#1 2011-11-18 19:45:52

lady_ss1
Member
From: София
Registered: 2010-09-17

Re: Чуждото нещастие.

smile Реших да напиша нещо като есе. Вдъхнових се днеска от училище (злополука с едно момче от 6 клас). Стана ми много мъчно за него...  sad Ето и есето:

В живота на всеки човек има беди, които го поставят на изпитание. Били те физически или псхически. Били се радвал на чуждото нещастие? Били го осмивал по някакъв начин? Аз не. Не бих го направила, защото в това няма нищо смешно, особено като си помисля, че това е могло да се случи и на мен. Може би ще съм единствената, която бих се натъжила и разплакала на бедите на друг човек. Това може да не ме засяга, но отвътре ми става мъчно и гадно, че този човек преживява такъв срив. Аз бих му помогнала по някакъв начин, дори и ако беше мой враг. Защото всички сме хора и живеем на този свят, за да си помагаме един друг. Не мога да си представя как някои хора се смеят на чуждото нещастие, не мога да си представя, че намират това за смешно. Такива хора нямат сърце, и най-важното: нямат и мозък да го осъзнаят. Щом на някои хора им е толкова смешно, поне за миг да се замислят и поставят на мястото на това момче/момиче. Аз бих протегнала ръка на който и да е, защото знам, че в живота някой ден това ще се върне. Аз ще се почувствам горда от това. Ако някой човек е на прага на живота и смъртта, би ли се смял?! В това дори няма и капчица хумор, защото този човек се бори да оцелее, да продължава да живее и да осъществява мечтите си. Още по-жалко и долно е, когато ти си причината за бедата на този човек, и стоиш отстрани и се смееш. Това би било толкова нахално, че не мога да си го представя. Но за съжаление има такива хора, това е реалността. Вместо да стоим и да се смеем отстрани, можем да помогнем на този човек. Би било много хубаво от твоя страна да направиш нещо хубаво, да дадеш смисъл на живота на този човек, да му върнеш оптимизма. Когато ние сме причината, ние не постигаме нищо хубаво и съществено за нас. Ние си допринасяме само вина и неприятности. Някои хора даже не чувстват и вина. Рано или късно всичко се връща. Можем да говорим едно сега, но после ще съжаляваме.

#2 2011-11-18 19:53:02

miss_cute_kiss
Member
From: Somewhere in the oceans
Registered: 2010-11-20

Много ми хареса !! smile

[list=*]
[*]"Love,love,love...and what is it good for!?
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]

#3 2011-11-18 19:56:40

lady_ss1
Member

Много ми хареса !! smile

Благодаря ти. smile

#4 2011-11-18 19:57:46

poxleitner
Member
Registered: 2011-09-08

Напълно съм съгласна с написаното.
Но от гледна точна почти всеки се радва на чуждото нещастие!

Sometimes bad boys aren't like the books.
Sometimes they're actually bad.

#5 2011-11-18 19:58:09

Iv4eto_L0ve
Member
From: * The City Of Love <3
Registered: 2011-01-14

какво е cтанало c това момче?...иначе е хубаво

-Как се казваш?
-Любов!
-Какво правиш?
-Обичам!
-Всичко ли?
-Не.
-А кого?
-Само и единствено теб!

[img]http://s.rimg.info/d426d4d47539ed8d8f4a27df64a49946.gif[/img]
[img]http://prikachi.com/images/104/4025104S.jpg[/img]
we ♥ it

#6 2011-11-18 20:00:35

lady_ss1
Member

Ами скарали се с едни негови съученици от неговия клас и го пребили. Изкарали му въздуха. От нашия клас една беше свидетел и извика класната (учителката по Биология) тя дойде с още няколко учители (по ФВС, БЕЛ и Математика). Момчето беше много зле и шокирано. Аз стоях от страни и плачех за него, защото ми беше много жал. А един от нашия клас се смееше и му викаше, че се преструвал.  sad Това е цялата история.

#7 2011-11-18 20:38:32

Iv4eto_L0ve
Member
From: * The City Of Love <3
Registered: 2011-01-14

Ами скарали се с едни негови съученици от неговия клас и го пребили. Изкарали му въздуха. От нашия клас една беше свидетел и извика класната (учителката по Биология) тя дойде с още няколко учители (по ФВС, БЕЛ и Математика). Момчето беше много зле и шокирано. Аз стоях от страни и плачех за него, защото ми беше много жал. А един от нашия клас се смееше и му викаше, че се преструвал.  sad Това е цялата история.

ебахти тъпия е оня...а иначе горкото момче lipssealed

-Как се казваш?
-Любов!
-Какво правиш?
-Обичам!
-Всичко ли?
-Не.
-А кого?
-Само и единствено теб!

[img]http://s.rimg.info/d426d4d47539ed8d8f4a27df64a49946.gif[/img]
[img]http://prikachi.com/images/104/4025104S.jpg[/img]
we ♥ it

#8 2011-11-18 22:00:24

Sim0na
Member
Registered: 2009-06-26

Много вярно ! Аз също съм много състрадателен човек и при такава случка (както при тебе) хем ще се разплача, хем ще ми стане гадно за човека.. !

Красивата жена можеш да я замениш с още по-красива. Любимата - с никоя.

#9 2011-11-18 22:27:33

lady_ss1
Member

Много вярно ! Аз също съм много състрадателен човек и при такава случка (както при тебе) хем ще се разплача, хем ще ми стане гадно за човека.. !

smile  hug  sun

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook