#1 2011-12-13 15:27:49

nessy_
Member
From: -New York
Registered: 2010-12-25

Re: ЛИС за класна по БЕЛ

Спешно ми трябват интерпретативни съчинения по литература. sweat
Ето и темите:

1.Погазването на божия и човешкия закон като организираща антитеза в идейния свят на "Декамерон".
2.Разказването като хуманизиращо действие.
3."Дон Кихот" като вечен сюжет.
4.Средновековния рицарски роман и днешното "фентъзи".
5.Съдбовно определен ли е конфликтът на Хамлет с Клавдий?

Да не са много дълги.

10х предварително.

[img]http://www.prikachi.com/images/105/4948105h.jpg[/img]
Докосвам гръбнака на вселената, когато пътувам из времето и оставям сянка върху слънцето, любовта ми е като песента на вятъра. Ако зависи от мен, никога няма да умра, ако зависи от мен, утре ще умра хиляди пъти и ще оживея седем секунди по - късно ..!!!

#2 2011-12-13 15:37:41

kpucuxwestwick
Member
From: София
Registered: 2011-02-01

За кой път... има си тема за тая работа ;@

[img]https://33.media.tumblr.com/7a4de07287797298aa24044b3f6c7743/tumblr_n97v0cV37D1s77f18o1_400.gif[/img]
"You love me "
- I whisper.
His eyes widen further and his mouth opens. He takes a huge breath, as if winded.He looks tortured-vulnerable.
"Yes" - he whispers.
"I love you " .
- Fifty shades of Grey

#3 2011-12-13 15:40:14

pearL_
Member
Registered: 2010-12-28

Ами съжалявам, но нищичко не намерих.  sad  sad  sad Утре ли ти е класната?

#4 2011-12-13 15:46:36

deSiiSlawa
Comє with mє
From: London.
Registered: 2011-02-01

"Дон Кихот" като вечен сюжет
„Дон Кихот” е философско обобщение на епоха с трагични стойности на хуманизма. Сервантес създава своя роман не толкова като насмешка над миналото, колкото като сатира на настоящето. Замислен като пародия на рицарските романи тази книга далеч надскача поставената първоначално от автора летва. Тя става класически разказ за Испания и испанците от XVI в., за доброто и злото в човека и във времето, за търсенията и проблемите на хората.Дон Кихот е носител на съвършения контраст между добро и зло. Вярата в доброто е вътрешната нравствена сила на Дон Кихот. Тя го прави духовно красив и неземно съвършен в нравствените си помисли. Справедливост, красиви и нравствени помисли и добри дела – това е целта на идалгото и всичките му усилия са насочени към нейното реализиране. Героят живее на условната граница между въображение и реалност , блян и действителност, лудост и разум. Той е смешниятр рицар на доброто, борещ се за справдливост в печална и грозна действителност. Търпи поражения, но никога не се отказва от своя идеал. Противоречието между цел, действителност и реални средства за постигане на целта пръв забелязва Санчо Панса – оръженосецът на Дон Кихот. Той нарича господаря си рицар на печалния образ.Дон Кихот е нещастен човек, но щастливо повярвал в доброто. Единствен вижда съвършенната красота на духа, а тя от своя страна, създава хармония между човек и действителност. Дон Кихот вижда красота там, където другите и не подозират. Светът се оглежа само с красивото, което крие в себе си, в съзнанието на вечния рицар на доброто.Образът му е печален, външният вид – трагикомичен в своята карикатурна несъвместимост с реалността, но вътрешният свят на героя е красив с неповторимото си духовно съвършенство и нравствена извисеност. Той живее в съвършения свят на идеала и гледа на несъвършенствата в реалността с високата нравственост на посветения, на обреклия се на висш хуманен дълг.Рицарски отдаден на идеала за доброто, той е рицар и на човешката чест. Готов е винаги да я защити. За испанеца честта е родово и лично достойнство, което притежава и докрай опазва единствено духовно свободният и горд човек. Свободата за Дон Кихот е осъзнат принцип на нравствено съвършенство. Без свободата човек губи вътрешните устои на духа си. Той не би могъл да нарече и уважаващ себе си човек. Това е основополагащ принцип в идеята за човека в хуманните виждания на Дон Кихот. За него „Свободата е едно най – ценните блага, с които небесата даряват хората. За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът.”За Дон Кихот отнемането на личната свобода и желанието да бъдеш свободен е най – голямото зло, извършено спрямо човека. Той има силата да бъде духовно свободен, вътрешни извисен над реалността и докрай верен на съвършения идеал за красотата и доброто. Това превръща Дон Кихот във философското обобщение на епохата и художествено въплъщение на трагичния хуманизъм на ренесансова Испания. Романът „Дон Кихот” е израз на проявената съвест на човечеството, а образите в него – символи на изконните и вечни човешки идеали и ценности. Дон Кихот и Санчо Панса, схващани като единство на човешкия идеализъм и прагматичния стремеж за по – добър живот, се крият във всеки един човек. Изразявайки „двойнствеността” на човешката природа изтъкана от мечти и реалност, от отдаденост за доброто на хората и преследване на собственото добро. В тяхното реално добротворчество се отазяват на й – чистите човешки копнежи по справедливост и ред. Единият – идеалист, отдаден на своя дълг да възцари доброто в Испания и в целия свят, а другият – хитър и лукав селянин, който преследва интересите си.

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_ma6fba8yZ31ry1gh1o1_500.gif[/img]

#5 2011-12-13 16:07:37

petq_barbityy
Member
Registered: 2010-07-25

Помощ утре ми е класната по БГ  моля ви трябва ми преразказ на Немили-Недраги 3,5,10 глава в сегашно историческо време Усмивка търсих в нета,но намерих само трансформиращ..

[img]http://28.media.tumblr.com/tumblr_lskfe7dkqm1r2pkl7o1_250.gif[/img]
[img]http://29.media.tumblr.com/tumblr_lskfe7dkqm1r2pkl7o2_250.gif[/img]
[img]http://prikachi.com/images/19/3934019W.gif[/img]

#6 2011-12-13 16:52:10

rosi15
I want to be your obsession
From: Somewhere only we know <3
Registered: 2009-12-15

Помощ утре ми е класната по БГ  моля ви трябва ми преразказ на Немили-Недраги 3,5,10 глава в сегашно историческо време Усмивка търсих в нета,но намерих само трансформиращ..

Седми клас си, ако няма да кандидатстваш недей бери грижа !
Ако ще кандидатстнаш какво правиш тук?Ние ли да ти го напишем?Както всеки седмокласник си го е писал, така и ти можеш. (:

[img]http://28.media.tumblr.com/tumblr_m0k08sFdaX1qj73e2o1_500.gif[/img]

#7 2011-12-13 17:07:22

Breath Of Passion
Bitchy mod
From: In his mind..
Registered: 2008-12-26

Казах ти, че си има специална тема..

Those who talk behind your back are behind you for a reason!

Джордже Балашевич

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook