#1 2012-02-07 23:42:08

x.X.xemo_girlx.X.x
Member
From: поsеtutел оt другuя свяt ..
Registered: 2011-03-09

Re: Такъв е живота.

Хейй,здравейте smile Попринцип не си падам по писането на "есета",но тази вечер нещо ми стана и написах това. Реших да го публикувам тук,за да видя дали ще ви хареса,макар,че ми е все тая, защото така да го кажем,тук " си излях душата " laugh Предварително се извинявам за грешките. Приятно четене smile

Защо щом някои хора, "принцът на мечтите ни" ни е зарязал,решаваме,че е дошъл краят на света,всичко е свършило и не ни се живее повече ?! Посягаме на живота си,опитваме се да сложим край,само защото сме се скарали с някого,било то най-добър/ра приятел/ка,гадже или някой друг,с който е сигурно,че ще се сдобрим отново.
           А всъщност,запитали ли сте се,какво им е на хората,които наистина са загубили някого? Какво й е на майката,която е загубила дъщеря си още при раждането,майката,която няма да гледа как дъщеря й си играе с куклите,как ги преоблича,как се грижи за тях,все едно и тя е майка. Няма да й сплита косите,няма да има на кого да казва сутрин "Добро утро,миличка". Повечето от вас ще си кажат "Е да,но нали може да си роди друга дъщеря" .. е да,но ако не може ? Ако и това й е отнето ? Тогава тя си остава самичка,за цял живот,потънала в тъга. А какво ли му е на бащата,чийто син,докато се прибирал от училище е бил блъснат от лек автомобил,на бащата,който никога повече няма да види синът си,няма да рита топка с него,няма да си играят заедно,да сглобяват заедно разни неща от конструктор, заедно да играят видео-игри или да се състезават с колички с дистанционно ? Замисляли ли сте се,че тези хора наистина са загубили някого,и няма как да си го върнат,докато ние се тревожим за малките неща,като това,че с най-добрата си приятелка сме се скарали,и сме останали сами. А как ли се чувства момичето,чиято сестра е била изнасилена,момичето,което завинаги е останало само? Често на повечето от нас родителите ни ни изкарват нервите,някои даже им посягаме,изнервяме се,иска ни се да се изнесем от вкъщи,да бъдем далеч от тях,за да не ни ядосват постоянно,но не трябва да е така. Трябва да уважаваме родителите си,защото и те са хора,и рано или късно ще ги загубим. Но живота е такъв,едни се раждат,други умират. А питали ли сте се,как се чувстват тези деца,които нямат родители ? Те нямат дори и с кой да спорят,няма кой след,като се приберат у дома,да ги попита как е минал денят в училище,няма кой да ги целуне за лека нощ и кой да ги събуди рано сутрин,за да не закъснеят. Няма при кого да легнат,ако сънуват кошмар. Но живота е несправедлив към всички. Докато едни се молят за родители, с които да се карат,други го правим всеки ден,без да оценяме какво имаме,и какво ще правим ако го загубим.
           От моя гледна точка,животът на всички е еднакъв - раждаме се -> умираме. Това че някои са сираци,не ги прави по-различни от други,защото всички сме хора и рано или късно ние умираме. Всеки си представя различно смърта,но тя е една и съща за всички - болезнена,защото се разделяш със най-ценното на този свят - живота,защото слънцето няма повече да те радва. И за сирака, и за човека,който си има всичко,вклучително семейство,живота е еднакъв,без значение кой какъв е, и какво има. Всички си имаме еднакво начало,и еднакъв край.

[img]http://prikachi.com/images/491/4436491m.gif[/img]

Нов профил ( мuaa {} ).

#2 2012-02-08 02:01:10

xnekfonikfox
Member
Registered: 2010-06-28
Website

Добро е, харесва ми. Но имам чувството, че гледаш само от една и съща гледна точка - как децата, който не  оценяват това, което имат. Но има и деца, който и това нямат. Което да, вярно е. Но си нещо като кон с капаци, забелязваш само това пред теб. Смисъл, нямаш си идея колко родители пребиват децата си защото последните пари са ги дали за алкохол, и изкарват яростта си над децата си, който имат абсолютно никаква вина за положението на родителите си. Или обратното, имат сума ти пари, но грам внимание не обръщат на децата си. Хвърлят им по една стотачка, и си мислят, че им е достатъчно, а всъщност те искат тяхното внимание и грижи един вид. Ти обвиняваш нас-децата, и оправдаваш родителите или сираците по този начин. Поразрови се в сайтовете за анонимно споделяне колко деца пишат, че родителите им ги бият без причина и т.н. Наистина кое предпочиташ-да си сирак, или физически малтретиран вкъщи? Просто е ужас. Но пак казвам, вярно е и това, което си написала.

"Great loves? Maybe one, if you're lucky."

#3 2012-02-08 06:26:12

kiki_009
Brutal Bitch
From: Kavala,Grece <333
Registered: 2011-09-15

Добро е, харесва ми. Но имам чувството, че гледаш само от една и съща гледна точка - как децата, който не  оценяват това, което имат. Но има и деца, който и това нямат. Което да, вярно е. Но си нещо като кон с капаци, забелязваш само това пред теб. Смисъл, нямаш си идея колко родители пребиват децата си защото последните пари са ги дали за алкохол, и изкарват яростта си над децата си, който имат абсолютно никаква вина за положението на родителите си. Или обратното, имат сума ти пари, но грам внимание не обръщат на децата си. Хвърлят им по една стотачка, и си мислят, че им е достатъчно, а всъщност те искат тяхното внимание и грижи един вид. Ти обвиняваш нас-децата, и оправдаваш родителите или сираците по този начин. Поразрови се в сайтовете за анонимно споделяне колко деца пишат, че родителите им ги бият без причина и т.н. Наистина кое предпочиташ-да си сирак, или физически малтретиран вкъщи? Просто е ужас. Но пак казвам, вярно е и това, което си написала.

(y)  (y)

♔...................†...........♔

#4 2012-02-08 09:19:36

miss_cute_kiss
Member
From: Somewhere in the oceans
Registered: 2010-11-20

Харесва ми! Само го раздвижи малко.Иначе е много добре!  heart  sun

[list=*]
[*]"Love,love,love...and what is it good for!?
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]

#5 2012-02-08 10:13:19

ronnie
Member
Registered: 2011-02-21

Истинско. Кара те да се замислиш. Хареса ми.

[list=*]
[*]Legend of the Guardians[/*]
[/list]

#6 2012-02-08 11:15:09

beautiful_kitty
YMCMB ♥
From: Dubai .
Registered: 2010-02-21

Хареса ми.

[img]http://30.media.tumblr.com/tumblr_lz3gquTk911r5s8qlo1_r1_250.gif[/img] [img]http://30.media.tumblr.com/tumblr_lz3gquTk911r5s8qlo4_r1_250.gif[/img]
[list=*]
[*]Понякога трябва да се научиш да се сбогуваш..колкото и трудно да е.[/*]
[/list]

; We♥it ; Ask.fm

#7 2012-02-08 12:44:27

x.X.xemo_girlx.X.x
Member
From: поsеtutел оt другuя свяt ..
Registered: 2011-03-09

Да,ти също си права. Тъжно е като погледнеш отстрани,и още по-тъжно,ако се поставиш на тяхно място. Наистина е жалко,след "поредната чашка" алкохол,родителите да пребиват децата си,но още по-жалко е,че за някои това е начин на живот. А ако говорим за родителите "фрашкани" с пари,които подхвърлят по една стотачка на децата си,и не им обръщат внимание,това също е твърде жалко,защото тези родители са заети прекалено много с работата си,или с някоя друга дейност, и не забелязват,че децата им са нещастни,те се опитват да ги залъжат със всичките тези пари,удоволствия,развлечения,които им предлагат,но много от тях не забелязват,че това не проработва,някои забелязват,но прекалено късно. За това повече от децата на "въпросните хора" посягат на наркотиците, за да отровят тъгата си и пренебрежението от страна на родители си. Но някои изобщо не ги интересува,не се трогват от безразличието на родителите си и се радват на парите,дадени им от тях,но и те рано или късно,осъзнават,че на родителите им не им пука особено за тях,и някак си се разочароват,и точно тогава посягат към наркотиците. Е, разбира не всички са такива,но така като погледнеш,почти всички са така.

[img]http://prikachi.com/images/491/4436491m.gif[/img]

Нов профил ( мuaa {} ).

#8 2012-02-08 13:05:19

lady_ss1
Member
From: София
Registered: 2010-09-17

Истинско. Кара те да се замислиш. Хареса ми.

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook