#1 2012-03-18 20:56:11

hrsbnd
Member
Registered: 2012-03-18

Re: Не мога да се концентрирам

Здравейте! От близо един месец имам така да се каже "проблем" - започна ли да уча и паралелно с това започвам и да мисля за странични неща, благодарение на което не мога да запомня нищо. Все едно започвам да си внушавам точно тогава и не мога да си "премахна" внушението, а отчаяно искам да започна да уча нормално, както го правех преди. Никога досега не ми се беше случвало подобно нещо. Чувствам, че вече нищо няма смисъл и съм толкова слаб психически. Мисля си, че единственото ми решение е самоубийството, а в същото време искам да си реша проблема, но не мога. И не става въпрос само за учене, но и за всичко друго - просто страдам от пълната липса на концентрация благодарение на внушенията си. Някой има ли някаква идея или съвет какво да правя? Приемам всякакви отговори, благодаря предварително. sweat

#2 2012-03-18 20:59:20

lady_ss1
Member
From: София
Registered: 2010-09-17

Първо, искам да ти кажа, че самоубийството не е решение да избягаш от проблемите си. Всеки проблем си има решение. Аз имам подобно на твоя проблем. И аз не мога да се концентрирам и трудно запомням уроците. Моят съвет е да си направиш график по учене за всички предмети, като след всеки урок слагаш по 20-30 минути почивка. Спри да си внушаваш, а мисли за хубави неща. Надявам се да съм ти помогнала. Успех.

#3 2012-03-18 22:07:24

Brutallity
Member
From: София
Registered: 2010-03-13

Липса на концентрация, отговор : самоубийство

FUCK

YEAH.

Не мисли за нищо друго, освен за урока.Когато го прочетеш се опитай да вникнеш в тия думи, сякаш някой друг човек ти разказва как примерно Пенка от 8ми 'г' се натиска с Жоржи от 9 'а'. Вникнеш ли в това, което четеш - не е трудно.

All lives end. All hearts are broken. Caring is not an advantage.

---- A morbid obsession in black and white.
-- Cognac, Lilac.
-Morgenstern.

#4 2012-03-19 04:48:17

beautiful_kitty
YMCMB ♥
From: Dubai .
Registered: 2010-02-21

Ами самоубийството нищо няма да ти помогне.Когато четеш урока си го прочети ( научи )няколко пъти.Чети го на глас!Погледай стята дали има нещо което да те разсейва и не го гледай.

[img]http://30.media.tumblr.com/tumblr_lz3gquTk911r5s8qlo1_r1_250.gif[/img] [img]http://30.media.tumblr.com/tumblr_lz3gquTk911r5s8qlo4_r1_250.gif[/img]
[list=*]
[*]Понякога трябва да се научиш да се сбогуваш..колкото и трудно да е.[/*]
[/list]

; We♥it ; Ask.fm

#5 2012-03-19 08:24:15

monit000
Member
From: In my home..
Registered: 2010-07-13
Website

И аз имах такъв проблем, но започнах да се концентрирам като отида в стая, от която изкарвам почти всички нещо - лаптопи, телефони, електронни книги и всичко, което може да ми пречи, а другите неща, които не мога да изкарам - телевизори и др ами просто не им обръщам внимание, опитай да разказваш на глас аз така се справих и дели урока си на малки "хапки" laugh тоест да не се претоварваш и прави почивка!Ще видиш че ще се получи, но и ти трябва да имаш воля да не обръщаш внимание на нещата в стаята а да се загледаш внимателно в учебника!Пожелавам ти късмет!При мен се получи дано и при теб стане smile

You don't know who i am
[img]http://prikachi.com/images/249/5198249q.gif[/img]

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook