#1 2012-05-13 12:59:49

мuaa {}
Wayne's world. ♥
From: Идвам от там, където ще отидеш
Registered: 2012-03-10
Posts: 3,718

Re: Няколко мита за женския цикъл

Голяма част от тийнейджърките не са особено осведомени относно менструацията. Те имат хиляди въпроси, но повечето от тях се притесняват да разговарят с майките си на тази тема. Най-много се вълнуват относно сексуалния живот по време на тези периоди и дали има възможност да забременеят, докато са неразположени. Вижте най-важните неща, свързани с менструацията:

Забременяване по време на цикъл

Трудно е жена да забременее, докато е в цикъл, но е възможно. Има реален шанс сперматозоид да стои и да чака някоя яйцеклетка почти седмица. Ако имате прекалено кратък или много дълъг цикъл, овулацията може да дойде по-скоро и дори по време на фазата на кървенето, което дава възможност на сперматозоидите да достигнат до яйцеклетката.

Хормоните се променят на 8 години

Това не е научно доказано. Всъщност хормоните се променят постоянно, защото се влияят от множество фактори и от фазата, в която се намират яйцеклетките ви. Хормоните се променят, защото количеството яйцеклетки намалява постоянно с възрастта.

Противопоказно за здравето е вземането на противозачатъчни без почивка

Всъщност това не е вярно. Ако имате редовен цикъл, не е проблем да го пропуснете веднъж. След като свърши опаковката ви с противозачатъчни, продължете следващата, като пропуснете 7-дневното прекъсване. Прогестеронът, който се съдържа в противозачатъчното, предотвратява растежа на лигавицата на матката и в организма не нараства маса, която трябва да бъде изхвърлена. Именно заради това няма да имате цикъл.

Жените, които живеят под един покрив, имат цикъл по едно и също време

Странно, но факт. Това се дължи на феромоните и химикалите, които дамите произвеждат. Телата на жените засичат и реагират на феромоните на други жени и това се отразява и на тяхната менструация.

Ако майка ви има тежък цикъл, то и вие ще имате

Това е възможно, но не е закон. Има някаква генетична връзка, но тя не е зависимост. По-скоро става въпрос за внушение и очакване, е мнението на д-р Къртис. Така че, ако растете, чувайки непрекъснато как майка ви се превива от болка и коментира колко неприятно се чувства по време на тези периоди в месеца, то вие можете сами да си внушите болка. „За някои жени цикълът може да бъде в действителност адски болезнен. Сякаш всеки месец минават през лаборатория. Ако имате този проблем, консултирайте се със специалист, за да ви изпише контрацептиви, които да намалят това неприятно усещане", съветва още Мичъл Къртис.

Мъжете също имат „предменструален" синдром?

Не, това не е вярно. Мъжете също имат своите хормонални промени, но те не се случват всеки месец, както при жените. „...техните хормони не струят непрестанно, докато не започнат да губят от тестостерона си като минат 60-те", казва професорът в областта на акушеро-гинекологията Мичъл Къртис от Медицинския университет в Тексас.


[list=*]
[*][img]http://prikachi.com/images/123/4846123R.gif[/img][/*]
[/list]
We♥it. ; Питайте ме.

Offline

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook