#26 2011-09-25 16:05:41

privaтe Love
Member
From: in his late night thoughts
Registered: 2010-08-07

Re: Художнuk на споменu // Завършена //

Благодаря ви!Страшно се радвам,че ви харесва! sun
Ето я и следващата част:

Галерията,където работеше Жак се намираше на голяма улица,от която се виждаше Триумфалната арка.Беше красива двуетажна сграда,която успешно съчетаваше в себе си старите архитектурни традиции и модерните тенденци в строителството.Бях виждала това място само на снимка и идея си нямах къде може да се намира брат ми в момента.Прекосих двора, оглеждайки се на всички посоки,тъй като есенната градина беше очарователна.Тъкмо когато се засилих да вляза през голямата остъклена врата,отнякъде се появи възрастен господин,който леко ме задържа за ръката.
-    Мога ли да ви помогна,мадмоазел?
-    Амии.. търся Жак Дюроа.Аз съм сестра му и в момента той ме очаква – Боже,какъв срам!Трябваше да му се обадя след като слязох от метрото.
-    Господинът е в кабинета си.В дясното крило,в дъното,първия етаж.
-    Благодаря ви! – усмихнах се и се постарах да се скрия от погледа на възрастният портиер колкото мога по – бързо.След 10 минути се добрах до кабинета на Жак.Щеше да ми отнеме три пъти по – малко време,ако не се бях спирала на всеки две крачки,за да разглеждам.
В първия момент си мислех директно да се втурна в кабинета,но после размислих.Не исках да рискувам да сгафя пак.Застанах пред вратата и леко почуках
- Влез! – слава небесна,гласът на Жак!
- Защо не ме предупреди,че отвън има портиер!?
- Защото няма. – за луда ли ме мислеше?!?!
- А какво ще кажеш за възрастният господин в зелена униформа,който ме спря на вратата?
Жак се засмя весело.
-    Попаднала си на Пиер.Принципно той е градинарят тук.
-    И се облича като за бал в двореца на крал Луи?
-    Това е галерия с традиции..а и господинът просто е стилен.А сега може да се успокоиш малко и да седнеш.Искаш ли нещо за пиене?Или бисквитки?
-    Бисквитки – казах аз,сядайки на креслото пред голямото махагоново бюро.Стената зад Жак беше изцяло остъклена.Виждаше се голям фонтан в градината. – Е,готови ли сте за изложбата довечера?
-    На пръв поглед да,но е възможно нещо да изскочи всеки момент.А и самолетът на Алек закъснява,трябваше да е тук преди час.Крайно време е да дойде и да си побъбрим малко.
-    Да си побъбрите?
-    Ами да,с Алек се познаваме от няколко години,приятел ми е.
-    Хаха,дружиш с талантливи господа с модернистични идеи на около 60 години.
-    Лили,Алек е на 23,
-    Моля? – я стига,той наистина ли каза 23?
-    Ами да..Запознахме се покрай общи приятели,после се оказа,че той се занимава с изкуство..така и работата ни свърза.
-    Не предполагах...това е интересно.И все пак,представям си го като някакъв младеж с разпиляна коса,носещ барета и боички и..
Тук Жак започна да се смее неудържимо.
-    Завладяна си от стереотипи и предразсъдъци.И си на километри от истината.Алек е съвсем различен.
-    Докажи го.Запознай ни. – очите ми проблеснаха за миг.
Вратата леко се отвори.Пиер.Изчервих се.
-    Господин Дюроа,господин Ноар е тук. – и излезе.
Ставайки от бюрото,Жак ме погледна предизвикателно.
-    Е Лили,сега ще имам възможност да те опровергая.
Усмихнах се дяволито.Врата се отвори отново и в рамката и застана най – привлекателния и атрактивен човек,когото някога съм виждала на живо, естествен,различен от образите от списанията и телевизията,сякаш направени с матрица.Момчето поздрави брат ми,а после погледна към мен.Очите му се спряха.Несъзнателно се изправих от креслото,гледайки в него.А после той ми подаде ръката си.
-    Алек,приятно ми е. – никога нямаше да забравя този глас.Толкова плътен,мек,приятен.
-    Лилиан..но ме наричат Лили. – усмихнах се,все още се гледахме в очите.По лицето му също имаше лека усмивка,а в погледа му имаше нещо дяволито,което все още не можех да определя напълно.Каквото и да е,харесваше ми.

«» Hold my hand and I'll take you there... somehow, someday, somewhere...

#27 2011-09-26 11:46:45

weezy_FTW
Member
From: Miami, FL
Registered: 2011-01-07

продължавай с историйката, много е готина  sun

#28 2011-09-26 11:48:50

Princэska___
Member
Registered: 2011-01-07

Уникална  kiss

#29 2011-09-27 11:58:24

fenfantazi_
Member
From: London, UK
Registered: 2011-03-10

Това е историята в сайта,която е изобразена по най-добър начин, според мен!Пишеш страхотно!Още! heart  heart

__________________________'BEING SINGLE DOESN'T MEAN
_______________________THAT YOU'RE WEAK,
_______________________IT MEANS THAT YOU ARE STRONG ENOUGH
_______________________TO WAIT FOR WHAT YOU DESERVE'

______________________________________________- Niall Horan

#30 2011-09-28 18:54:05

privaтe Love
Member

Благодаря на всички за страхотните мнения!  bow
Иии..заповядайте:

След миг,както ми се стори,Алек бавно пусна ръката ми.Опитах да се съсредоточа.Какво,по дяволите,ми ставаше?Виждах го за пръв път и неизвестно защо не се чувствах на себе си.Не вярвах в любовта от пръв поглед (въпреки че идеята беше интересна),но привличане определено имаше.
Жак и Алек започнаха да водят някакъв разговор.Не чувах много от него,но май ставаше дума за полета и за изложбата довечера.В следващият момент телефонът ми звънна.И слава Богу!Търсеха ме от пощата – явно баба беше изпратила голяма пратка от Англия и трябваше да отида и да подпиша някои формуляри,за да я изпратят до вкъщи.Реших да тръгна веднага, трябваше да се добера до място с много въздух.
Миг след като прибрах телефона си в чантата,Жак ме погледна въпросително.
-    От пощата.Баба ни е изпратила подарък.
-    На нас или на теб?
-    На нас.Трябва да отида до там. – казвайки това,вече бях станала от креслото.
-    Вземи такси,по – добре ще е.
За малко да му отговоря доста остро – аз бях парижанка,фактът,че вчера си бях дошла от Англия не омаловажаваше това.А и ме представяше някак неориентирана пред Алек.И още нещо – защо толкова ме вълнуваше неговото мнение за мен?
-    Да,така и щях да направя. – усмивка.Е,не случайно ще следвам театър.
Брат ми не забеляза бурята в мислите ми.
-    Изчакай,ще се обадя да изпратят шофьора тук.
-    Не,няма нужда.Ще се справя. – вече бях почти до вратата на кабинета.
-    Е,добре.Ще се видим след работа.
-    Да,идеално,обади ми се.Ии..довиждане – прибавих аз с широка усмивка.
Точно преди да изляза,чух гласа на Алек зад гърба си.Една тръпка премина през гръбнака ми.
-    Лили..довечера ще се видим,нали?
Обърнах се бавно.Той беше впил поглед в мен,отново с онзи специфичен блясък в очите.
Усмихнах се леко и го погледнах.
-    Да – кимнах и излязох.
Времето навън ми изглеждаше доста по – горещо,отколкото всъщност беше.
Поне не попаднах отново на Пиер.
А колкото до довечера – за момент бях забравила,че изложбата щеше да представлява и малък прием.И аз имах вип – покана.Просто чудесно.
Намерих такси и му поръчах да кара към Централната поща.Тя се намираше на улицата на Лувъра,номер 52.Тази поща нямаше ограничено работно време.Ако трябва да бъда още по – конкретна – въобще нямаше. Единствената поща в Европа,която е отворена 24h,7 дни в седмицата. Усмихнах се леко,гледайки през прозореца на колата.Какъв невероятен град беше Париж!Уникални сгради,улици...а и хора.Очевидно.

#31 2011-09-28 18:56:17

bebche__:)
Member
From: Pariss
Registered: 2011-02-26

супер е  heart  heart

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_lxrrp7zAaV1r7mjy5o1_500.gif[/img]

#32 2011-09-29 18:04:13

fenfantazi_
Member

.... heart Страхотно е!

#33 2011-09-30 13:19:24

kkalippso
Member
From: ~ ••• ~ При Карлсон на покрива
Registered: 2011-09-08

.... heart Страхотно е!

"Истинската литература, която ни носи емоции и е в състояние да ни отведе в други светове е тази, която разказва история чрез словото, а не онази, която анализира авторовия замисъл при написването на историята. Художественият текст е като вицовете - ако трябва да се обяснява допълнително, значи не е достигнал целта си да бъде разбран само и единствено чрез съдържанието си."
---------------------------------------------- е казал някой,  някога, някъде

#34 2011-10-03 18:44:30

privaтe Love
Member

Aх,ще се засрамя вече!  blush
Ето я и новата част:

Таксито услужливо ме изчака,докато приключа работата си в пощата. Пратката щеше да пристигне най – вероятно утре.Излязох навън и погледнах часовника си – беше почти 16h.Трябваше да се прибера у дома – довечера ме чакаше официално събитие.В същия момент образът на Алек изплува в ума ми – какво,за Бога?Познавах го от около..един час?Поех дълбоко въздух и бързо изтичах към колата.Почти изкрещях адреса си на
щофьора,бях леко задъхана,сякаш бях тичала до сега.
Надявах се да намеря успокоение в апартамента си.Моментално се отправих към кухнята – силно кафе винаги помагаше.Излязох да го изпия на терасата,замаяна от гледката и звука на любимия ми град,звука на моето сърце.Аз му принадлежах,както и той на мен.Залагах много на това,че никога не би ме предал.Все пак аз се върнах,бях спазила всичките си обещания.
Когато Жак ми звънна,вече бях напълно успокоена.
-    Хей,прибра ли се вече?
-    Не,ще закъснея.Исках да ти кажа,че ще тръгнем към галерията след 20.00h.Прибирам се замо за да взема душ и да се приготвя.И се надявам да не чакам дълго след като позвъня на вратата ти точно преди да тръгнем
Засмях се леко.
-    Кога се е налагало да ме чакаш?Няма да те разочаровам,обещавам. – на този етап не осъзнавах,че след време щях да наруша това обещание.
-    Е,добре,ще ти повярвам.
-    Обичам те.
-    И аз те обичам,Лили.До после.
-    Ще те чакам.
Нямах много време.Слязох до ресторанта за бърза вечеря.Бях ужасно изкушена от менюто с десертите,но сега не беше време за това (сладкиш от круши с карамелен сироп или меден кейк – я стига,шегувате ли се с мен? Искам ги и двата!) В крайна сметка вечерях с френска супа с кресон. Атмосферата в ресторанта беше опияняваща,чак не ми се тръгваше. Времето обаче ме притискаше.На излизане един от келнерите – Андре – ми пожела приятна вечер,проследявайки ме с поглед.Вече бях на улицата, когато погледнах назад.Андре не беше помръднал,но се усмихна и леко се поклони,когато ме видя.Отвърнах му с усмивка,като му кимнах кокетно.А после изтичах бързо към апартамента си.
Беше нереално горещо,собствениците на кооперацията тестваха отоплението за зимния сезон.Отправих се към банята.Изправих косата си и я вързах на висока опашка.Заложих на силния опушен грим,бях добра в това,получавах доста уроци от баба си.Дрехите бяха по – голям проблем.След дълго търсене,най – накрая видях това,от което имах нужда – рокля над коленете,без презрамки,с висока талия под бюста и разкроена към края.Беше в сиво – кафяво,а в горната част – е,черното си е класика.Нежни черни дантели имаше и по долния ръб на рокличката.Затова обух и черни убийствено високи токове на платформа.Прибрах всичко необходимо в елегантна малка чантичка.Да,май бях готова.А точно след миг на вратата се позвъни.Бързо стигнах до тоалетката,за да нанеса и финалния щрих – парфюмът.Стигайки до вратата,изгасих лампата в стаята.През малкия балкон нахлуваше светлина – Айфеловата кула беше облякла своята вечерна светлинна премяна.Вятърът леко поклащаше дългите бледо виолетови завеси.Светлосенките играеха по пода,бързи и неуловими,магични.
-    Париж,не ме разочаровай. – прошепнах аз,а после излязох.
Жак ме очакваше с роза в ръка.
-    А ето го и шедьовърът на вечерта.
Поех ръката,която той ми подаде и тръгнахме надолу по дългото извито стълбище.Лимузината ни чакаше.

#35 2011-10-03 19:26:49

bebche__:)
Member
From: Pariss
Registered: 2011-02-26

много ми харесва heart  heart

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_lxrrp7zAaV1r7mjy5o1_500.gif[/img]

#36 2011-10-03 20:10:03

kkalippso
Member

Ех, Париж, Парииж. Историята нямаше да е същата - така завладяваща, ако не се развиваше там действието. Нека музата е с теб и ни зарадваш по-скоро с нова глава. heart  smile

"Истинската литература, която ни носи емоции и е в състояние да ни отведе в други светове е тази, която разказва история чрез словото, а не онази, която анализира авторовия замисъл при написването на историята. Художественият текст е като вицовете - ако трябва да се обяснява допълнително, значи не е достигнал целта си да бъде разбран само и единствено чрез съдържанието си."

#37 2011-10-03 20:42:49

privaтe Love
Member

Ех, Париж, Парииж. Историята нямаше да е същата - така завладяваща, ако не се развиваше там действието. Нека музата е с теб и ни зарадваш по-скоро с нова глава. heart  smile

Точно този град ме вдъхнови за историята!Няма съмнение,че е уникален!
Благодаря и ще се постарая скоро пак да публикувам  nod

#38 2011-10-03 21:16:04

twilight_kiss
Member
Registered: 2010-05-22

Момичее , пишеш невероятноо !  heart  heart  heart

The Vampire Diaries ♥ ~
Pretty Little Liars ♥ ~
One Tree Hill ♥ ~
El Barco ♥ ~
[img]http://data.whicdn.com/images/23405357/n4f340c53300d4_large.gif[/img]

#39 2011-10-04 03:48:20

~smiley___face~
Member

аууу, уникално е!  heart  heart  heart Ако може само да те попитам, откъде знаеш толкова много за местата в Париж? От интернет или си ходила там, или какво? laugh

Dream high!
[img]http://data.whicdn.com/images/46900411/tumblr_mfg4sjoK6B1qmk3n9o1_500_large.gif[/img]

#40 2011-10-04 08:07:43

pami7o
Unstσppαblє ♥
From: КъДеТо ИсКаМ.
Registered: 2010-12-29

Беше усмихнат,но в очите му имаше особен блясък,сякаш от сълзи.. heart  star  star

I feel it everyday it\'s all the same
It brings me down but I\'m the one to blame
I\'ve tried everything to get away
So here I go again
Chasing you down again
Why do I do this?

#41 2011-10-06 20:28:42

privaтe Love
Member

Старая се историята ми да звучи достоверно,радвам се,че се получава  sun
Тези дни вероятно ще публикувам още една част,може би и по - дълга,защото в неделя заминавам за една седмица и няма да имам възможност да пиша!  speechless
И отново благодаря за хубавите мнения!  bow

#42 2011-10-07 08:09:42

twilight_kiss
Member
Registered: 2010-05-22

Ще чакам с нетърпение.  heart

The Vampire Diaries ♥ ~
Pretty Little Liars ♥ ~
One Tree Hill ♥ ~
El Barco ♥ ~
[img]http://data.whicdn.com/images/23405357/n4f340c53300d4_large.gif[/img]

#43 2011-10-07 08:30:11

miss_cute_kiss
Member
From: Somewhere in the oceans
Registered: 2010-11-20

Невероятно,толкова истинско! heart smile Моля те пускай Некст ! smile sun

[list=*]
[*]"Love,love,love...and what is it good for!?
Absolutely nothing."
[/*]
[/list]

#44 2011-10-07 18:30:53

privaтe Love
Member

Ето я и обещаната част: happy

Колата спря пред входа.Едно момче в красива униформа отвори вратата и галантно ми подаде ръката си.Усмихнах му се леко и слязох.Въздухът беше доста хладен.Загърнах се в шала си и бързо съжалих,че не бях взела някаква по – топла връхна дреха.В следващия миг Жак се озова до мен и леко ме прегърна.
-    Добре ли си?
-    Да,но нека влезем.Не очаквах,че ще е толкова студено.
-    Би трябвало да си свикнала.В Лондон е хладно през по – голямата част от времето.
Леко повдигнах рамене.Жак се засмя и тръгнахме по пътеката към голямата               врата.По продължение на цялата алея имаше малки лампички,светещи с мека приглушена светлина.
Обстановката в галерията беше невероятна.Определено декораторът се беше справил доста добре.
Имаше и много хора:арт критици,бизнесмени и политици,както и група репортери.
Несъзнателно потърсих Алек с очи,но не го открих.Нещо дълбоко в мен трепна.
Плъзнах  поглед по стените около мен.Картините на Ноар бяха нарисувани на големи платна.Не можех да намеря точните думи,за да ги опиша.Живите цветове,изящните линии и майсторски изобразените детайли..сякаш наблюдавах нещо,което не принадлежи на този свят,не знаех дали въобще е възможно толкова красота да бъде събрана на едно място.
До слуха ми достигна гласът на Жак.Трябваха ми няколко секунди,за да се осъзная.
-    Май обстановката ти допада.
-    Повече отколкото можеш да си представиш – Алек прекоси далечния край на залата,очите ми бяха приковани в него.
-    Доста се постарахме.
-    Забелязва се.И повярвай,трудът ви ще бъде оценен.
-    Да се надяваме.Има някой неща,които трябва да проверя.Съжалявам,но ще трябва да те оставя за малко..
-    Тя няма да е сама,Жак. – Алек.Не бях усетила кога е дошъл.Обърнах се към него с лека усмивка.
Жак се засмя и поздрави своя приятел.
-    Имаш ли нещо против сестра ти да остане с мен?
-    Всичко зависи от нея. – брат ми ме погледна,а в очите му блесна дяволито пламъче.
Усмихнах се на Жак,който вече беше готов да тръгне,
-   Е,тогава мога да съм сигурен,че ще бъдеш в добри ръце. – а после се отдалечи,ловко минавайки през тълпата.Проследих го с поглед до неговия кабинет.Вратата се затвори бързо.
Хмм,ръце..буквално ли говореше?
Обърнах поглед към Алек,който ме гледаше с лека усмивка на лицето си. Имах чувството,че невероятно тъмните му очи обхождат с поглед цялото ми тяло.
-    Коктейл? – каза той,подавайки ми чаша с червено питие с малка вишна на ръба.
-    Благодаря.
-    Радвам се,че успя да дойдеш тази вечер.
-    Нямах други планове,все пак съм отново в Париж едва от вчера.
-    Да,Жак спомена,че идваш от Лондон.Тук ли ще останеш?
-    Да.Завръщането е окончателно.Но да не говорим за това.Твоите картини..не знам как да ги опиша.Пленителни са.
Алек се усмихна,навеждайки глава.
-    Просто рисунки.Или иначе казано – просто аз.Само в тях е моето спасение от това ежедневие.Но благодаря за комплимента.
-    Явно имаш какво да кажеш на света.
-    Това не е всичко.Има още нещо,което осъзнавам все по – добре откакто дойдох в Париж.Но сега е рано,за да го изразя.Не зависи само от мен. – погледна ме право в очите.Не бях сигурна,че го разбирам напълно,затова не отговорих веднага.
-    Всичко е наред щом имаш желание да го потърсиш.Чувала съм,че с постоянство всичко се постига.
-    А вярваш ли в това?
-    Вече не знам в какво да вярвам.Май има само една напълно вярна теория и тя е,че всичко,което имаме на този свят е настоящият момент.Един миг,но той е само наш.
-    Мигът може да бъде споделен.
-    Е,това вече е идеалният вариант. – засмях се.
-    Значи сме на едно мнение.Това е добро начало. – в следващия миг Алек ме придърпа към себе си.Бързо го погледнах,но не бързах да се отдръпна.Да усещам ръцете му около себе си,да се гледаме с някакво леко напрeжение помежду ни - харесваше ми.
-    Съжалявам,но един репортер щеше да те блъсне.
Погледнах наляво.Наистина някакъв човек грубо си преправяше път към изхода.Засмях се.
-    Благодаря и за това.
-    Не беше нищо особено от моя страна,но все пак – запомни,дължиш ми живота си. – Той също се смееше,най – заразителният смях,който бях чувала.
-    Да,определено това е добро начало.
-    Все още е добро.От както съм тук бягам от тези репортери.Забелязала ли си как винаги задават необяснимо безмислени въпроси?
-    Не съм имала възможност да контактувам с тях
-    И по – добре.Способни са да провалят целия ти живот само с една дума - каза го доста драматично.
Засмях се.
-    Актьор.Непоправим може би.Но все пак ненатрапчиво.
-    Старая се,госпожице Дюроа.А може би трябваше да ви погледна засрамено,признавайки,че сте открили другата ми страна.
-    Разбирам ви,господин Ноар.Ще следвам театър в Сорбоната.
-    Отива ви.И моля те,Лили,нека оставим официалностите.
-    Надявах се да го кажеш.
В следващия момент Алек хвърли бърз поглед към другия край на залата.
- О не,цяла група са.Трябва да се махнем от тук.
Цяла група фотографи и журналисти.
-    Оставям те да водиш,Алек.
Той ме погледна,някак сериозен,но и с леко замечтан поглед.А после нежно хвана ръката ми.
-    Тогава ме последвай – в гласа му лесно можеше да бъде уловена предизвикателната нотка.
Дори за миг не се замислих.

#45 2011-10-08 11:01:32

~smiley___face~
Member

Некст! МНого е яко! heart  heart  (arrow)

Dream high!
[img]http://data.whicdn.com/images/46900411/tumblr_mfg4sjoK6B1qmk3n9o1_500_large.gif[/img]

#46 2011-10-08 11:34:48

fenfantazi_
Member

Ооо... невероятно е!Направо се влюбих в Алек heart  laugh Пишеш невероятно! heart  heart

#47 2011-10-08 13:09:57

privaтe Love
Member

Axx,благодаря! blush
Mоже да се каже,че Алек е отражение на човек,когото познавам..но това е друга история,за която е все още рано да бъде разказана  mm
Ако мога ще пусна част довечера,но не обещавам,все пак имам доста работа за вършене -- приготовление,стягане на багаж ..  |-(

#48 2011-10-08 15:01:53

lovexkiller
Member
From: Sofia =))
Registered: 2011-09-17

Историята е страхотна. Ах, Париж, Париж ils ont tous l'amour !!

През целия си живот съм се страхувала да не изгубя хората ,които обичам.., но понякога се чудя има ли някой, който се страхува да не изгуби мен ?!

#49 2011-10-09 09:44:05

kkalippso
Member

Ооо... невероятно е!Направо се влюбих в Алек heart  laugh Пишеш невероятно! heart  heart

#50 2011-10-10 17:25:33

thefernandosun
Member
From: BARCELONA
Registered: 2011-01-04

Страхотно е ! heart

[img]http://i634.photobucket.com/albums/uu68/loveus5/tumblr_lvdypj2nTT1qj7wmwo1_500_large-1-1-1-1.jpg[/img]
`Не можеш да загубиш нещо,което никога не си имал...`

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook