#1 2009-09-14 07:55:37

crazy_emo_girl
Изгонен(а)
Registered: 2009-08-12

Re: Косопад

здравеите искам да попитам нещо за косата значи на ден ми падат околко 60 косъма може и да са по малко или повече нз и искам да попитам това нормално ли е ?
сигорно не е косоппад защото косата ми е гъста но много се притеснявам че ппадат толкова косми четух на много неща и единственото нещо което усппях да разбера е нищо и още повече се притеснявам
сега бяхме лятна ваканция аз не изизах никаде и можеби си внощавам тези неща че ми окапва косата само защото имам много време и нищо не права но все ппак искам да ппопитам

Emo style is the best (H) !!

#2 2009-09-14 08:29:31

malka_sladka97
Member
Registered: 2009-09-06

Причините може да са:
Твърде много химия

Постоянните обезцветяващи и оцветяващи средства, а към тях и гореща струя сушоар дразнят кожата на главата и я изсушават. Агресивните шампоани разрушават киселинната предпазна обвивка, в следствие на което растежът се нарушава, опадалите косми не израстват достатъчно бързо.

Помощ: Избягвайте химикалите. Използвайте меки pH-неутрални шампоани като преди нанасяне ги разреждайте с вода. Оставяйте косата да изсъхне сама. И не я връзвайте.

Липса на витамини и минерални вещества

Косата се нуждае преди всичко от желязо, цинк и витамини B и C, за да расте.

Помощ: Яжте много пресни зеленчуци, пълнозърнести и соеви продукти, освен това мая, понякога яйца, 1 път седмично риба.

Предразположение (андрогенетичен косопад)

В този случай корените на косъма вече не произвеждат косми – наследствено обусловено – често и при младите хора. Тогава мъжете получават тензура, а при жените космите продължават да изтъняват.

Помощ: Оставете лекарят да направи анализ на косъма, след което лекувайте най-малко в продължение на половин година с вода за коса Minoxidil. Ако корените са вече закърнели, няма да расте повече коса. В този случай е възможна трансплантация, при която живите корени се присаждат в кожата на главата.

Хормонални отклонения

В този случай жената губи равномерно косми от цялата глава. Помощ: Направете си хормонално изследване чрез кръвен тест. Растителните средства (например черен кохош) могат да нормализират отново хормоналното производство. Ако това не е достатъчно, често помагат хормонални препарати (например противозачатъчни). Те трябва да съдържат гестагени, които неутрализират мъжките хормони. Смушение на щитовидната жлеза Поради по-ниска или завишена функция косата може да се изтъни, да стане чуплива и да посивее по-рано.

Помощ: Изследвайте кръвта си! След това ще може да се назначи лечение (например с таблетки).

Смущение в имунната система

Растежът спира, космите се чупят от корена често дори на кичури (кръгообразен косопад).

Помощ: Изследвайте проба от тъканта на кожата на главата. Това възпаление може да се облекчи само с вода за коса Kortison (спира възпалението, но е разрешено да се използва максимум 12 месеца). Иначе човек може само да се надява, че имунната реакция все някога ще спре от самосебе си.

Най-добре отиди на лекар и той ще ти каже какъв шампоан да използваш или какви средства да приемаш.

#3 2009-09-14 08:54:39

vampir4eto_94
Member
Registered: 2008-12-04

другото което е използваш ли преса маша и подобни
най важното е също така и маската за коса
аз съм с дълга къдрава коса и лятото е сезона когато най мнго пада  laugh
ииии.... нормално е на ден да падат до 30 40 косама  laugh може и да не падан не е препорчително

If I stop the time...
Can I make you mine...
And I can`t hold on...
Need you more and more...
If I never try...
I will never know...

music  heart  music
[img]http://gifsoup.com/view2/2017998/the-roommate-o.gif[/img]

#4 2009-09-14 09:22:38

y0nit0y96
Member
Registered: 2009-04-22

аз съм чела че по най-много 150 косъма падат на ден едва ли твоето е косопад защото на всеки човек се случва когато косъма е в покои той почва да пада и на негово място почват да растът други косми когато те остават в покой и те падат и така  smile и не се притеснявай толкова сега като започнем училище дори няма да мислиш за това

[img]http://www.prikachi.com/images/776/3155776w.png[/img]

#5 2009-09-14 10:55:29

PoLLy
Member
From: Шоколандия
Registered: 2008-06-24

Значи, така като казваш бройката не мога да преценя малко или много ти пада. Ти сама трябва да прецениш дали е повече от преди. Направи сравнение.

• Ще ти дам няколко съвета против косопад:
    - спираш всички преси и сешоари
    - миеш косата си най-малко през ден
    - ходиш на фризьор по-често, за да ти обира цъфналите краища. Даже е най-добре да смениш прическата с по-къса, така ще си сигурна,че няма да имаш цъфнало.
    - не я третираш с бои, лак за коса, пяна и т.н.
    - използваш шампоан против косопад (препоръчвам ти Vichy) 3 пъти в седмицата (най-много) + ампули против косопад ( 1 ампула за 1 седмица)

Това е, бъди търпелива, не се отказвай и резултата ще дойде smile

#6 2009-09-15 10:22:02

Wiikkii
Предупреден(а) за изгонване
Registered: 2009-08-07

Емии незнам от какво е.. но на мен винаги лятото ми пада косата.Това не ме плаши особено. ;п

MiSteRry, anity_kiss, monnssy, phoebe, mimitooo, y0nit0y96,  t3dencet0, bambinkata, sisity17 hug

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook