#1 2012-05-10 13:18:23

geri18
Member
From: East London
Registered: 2010-09-20
Website

Re: Денят и нощта

Здравейте имах да пиша за деня и нощта . не беше избрано какво точно да е , дали да е есе, стихотворение или разказ . Така аз избрах да напиша есе . Искам да чуя вашите мнения за него .

Денят и нощта

Денят и нощта. Какво значат те ? Какво олицетворяват ? Ако трябва да избирам между двете , не бих могла ,защото за мен те са еднакви по важност . Според мен няма значение кое ни харесва повече , а кое е по- голяма част от нашата същност .
Нощта принадлежи на хората , които са тайнствени , а според някои народи , които вярват в  митични същества , тя е убежище на демони , вампири , върколаци и какво ли още не . Тя е тъмната част на денонощието и понякога разкрива и тъмната част на хората. Прави ги лоши. Но нощта не е само мрак . По времето когато тя царува има луна , има и звезди , които макар и не много ни показват пътя към доброто . Тя ни отвежда  в царството на сънищата и ни позволява да мечтаем . Мечти и неизпълнени желания , които в някой светъл ден може да се сбъднат .
Денят , той принадлежи на усмихнатите ,на веселите , на сърцатите хора . Хората от миналото са били много вярващи и са почитали най-различни богове и богини . Те също са вярвали и , че денят олицетворявал добрите , а нощта злите богове .
Веднъж бях чела една легенда  за деня и нощта , как луната  се влюбила в слънцето и как и до ден днешен все се гонят , за да се съберат и да бъдат заедно . Така че , явно не само аз смятам че не може да изберем или само деня или само нощта !

XVIII. XII .MCMXCVII

#2 2012-05-10 18:28:36

dirtymind
Member
From: Barselona <3
Registered: 2012-03-24

Re: Денят и нощта

Не е зле. star
Е,аз ако мога да избера-нощта! wink

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook