngmoney9
Member
Registered: 2012-04-03
Posts: 900

Re: delena vs. detherine

Аз мисля, че е по-добре Деймън да бъде с Елена, защото тя може да го направи по-добър човек( нищо, че е вампир) и не мисля, че толкова ще го манипулира и използва когато има нужда от него. Пък и още не сме ги видяли за повече от 3-4 епизода да бъдат наистина заедно, което ще бъде много интересно. Но няма да се филмирам толкова, важното е сериала да продължава да бъде интересен, дори Деймън да не е с нито една от тях. smile


NO PAIN IS FOREVER!

Offline

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook