Pages: 1
#1 2012-05-31 13:11:13
- rumito-todorowa2000
- Member
- Registered: 2012-04-03
Re: If you wanna die?
Така .. Мисля,за ПОСЛЕДЕН път да си пробвам късмета с една история,дано има този път интерес,ако не - здраве да е !
-Хей,Габ,събуди се!-побутна ме Елз*
-К-к-к-какво става?-разтърках очите си,които бяха в сълзи и се огледах - бях в леглото,а дрехите ми бяха мокри-Какво стана?
- Ами, не успях да се наспя заради теб. - Засмя се Елз. - Цяла нощ крещеше, повтаряйки името ми.
-Ох..-разтрих челото си - Добре,че беше сън .
-Какво се случи?-залюбопитсва сестра ми
Разказах й за поредният кошмар и за поредното убийство, което присъстваше в него. Спомените в главата ми все още бяха нереално прясни. Толкова истински. Убеждавах я притеснено, че не бива да излиза, а страха бавно се разполагаше в напрегнатото ми тяло. Не исках да остана сама. Тази мисъл ме влудяваше. Не желаех да изгубя и последната част от семейството си. Чувството беше прекалено болезнено, за да го понеса отново.
-Ама какво ти става?-засмя се пак тя - Цяла седмица сънуваш какви ли не, различни кошмари с мен. Мисля, че прекаляваш с хорър филмите.
-Не съм гледала страшни филми-срязах я аз.
Както вече, вероятно се досещате, Ели беше моята сестра. Със дългата си, руса коса и сини, досущ като морето очи, тя беше същинска кукла Барби.
-Добре-усмихна се тя-Отивам да ти направя закуска,ще ти я донеса в леглото,а ти се оправи.
Кимнах.Елито излезна от стаята.Много странен човек е тя,никой никога не я ядосва.Сякаш нямаше лоши чуства и емоции.Вместо да се обличам легнах и затворих очите.Започнах да размишлявам за тази седмица.Не е нормално 15 годишна да вижда бъдещето и да говори с духове и убийци. Сигурно наистина е от филма,който гледах миналата седмица.Ама аз не искам да си признавам.Така минаха 30 минути.Тридесет минути създавах различни версии защо сънувам кошмари.Накрая се сетих,че Ели отдавна трябваше да ми донесе закуска.
-Ох пак е забравила-измънках си под носа.
Станах от леглото по пижама и слезнах..Странно.Входната врата беше широко отворена.Подадох предпазливо глава и погледнах.Нямаше никой.Притесних се,но все пак - не винаги човек,когато го няма,бедата е до него и го сполетява.Най-много да е отишла до магазина.Аз бях позитивен човек като нея.И мама беше такава.Винаги измислях нещо ,дори и глупаво,само за да те самозалъжа и да съм доволна и щастлива.Взех си закуската от барплота,която беше изстинала и тъкмо тръгнах да се качвам когато от прозореца долетя някакъв лист.Взех го и видях.След го прочетох изтръпнах.Рядко се плашех,но това наистина беше ужас.Ели не е мъртва!!Обърнах другата страна на листа.Пишеше ИСКАШ ЛИ И НА ТЕБ ЕДИН ГАБ?..Не е възможно.Защо Елена имаше некролог?
Елз*- Елизабет
[img]http://data.whicdn.com/images/30589262/tumblr_m3ofmlz7wI1qez43mo1_500_large.gif[/img]
#2 2012-05-31 13:29:25
- dirtymind
- Member
- From: Barselona <3
- Registered: 2012-03-24
Хареса ми много,наблягай на подробностите,не описваш много добре,но идеята е страшна!
[img] http://24.media.tumblr.com/tumblr_m66uu … 1_1280.gif [/img]
#3 2012-05-31 13:33:43
Супер е продължи я!!!
[img]http://data.whicdn.com/images/35564472/580134_487029771325416_1032411167_n_large.jpg[/img]
Tumblr
My Facebook page
#4 2012-05-31 13:43:48
- Sun_Shine_
- Member
- Registered: 2011-10-02
(y) Определено буди интерес .. Продължи я ...Лично ще я следя
[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_luxabjG6OJ1r2nsaxo1_500.gif[/img]
#5 2012-05-31 13:45:26
- rumito-todorowa2000
- Member
Хареса ми много,наблягай на подробностите,не описваш много добре,но идеята е страшна!
![]()
Ще взема напредвид .
П.П.-Аз нещо не си харесах първа част и направо започнах от втората и затова не се получи добре !
Но ще се опитам да направя това,което ме съветваш !:)
[img]http://data.whicdn.com/images/30589262/tumblr_m3ofmlz7wI1qez43mo1_500_large.gif[/img]
#6 2012-05-31 13:54:08
- CheRRy_LiPs.xD
- addicted to u
- Registered: 2011-09-17
Първо Елз, после Ели и накрая Елена??
[list=*]
[*]Бих ти дала шанс да изразиш това, което мислиш, но знам, че ще бъде лъжа.
Нямам повече сълзи за проливане. Ти взе всичко егоистично.[/*]
[/list]
#7 2012-05-31 14:01:20
- rumito-todorowa2000
- Member
Не виждаш ли ,че пише долу
Елз*-Елизабет.
Казва се Елизабет
Както ако се казваш Катя примерно ти викат Кати,Катерина и т.н.,така и героинята си има съкратени имена.Не видях критиката,нито мнението,но все пак благодаря
#8 2012-05-31 14:07:31
- CheRRy_LiPs.xD
- addicted to u
- Registered: 2011-09-17
Елз*-Елизабет.
Казва се Елизабет
Както ако се казваш Катя примерно ти викат Кати,Катерина и т.н.,така и героинята си има съкратени имена.Не видях критиката,нито мнението,но все пак благодаря![]()
![]()
Елена какво общо има с Елизабет?? Не съм къорава.
[list=*]
[*]Бих ти дала шанс да изразиш това, което мислиш, но знам, че ще бъде лъжа.
Нямам повече сълзи за проливане. Ти взе всичко егоистично.[/*]
[/list]
#9 2012-05-31 14:16:57
- Sun_Shine_
- Member
Елз*-Елизабет.
Казва се Елизабет
Както ако се казваш Катя примерно ти викат Кати,Катерина и т.н.,така и героинята си има съкратени имена.Не видях критиката,нито мнението,но все пак благодаря![]()
![]()
Все тая ! Ще се поправи следващия път.... Не се заяждайте
#10 2012-05-31 14:17:41
- rumito-todorowa2000
- Member
Елз*-Елизабет.
Казва се Елизабет![]()
![]()
Не съм казала,че си . Има,има,не се притеснявай,на някои така им викат .Две различни имена са ,ама ЕЛИзабет,от там - ЕЛЕНА
.
Ако има нещо още-ЛС
[/i]
#11 2012-05-31 14:21:11
- Sun_Shine_
- Member
Елз*-Елизабет.
Казва се Елизабет![]()
![]()
Не съм казала,че си . Има,има,не се притеснявай,на някои така им викат
.Две различни имена са ,ама ЕЛИзабет,от там - ЕЛЕНА
.
Ако има нещо още-ЛС![]()
[/i]
Не спорете
Между другото ... Кога ще има 2-ра част
#12 2012-05-31 16:39:43
Виждам, че не се отказваш лесно и имаш някаква амбиция, затова ще дам по обстоен коментар, с цел да ти помогна. Всички се учим от грешките си, все пак.
Като за начало ще ти кажа, че след всеки припинателен знак се оставя място. Текста ти добива много по-пригледен и приятен вид за четене.
- Ами не спах от теб.-засмя се Елз.-цяла нощ крещеше за мен.
Не ти ли звучат малко неподходящо формулирани тези изречения? Нямаше ли да е по-добре, ако бяха по този начин:
- Ами, не успях да се наспя заради теб. - Засмя се Елз. - Цяла нощ крещеше, повтаряйки името ми.
Разказах и .. за поредния кошмар,за поредното убийство,за поредните съвети да я пазя,да не излиза,защото в скоро време ще остана сама.Че ще свърши като всички други от семейството ми ..
Тези не многоточия са излишни. Освен това, формулирането отново малко ти куца. Всмисъл, не се разбира точно какво искаш да кажеш. Когато описваш, използвай максимално речника си. Играй си с думите и с въображението си. Ако ти е трудно да описваш, затвори за миг очи и се опитай да си представиш сцената възможно най-реално. Постави се на мястото на героите си, ако е нужно. Ще експериментирам само с това изречение, променяйки го почти изцяло, за да видиш колко по-богата може да е историята ти.
Разказах й за поредният кошмар и за поредното убийство, което присъстваше в него. Спомените в главата ми все още бяха нереално прясни. Толкова истински. Убеждавах я притеснено, че не бива да излиза и, че трябва да е внимателна, а страха бавно се разполагаше в напрегнатото ми тяло. Не исках да остана сама. Тази мисъл ме влудяваше. Не желаех да изгубя и последната част от семейството си. Чувството беше прекалено болезнено, за да го понеса отново.
Вече тая седмица сънуваш различни кошмари с мен. Много horror филми гледаш.
Сега, когато го препрочиташ не звучи много добре, нали ?
Цяла седмица сънуваш какви ли не, различни кошмари с мен. Мисля, че прекаляваш с хорър филмите.
Ели беше ,както се сещате сестра ми . Тя си беше русичка,със сините очи и беше същинска кукла барби.
Както вече, вероятно се досещате, Ели беше моята сестра. Със дългата си, руса коса и сини, досущ като морето очи, тя беше същинска кукла Барби.
Ама аз не искам да си признавам.Така минаха 30 минути.30 минути създавах различни версии защо сънувам кошмари.Накрая се сетих,че Ели отдавна трябваше да ми е донесла закуска.
Това 'ама' е крайно неуместно, както и да започваш изречението с цифра.
..., че Ели отдавна трябваше да ми донесе закуската
Станах от леглото по пижама и слезнах..
Слезнах? Не. Слязох!
Никога не съм харесвала думи като: слезнах, влезнах, вънка и тн. Просто не са подходящи, когато пишеш. Разговорно, в скайп, фейсбук можеш да ги използваш, но в този случай мисля, че не са подходящи.
Нищо,явно Ели е вънка..
Сериозно, тези не многоточия не ти служат за нищо.
И, да, отклоняваш се от времената на моменти. На места разказваш в минало; "Разказах й за поредния кошмар... " ,а сега; "Нищо, явно Ели е вънка."
Явно Ели бе/беше навън.
Тук можеш и да добавиш описания, дори е почти задължително. Изпъкни емоциите й, все пак следва някакво важно развитие. Не всеки ден разбираш, че сестра ти може и да е мръства.
Взех си закуската от барплота и тъкмо тръгнах да се качвам когато през вратата долетя някакъв лист.Взех го и видях.След го прочетох изтръпнах,Рядко се плашех,но това наистина беше ужас.Ели не е мъртва!!Обърнах другата страна на листа.Пишеше ИСКАШ ЛИ И НА ТЕБ ЕДИН ГАБ?..Не е възможно.Защо Елена имаше некролог?
Тук също имаш нужда от описания, защото иначе всичко седи много плоско. Освен това, нещо друго също ми направи впечатление.
"Странно. Входната врата беше широко отворена"
За да види, че входната врата е отворена, значи тя седи пред нея или поне минава покрай нея. Няма ли наистина да е странно, ако минеш покрай входната врата на къщата в която живееш, забележиш, че тя е отворена, сестра ти я няма и вместо да затвориш вратата или поне да си покажеш за секунда главата навън, за да се увериш, че сестра ти наистина е там, просто да отидеш в кухнята и да си вземеш закуската. И всичкото това хладнокръвие, при положение, че преди няма и час си сънувала кошмар, накарал те да викаш, в който я предупреждаваш как не трябва да излиза, как има опасност за живота й и тн.
А тази закуска още повече засилва твърдението ми. Закуската е готова и седяща върху плота на кухнята, а тя просто я взема, без да се замисля защо тогава не й я е донесла.
И, кога успя да отиде в кухнята, стигне до барплота, че и да си вземе закуската. Съмнявам се, че може да се телепортира. И тези малки, но важни грешки се получават, защото забравяш за описанията.
Не приемай коментара ми като вид обида. Както казах, искам да ти помогна, защото виждам, че имаш желание. В противен случай, нямаше да се опитваш отнова, а и аз нямаше да си губя времето, за да напиша всичко това.
Иначе мисля, че имаш добра идея, просто наистина отделяй повече време на самото писане и не се отказвай. Нищо хубаво не става лесно. Относно името. Елизабет - Ели, Елиза, Бет, Изабел. За тези имена съм по-сългасна. Но, откъдето и да го погледнеш, Елина няма нищо общо с името Елизабет. Някои може и да го използват, но аз не виждам да са пряко свързани, нито едното да е произлязло от другото. Това са си отделни имена.
#13 2012-05-31 18:18:38
- rumito-todorowa2000
- Member
Благодаря. Оценявам го. Ще се постарая. Ще го поправя ей ся
#14 2012-06-01 04:19:19
- rumito-todorowa2000
- Member
В същия момент вратата се отвори отново. Беше Ели .
-Хей,съжалявам пощальона беше отвън и забравих за закуската.Хей....-добре ли си?
-Няма ли да го отвориш?
-Кое?-попита тя и скри писмото зад гърба си
-Това ,което държиш .
-След малко-усмихна се Елз-А на теб какво ти е ?
Без да отговарям ,с треперещи ръце подадох некролога.Странно.Ели се засмя.Тази усмивка.Бих дала всичко от себе си,всяка една клетка,всяка капка кръв,всяко престъпление,за да я опазя..
-Не се тревожи Габс-успокои ме тя-Това са Фред и Джордж .Правят си бъзици с мен от много време,за да ме стреснат.
Фред и Джордж бяха с година по-малки от сестра ми.Т.е. колкото мен .
Успокоих се до известна степен.
-Ами ако не са те?-не останах по-назад.
-Те са,не се притеснявай - каза Ели
Истината бе,че се притеснявах.За сестра ми.Защото нещо,ако и се случеше,аз щях да имам угризения на съвестта.Че не съм я пазила.Че се случи това,което сънищата ми казваха.Страха никога не побеждаваше в тялото ми,но този път,тази седмица явно емоциите са равни.Ами ако сънищата предсказват наистина какво ще се случи?Ели умира по различни начини 7 пъти .. И всеки път различни хора я убиват.Тя е спокоен човек,развейпрах донякъде,няма си проблеми с никой.Защо тогава ще сънувам глупости?
-Добре,но искам да питаш-продължавах да притеснявам сестра ми
-Дообре-съгласи се тя
Взех и се качих по стълбите.Влязох в стаята и взех лаптопа.Обичах да проверявам на кака ми фейсбука,затова първо влезнах в него.Имаше съобщение.
"E,haresa li ti iznenada,skapa moq Eli " от Фред.Бях бясна.Не се двоумих,взех каквото ми дойде от гардероба,хванах се на плитка,обух кецовете и се затъпих към братята-идиоти . Живееха наблизо,в ония от боагаташките къщи на три етажа,с лилав покрив и с голяма градина,която винаги беше толкова красива и ухаеше невероятно.Беше от розите,които сменяха цветовете си.Мирисът им напрово ме отвличеше и навлизаше в ума ми. Точно след десет минути аз пристигнах.Звъннах на звънеца и с тропащ крак,застанала на прага,чаках някой да отвори.Чух техния смях ,явно знаеха че Ели ще дойде.Отвориха и усмивките им се прибраха навътре.
-Изненада-казах саркастично аз
-Какво искаш пък ти?-сопна ми се Джордж
-Ами за твоя информация и аз бях замесена в твоята простотия.- в този момент Фред започна да се смее като полудял-Стига сте се смяли.Това,което направихте е тъпо.Да измисляте некролози,глупости.
В същият момент всичко замръзна.Смях,усмивки.Като вятър.Изпари се.
-Ама какво имаш предвид?-попита с недоумление Джордж.
-Я не се правете!-сопнах се - Вие измислихте некролога и отзад написахте дали и аз искам такъв!
-Ъ?-намеси се Фред-Нашата шега беше да извикаме пощальона ,който да донесе на сестра ти плик,пълен с мъртви червеи (оф ,колко извратено ).Какви некролози те гонят бе,Габи?
Всичко в мен отново изтръпна.Без да им кажа и думичка си тръгнах.Нищо не разбирах.Да казвам ли на Ели..?Оф,ама разбира се ,че ще и кажа..Ама тя колко ли ще ми повярва.. Но това на страна.Друг е въпроса:ако братята не са скроили номера...тогава кой?
Критики,мнения ?
#15 2012-06-01 06:48:51
- dirtymind
- Member
Много е добро.
Некст <3
#16 2012-06-02 10:19:14
- мuaa {}
- Wayne's world. ♥
- From: Идвам от там, където ще отидеш
- Registered: 2012-03-10
Бива, некст.
[list=*]
[*][img]http://prikachi.com/images/123/4846123R.gif[/img][/*]
[/list]
We♥it. ; Питайте ме.
#17 2012-06-04 17:17:55
- rumito-todorowa2000
- Member
Мисля,че се сещате какво е някой да те удря по гърба с юмруци.Усещате ли го?А усещали ли сте го? Е,аз го усещам . Но в момента юмруците бавно се набиваха в главата ми,която от притеснение всеки момент щеше да експодира.Мислех си да намеря доказателства.Доказателства,които ще изяснят всичко.Но не можех да се справя без Ели,а тя няма да иска да се занимава с глупости .Поне ще опитам . Но от къде да започна? Да се обадя ли на полицията ?
-СЕТИХ СЕ- извиках се на глас - НЕКРОЛОГА!
В този момент се блъснах в някой.Беше мъж,на около средна възраст,чиято усмивка беше толкова фалшива,че се забелязваше от километри.Косата му бе черна,точно като очите,които бяха прикрити с ръка.Облеклото се състояше от черно.Само от джоба се подаваше нещо сребърно.Това беше джобно ножче!!
-Аз,аз,аз-заекнах - Извинете!
Изведнъж човека махна ръката си от очите,усмивката стана истинска,а лицето засия.Ръката се понасяше с бясна скорост към ножа,а той не обелваше дума.
-МОЛЯ ВИ ! - притесних се - Недейте !
Човека ме погледна и направи странна физиономия.След което забелязах ,че ножа не беше в джоба.От якето си извади лист и химикал и записа нещо . След това ми го подаде . Прочетох го.Бях превъзбудена.Но това не беше интересно.Пишеше :
Здравей.Съжалявам ням съм,недовиждам и затова нося джобно ножче.
След това взе нагло бележката и написа на нея още нещо :
Следващия път внимавай:Странни работи се случват човек като ме види . Не се плаши от мен,хората ще ти покажат .
Погледнах за последно човека и се отдалечих с бързи крачки,които се превърнаха в бяг.Тъкмо стигнах до нас,когато острани до градината ме чакаше някой друг.
#18 2012-06-04 18:39:36
- dirtymind
- Member
Интересно е.
Pages: 1