#1 2012-05-13 17:48:18
- pipi11
- Member
- From: *Wonderland*
- Registered: 2012-02-29
Re: Ключът
Ако ви хареса ще пусна некста.
Казвам се Ема. Не отдавна ми се случи нещо , което никога няма да забравя. Наскоро моята пра баба умря и ми завеща един ключ. Никой от моето семейство не знаеше за къде е той. Знаех само че ключът беше много важен за баба ми. Тя го носеше на врата си – закачен на нежна верижка. Първо си мислех да го дам на някой роднина , но аз имам влечение към старите бижута. Лъснах го малко , смених старата верижка с нова и открих , че той наистина е бил ценен. По самия ключ имаше вплетена сребърна нишка и сапфири. Тъкмо се заинтригувах от произхода му и телефона ми звънна :
-Ало Ем, у вас ли си ?- беше Катерина
-Да , ела у нас, ще ти покажа какъв ключ ми завеща баба.
-Ключ ? Какво ли отваря ?
-Незнам.
-Идвам след пет минути.
-Добре ще те чакам.
Затворих телефона. Седнах на масата и отворих един стар албум от детството на майка ми.Загледах се в баба на всяка една снимка беше с ключа. Явно не го е сваляла. Изведнъж от албума падна една изрезка от вестник – доста стар вестник. В него пишеше за опустялото имение „Лейнинг” – всички хора говорят че , в него имало духове и те не позволявали хора да влизат вътре , а ако някой влезел никога не излизал . Както си четях чух звънецът. Беше Катерина.
-Влизай !-извиках аз.
-Къде е прословутия ключ?-попита тя.
-Ето го. – подадох и го. – виж какво пише тук. Пра – баба ми била купала имението и загинала вътре в него както и повечето `и роднини. Самото имение било завещано на баба. Тя нито един път не влязла вътре – запазила само ключът….
Моля дайте мнение!
[list=*]
[*][list=*]
[*]Обичай ме, когато най-малко заслужавам любовта ти,
[list=*]
[*]защото тогава най-много се нуждая от нея.[/*]
[/list][/*]
[/list][/*]
[/list]
#2 2012-05-13 17:54:55
- miss_cute_kiss
- Member
- From: Somewhere in the oceans
- Registered: 2010-11-20
Много увлекателно.Некс?
[list=*]
[*]"Love,love,love...and what is it good for!?
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]
#3 2012-05-13 17:57:40
- jetix4e
- Thug Angel
- From: London
- Registered: 2010-02-01
Харесва ми
Некст...
#4 2012-05-13 18:00:26
- sexy_girlll
- Member
- From: ~Summer Paradise~
- Registered: 2012-03-13
Много увлекателно.Некст?
[list=*]
[*]........................................................................
Let’s say goodbye
And never back again, let me cry
I wanted you, you wanted to lie
I knew that it would happen this way.[/*]
[/list]
#5 2012-05-13 18:06:24
- dirtymind
- Member
- From: Barselona <3
- Registered: 2012-03-24
Нещо различно,хареса ми,НЕКСТ!
[img] http://24.media.tumblr.com/tumblr_m66uu … 1_1280.gif [/img]
#6 2012-05-13 18:07:10
- kotenceto_394
- Member
- Registered: 2011-09-08
Интересно некст
#7 2012-05-13 18:08:16
- snow white_99
- Member
- From: София
- Registered: 2011-01-27
Прекрасно НЕКСТ
If you think this has a happy ending, you haven't been paying attention.
[img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8cec9ilRs1qg3fxxo2_500.gif[/img]
#9 2012-05-13 18:37:45
- p0p staR
- Black Angel
- From: In the Nowhere
- Registered: 2012-04-03
#10 2012-05-13 18:40:38
- Lidka2
- Member
- From: In wonderland {} < 3 3
- Registered: 2010-08-28
Некст !!!
Fight all your demons. ;]]
#11 2012-05-14 16:14:06
- pipi11
- Member
По погледа на Катерина си личеше , че умира от желание да види имението Лейнинг не само от вън. Тя хвана ключа и ме погледна, после посочи вратата:
-Не си го и помисляй!-казах аз
-Защо не ? Имаш завещано цяло имение – поне го разгледай.
-Какво да му гледам ? Аз го виждам какво е старо и от вън.
-Именно ! Имението Лейнинг има хилядолетна история и е свързано с твоите пра-деди.
-Добре, но само за пет минути.-примирих се с Кати.
Взех си чантата и се качих в колата `и. Щом стигнахме имението - толкова старо , някак ми стана интересно какво ли има вътре ? Слязохме от колата и си проправихме път през дългата трева чак до входната врата. Извадих ключа и го мушнах в ключалката. Чух как нещо не помръднало от години се задвижва. Изведнъж вратата помръдна и се отвори широко. Катерина леко потрепери, но това не ни спря. Поех си дълбоко дъх и влязох вътре – беше по тъмно от колкото си мислех. Кати запали два стари фенера и ми подаде единия. Аз го вдигнах високо и огледах наоколо- всичко бе покрито с паяжини , имаше един люлеещ се стол , а на него имаше труп на жена . Преместих положението си да огледам по-добре жената и забелязах , че около нея са наредени около шест-седем трупа.
-Това вероятно е баба ти .-каза тихо Кати.
-Вероятно, а сигурно тези до нея са роднините `и.
-Но как са умрели те ?-попита Катерина.
-Незнам , но мисля да разбера.
-Аз ще огледам и другите стаи.-каза ми тя и тръгна по един дълъг коридор.
Разгледах по-отблизо труповете. В скута жената намерих бележка. Тя гласеше : „ Всеки влязъл в имението на Лейнинг е прокълнат и няма да има спокоен ден от тук нататък докато не умре.” Тази бележка ме обърка и тръгнах по коридора за да я покажа на Катерина , но нея я нямаше. Влязох в една стая с голямо легло огледах и се оказа че имам късмет- Катерина беше там, но късметът бързо ме напусна: Докато я гледах пред мен здрава и някак хипнотизирана , стъкления полилей над леглото падна.
-Кати…, виках аз, но отговор нямаше….
[list=*]
[*][list=*]
[list=*]
[/list][/*]
[/list][/*]
[/list]
#13 2012-05-14 16:56:44
- miss_cute_kiss
- Member
Ааввв много интересно! Некст?
[list=*]
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]
#14 2012-05-14 17:01:31
- p0p staR
- Black Angel
Ааввв много интересно! Некст?
Нексттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттт
[list=*]
[*]Follow me.[/*]
[/list]
[list=*]
[*]Ask me.[/*]
[/list]
#15 2012-05-14 17:25:36
- djuu
- Member
- Registered: 2011-09-09
Според мен много бързо се развиват действията.
Иначе е добра идеята.
ОФ: Защо разширихте страницата?
#16 2012-05-14 18:07:04
- kotenceto_394
- Member
Некст
#17 2012-05-14 20:09:43
- dirtymind
- Member
Заинтригува ме,макар че нещо не се разчита накрая,давай НЕКСТ!!
#18 2012-05-15 10:42:15
- p0p staR
- Black Angel
#19 2012-05-15 11:17:28
- malwu..
- Member
- From: Монтана ~
- Registered: 2010-11-17
Още
~* - * Our love is like the wind .. I can't see it,but I can feel it ! <3 ~ ;}
#20 2012-05-15 16:34:39
- pipi11
- Member
Гледах безмълвно и незнаех какво да сторя. Най- накрая повдигнах полилея и я извадих. Вдигнах я на ръце и се забързах към колата. Вратите на имението бяха заключени. Видях че има прозорец – счупих го и извадих Кати. Качих се в колата и запалих. Нямах шофьорска книжка, но какво значение имаше- приятелката ми умираше. Някак си стигнах до болницата. Свалих я от колата и я предадох на лекарите , а една мед. Сестра дойде да ме прегледа. Забеляза , че цялата треперех и ме попита какво се е случило. Какво да `и кажа аз обаче ? – че са ме нападнали духове? Не.. та нали щеше да ме вкара в лудницата.
-По-оли-и-лея падна . – зайчах аз.
-но как ? Къде?
-у-у приятелката ми .
-странно..- не спираше да ме измъчва.
-Че кое му е странното да падне полилей?
-О, нищо …само дето аз живея срещу нея и знам че няма полилей.
-Да защото е нов! Закачихме го заедно днес…и явно не сме го направили добре , защото той падна върху нея.- едва се измъкнах.
-Добре ! А…
-Знаеш ли трябва да тръгвам. – прекъснах я аз и си тръгнах.
Неможех и минута повече да стоя в болницата – медицинската сестра не вярваше , че станалото е било „ инцидент „ , Катерина я оперираха …
Вървях и незнаех къде да отида. Както вървях и една кола с бясна скорост изскочи срещу мен. Някакъв мъж ме дръпна в страни. Благодарих му още в шок , макар че го очаквах. Продължих напред . Завих по алеята и продължих към парк „Фолс Горд” . Седнах на една пейка да помисля какво да правя. Незнам кога, но едно куче се завъртя около мен – подуши ме и заигра с опашка. Незнам защо , но докато беше щастливо тутакси стана злобно и ме захапа за крака. Измъкнах се от злата му захапка и затичах . Усетих страшна болка в крака си и спрях . До мен имаше стена отрупана с графити. Бяха красиви .. само , че нещо ги загрозяваше- голям червен надпис. Реших да видя какво точно пише. Надписа там беше отправен към мен. Пишеше „ Ти си следващата „….
[list=*]
[*][list=*]
[list=*]
[/list][/*]
[/list][/*]
[/list]
#21 2012-05-15 16:38:08
- miss_cute_kiss
- Member
Интересно-некст?
[list=*]
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]
#22 2012-05-15 17:34:16
- dirtymind
- Member
Ууу много интересно стана!
#23 2012-05-15 18:27:08
- kotenceto_394
- Member
Некст
#24 2012-05-16 14:41:33
- pipi11
- Member
Дълго време стоях без да помръдна , сякаш света бе спрял. Гледах червения надпис и си мислех : „Наистина аз съм следващата или просто някой си прави шега ?” После нещо в мен потрепна. Щом аз съм „ следващата” то значи Катерина е мъртва. Затичах се към болницата, в която я оперираха. Попитах сестрата :
-Едно момиче – Катерина.. мъртва ли е ?
-Не операцията мина успешно. Днес нямаме никакви смъртни случаи.-каза объркано сестрата.
-Може ли да я видя?- попитах с облекчение.
-Да , но само за минута. Тя се нуждае от почивка.-каза сестрата и ме поведе към една стая.
Влязох и я видях. Лежеше все още жива.Почувствах се толкова щастлива. На лицето ми се изписа лека усмивка.До я видя жива бе най-хубавото нещо , което ми се е случвало откакто посетихме имението. Седнах до нейното легло и я гледах , благодарях на бог , че е жива. За пръв път откакто баба умря се почувствах спокойна. Вратата се отвори. Лекарят влезе, а след него и сестрата. Тя ми даде знак да изляза и аз тихо се запътих към вратата. Вървях по коридора и чувах тишината, спокойствието , докато не го наруши паника. Лекари и сестри се бръскаха в мен , обърнах се да видя на къде отиват – към стаята на Катерина. Сестрата , която ме пусна при нея излезе , записа нещо в тефтера си и дойде до мен:
-Съжалявам , точно когато излезе сърцето и спря. Мъртва е. –каза тъжно сестрата.
Мъртва… болка прониза сърцето ми, усетих как по лицето ми се стичат две горещи сълзи, как ръцете ми отново започват да треперят. Бях сама… душата ми беше празна, а сърцето ми бе разбито на милион парчета. Чувах как биле- лудо, но отвътре го нямаше. По лицето ми се стичаха сълзи, но не се опитвах да ги спра. Усещах само мъка и тъга. Заради мен Кати умря, тя не го заслужаваше. Изведнъж тялото ми се изпълни с едно друго чувство : Гняв.
Започнах да удрям , да блъскам . Хванах ключа от врата си и го хвърлих с нечовешка сила. Той излетя , незнайно на къде… Така минаха часове – удрях , блъсках , плаках , накрая се прибрах у дома. Хвърлих чантата на масата и се хвърлих на дивана. Пуснах телевизора с цел- да забравя. Гледах някакво комедийно шоу. Огладнях и отидох до хладилника да си взема нещо за ядене. Взех една чиния с парче торта в нея и я пуснах на масичката . Докато постисках мъката си с торта забелязах , че ключа беше на масата:
-Но как ? Нали го хвърлих?...
[list=*]
[*][list=*]
[list=*]
[/list][/*]
[/list][/*]
[/list]
#25 2012-05-16 16:19:50
- ani9923
- Member