#1 2012-01-11 16:29:53

make.me.wanna.die
Member
Registered: 2011-10-30

Re: Анорексия.

Не съм сигурна как да започна да пиша тази тема. ...
Анорексията е вид физическо заболяване, на психическа основа.
Не, нямам намерение да ви пълня главите с медицински термини. Пиша тази тема, за да се опитам да ви покажа какво изпитвам в момента. ... Трудно е да се опише с думи.
Анорексията се среща предимно при млади момичета, най-вече заради ниска самооценка. ...

Последните дни се нагледах много и изчетох много за тази болест. Усещам как нещо вътре в мен се надига. Емоциите ме заливат. Побеснявам. Как може това да се случва? Как въобще е възможно? И много защо? защо? защо? ... Ами защо, заради другите. Винаги се намира някой , който да ни припомни недостатъците ни, бил той и приятел (добронамерен), или враг (злобар, ако щете психар, който избива собствените си недостатъци, обиждайки другите). Много често този недостатък е точно теглото.
Дебела. Дунда. Цомби. Лоена топка. ...
Това са само част от обидите, тези за които сега се сетих. 5 думи, 5 килограма... още 5 ...  докато накрая не се стигне до нещо далеч извън нормалното. Тези момичета на по 15-16 години не виждат, че се самоубиват. Няма кой да ги подкрепи ... или по-точно... да ги разбере.

В началото е само най-обикновена диета. Намаляваме шоколда и спираме баничките. Добре, давай, отслабни ... накрая спри!
Но те не спират, внушават си че трябва още... И когато успеят сами да си кажат ДОСТАТЪЧНО! , вече е твърде късно.

Да си слаб, не те прави красив. Докато четох всички тези неща в интернет се запознах с историите на много момичета, които в момента се борят с страшната болест. Заболя ме и това е самата истина, не го крия. Почувствах се отвратително в пълния смисъл на думата. Вечер не можех да заспя, чувствайки се до някаква степен виновна за съдбите им, но така и не успях да проумея причината...

Всичко, което искам да ви кажа се съдържа по-скоро между редовете (макар и да звучи леко мелодраматично...). Надявам се да ме разберете.

------

Добре това беше, което исках да споделя. Знам че не е написано добре, но се надявам да разберете какво имам предвид. И моля, искам да чуя мнението ви относно тази ... тази болест.
Съжалявам за засягането на тази болезнена тема.

Целият свят е сцена и всички ние сме актьори на нея - влизаме, излизаме и за своето време всеки от нас играе различни роли...
- Уилям Шекспир

#2 2012-01-11 16:34:59

Breath Of Passion
Bitchy mod
From: In his mind..
Registered: 2008-12-26

Re: Анорексия.

Няма нужда да пускаш темата 2 пъти..

Those who talk behind your back are behind you for a reason!

Джордже Балашевич

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook