Pages: 1
#1 2012-05-10 13:18:23
Re: Денят и нощта
Здравейте имах да пиша за деня и нощта . не беше избрано какво точно да е , дали да е есе, стихотворение или разказ . Така аз избрах да напиша есе . Искам да чуя вашите мнения за него .
Денят и нощта
Денят и нощта. Какво значат те ? Какво олицетворяват ? Ако трябва да избирам между двете , не бих могла ,защото за мен те са еднакви по важност . Според мен няма значение кое ни харесва повече , а кое е по- голяма част от нашата същност .
Нощта принадлежи на хората , които са тайнствени , а според някои народи , които вярват в митични същества , тя е убежище на демони , вампири , върколаци и какво ли още не . Тя е тъмната част на денонощието и понякога разкрива и тъмната част на хората. Прави ги лоши. Но нощта не е само мрак . По времето когато тя царува има луна , има и звезди , които макар и не много ни показват пътя към доброто . Тя ни отвежда в царството на сънищата и ни позволява да мечтаем . Мечти и неизпълнени желания , които в някой светъл ден може да се сбъднат .
Денят , той принадлежи на усмихнатите ,на веселите , на сърцатите хора . Хората от миналото са били много вярващи и са почитали най-различни богове и богини . Те също са вярвали и , че денят олицетворявал добрите , а нощта злите богове .
Веднъж бях чела една легенда за деня и нощта , как луната се влюбила в слънцето и как и до ден днешен все се гонят , за да се съберат и да бъдат заедно . Така че , явно не само аз смятам че не може да изберем или само деня или само нощта !
XVIII. XII .MCMXCVII
#2 2012-05-10 18:28:36
- dirtymind
- Member
- From: Barselona <3
- Registered: 2012-03-24
Re: Денят и нощта
Не е зле.
Е,аз ако мога да избера-нощта!
[img] http://24.media.tumblr.com/tumblr_m66uu … 1_1280.gif [/img]
Pages: 1