Pages: 1
#1 2012-03-22 17:45:48
- sexy_girlll
- Member
- From: ~Summer Paradise~
- Registered: 2012-03-13
Re: Трикове за здравословно отслабване
Една диета за 5,10,12 или 90 дни няма да ви направи слаби завинаги. Най-добрият вариант е здравословен начин на хранене (подчертавам здравословен, а не 3 ябълки на ден) и много движение - било то спорт, фитнес, домакинска работа, разходки по магазините.
Аз реших да променя малко хранителните си навици като ги превърна в начин на живот, не само за отслабване, но и за здраве. И неусетно отслабнах с близо 7 килограма за 4-5 месеца, без каквито и да било строги ограничения. Ето няколко неща, които аз научих:
Закуската - най-важното хранене, за което обикновено или не стига времето или е прекалено рано за хранене, но тя е от изключително значение за вашия организъм. Аз, например, закусвах за около 15 минути (няма да ви ощетят много) като закуската ми беше: мюсли с прясно или кисело мляко и плодове (всякакви), пълнозърнеста филийка с маргарин и сирене и кафе с мляко и захар.
Научете се да пиете вода! Повечето жени казват, че не им е вкусна, но разберете, че водата е жизнено важна за вашия организъм. Чрез нея вие изхвърляте токсини и мазнини. Тя пази организма ви чист и здрав. Можете например да напълните бутилки от 500 мл и да си оставите 1 на работното място, 1 в колата, 1 вкъщи. И така почти неусетно вие ще сте изпили 1,5 л вода, което е минимумът течности, от които тялото ви се нуждае дневно.
В този смисъл мога да кажа, че чайовете са невероятни помощници на здравия организъм. Можете да пиете колкото си искате билкови или още по-добре зелени чайове (аз предпочитам зелен чай с лимон от супермаркета за 2 лв, не от аптека за 6 лв, който е уж слабителен).
Опитвайте се да приемате повечето въглехидрати (хляб, тестени изделия, сладко, ориз,картофи) от дневното си меню в първата част на деня. За обяда и особено за вечерята подбирайте храни богати на протеини и витамини (месо и салата е супер комбинация).
Старайте се да не се храните след 20 часа - каквато и енергия да доставяте на тялото си тогава, то едва ли ще я изгори.
Не си забранявайте нищо, просто мислете какво е най-правилно да си хапвате. Хранете се разнообразно, хапвайте си и по малко сладко, като ви се яде - организмът има нужда от всичко. Най-подходящото време за сладкишите и богатите на въглехидрати храни е до обяд, тогава ще изгорите получените калории с лекота.
Започнете да се движите, не само за да отслабнете, но и защото е изключително полезно за тялото и най-вече за сърцето. Намерете 2 часа седмично за някаква активност - спорт, разходки, градинарство, шопинг.
Ходете поне 20 минути пеша на ден. Дава невероятни резултати (подбедрицата се стяга изключително много).
Яжте цитруси и най-вече грейпфрути, също така краставици и зелени зеленчуци много са полезни, а пък и нямат почти никакви калории.
Отидете веднъж на фитнес и се опитайте да изгорите 250 калории на пътеката. В 1 вафла има 250 калории, а на пътеката това ще ви отнеме около 30 минути (250 калории има и в 1 кг малини, 1 кг тиквички, 2,5 кг краставици, 2 кг домати).
[list=*]
[*]........................................................................
Let’s say goodbye
And never back again, let me cry
I wanted you, you wanted to lie
I knew that it would happen this way.[/*]
[/list]
#2 2012-03-22 17:51:22
- sunshine5383
- Member
- From: girlland <3 ^ ^
- Registered: 2012-02-29
супер.. полезно (y)
[img]http://prikachi.com/images/869/7292869x.jpg[/img]
#3 2012-03-22 18:13:07
- Qka_kaka_93
- Member
- Registered: 2010-07-16
Към това се стремя. Това, че в една вафла има калории, колкото в един килограм малини направо ме разби. Полезна тема, мисля.
[img]http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/agy0d16_460sa.gif[/img]
#4 2012-03-22 18:14:29
- miss_cute_kiss
- Member
- From: Somewhere in the oceans
- Registered: 2010-11-20
Към това се стремя. Това, че в една вафла има калории, колкото в един килограм малини направо ме разби.
Полезна тема, мисля.
[list=*]
[*]"Love,love,love...and what is it good for!?
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]
#5 2012-03-22 18:56:18
Към това се стремя. Това, че в една вафла има калории, колкото в един килограм малини направо ме разби.
Полезна тема, мисля.
You don't know who i am
[img]http://prikachi.com/images/249/5198249q.gif[/img]
#6 2012-04-05 16:45:12
- disney_fb
- Member
- Registered: 2012-04-03
Отидете веднъж на фитнес и се опитайте да изгорите 250 калории на пътеката. В 1 вафла има 250 калории, а на пътеката това ще ви отнеме около 30 минути (250 калории има и в 1 кг малини, 1 кг тиквички, 2,5 кг краставици, 2 кг домати).
Хмм.. Аз пробвах с въженце(което отчита колко подскока си направил/а, калории, които си свалил/а, килограмите ти и време). Правя 2000 подскока, сваляма 200калории, правя ги за около 30-40минути. За мене - лесна работа(тренирам бадминтон), но все пак някои не могат и 10 подскока Давам го просто, като съвет.
#7 2012-04-15 06:16:33
- jetix4e
- Thug Angel
- From: London
- Registered: 2010-02-01
Добре беше да го знам
Pages: 1