#1 2011-06-29 19:19:42

JuSst_me<3
Member
From: Really close
Registered: 2010-10-10

Re: Пропиляно време.. Лапешка любов .

С лятото всички записаха и на мене ми дойде музата ;ddd
Ако се хареса продължавам ^^

Светлини.. Писъци... Объркана съм. Усещам влажната земя под себе си - не знам защо и откога съм в това състояние. Започвам да се изправям, но не мога да помръдна. Виждам всичко като през очилата на баба си и в един момент разбирам всичко. Примирявам се със съдбата си. Ама очаквах поне да видя всички хубави спомени като на лента.. Идиотска смърт.. Притварям очите си и за последен път поглеждам силуетите около себе си. След това може би се досещате какво се случи...
Пропиляно време
--------
Да, аз умрях. Случи се в далечната 1979. И противно на приказките, че сме били много по добри и "послушни" от новите поколения.. Не беше така. С риск да разваля представите ви за миналото ще ви кажа трите думи, които бяха най-важни за нас - секс, цигари, наркотици. Не сме били кой знае колко добрички. По цели седмици не сме се прибирали вкъщи.. Поне родителите ни бяха строги - биеха ни ако не разбирахме с думи.. Оо, всичко си разбирахме.. Въпросът е в това, че разбраното не ни харесваше. Ами това беше българският живот тогава...
Може би по ирония на съдбата в деня на смъртта ми се бе споменала и Петя Дубарова - на 4 декември. Защо по ирония ли? Защото колкото и странно да ви звучи и аз исках да радвам хората със стихове.. Щеше да е супер. Е, за всичко си има време.. Аз пропилях своето...

Сигурно знаете, Джон Ленън бе спрял да се занимава с музиката преди около 5 години. Нищо, аз пак му бях голяма фенка. Дори се радвам, че не доживях смъртта му..
Сигурно ще е хубаво да научите нещо за мен, след като вече сте започнали да четете. Казвам се Виктория... И в момента, в който ти четеш това аз би трябвало да съм на 51 години.. Но не. Аз умрях на 19. Затова трябва да внимаваме какво си пожелаваме. Шибаният живот винаги може да извърти думите ни. Затова аз останах вечно млада...
Иначе всички са мо казвали, че съм хубава.. Не, не перфектното блонди с мозък, нагънат като стъкло... Просто момиче с кестенява коса и кафеви очи.. Прическа не мога да ви опиша, по нашето време ние, момичетата не се интересувахме особено от такива глупости. Не бяхме суетни като сегашните... И най-важното – не съществуваха кифли и кроасани.. всички бяхме еднакви, а ако някой имаше варени  дънки.. тоя човек беше като светило в очите ни. Както и да е. Аз не живеех в богато семейство, ама това не е най-важното. Парите тогава нямаха такова голямо значение. Книгите струваха колкото една „сегашна“ вафла. А игрите навън през детството бяха незабравими. После започнахме да ходим по дискотеки нали, бяхме от „големите“.. Ама пак си бяхме пишлемета. Нямаше такива дискотеки в каквито вие ходите, нашите бяха на открито. Голям купон ставаше. А като имаше лятно кино.. всичко живо ходеше без билет и надничаше иззад гърбовете на лелките и чичковците, които изпитваха някакъв срам да не дадат 2 лева. Е тея си бяха прецакани отвсякъде. Ама и това няма значение. Искам да кажа, че всичко беше коренно различно. Е, почти всичко. Пак си имаше такива сакати политици.. Ама по-добре си вършеха работата де. Докато народът негодуваше държавата се издигаше – пътища, сгради, паметници.. То на българина кой ли може да му угоди някога... Е да, да си пишеш домашните на свещ заради режима не беше кой-знае-колко приятно, и все пак се преживява. С риск да прозвуча твърде зле за вашите възпитани личности – вие сте по-големи пишлемета и от нас бе! Вярно, и ние не постъпвахме правилно в повечето ситуации, обаче може би заради липсата на компютри и МакДоналдс нямахме 30-40 кила отгоре. И на всичкото отгоре не можете да живеете кактко трябва. Не разбирам, уроци ли да ви давам!? Единия правил секс на 14, други пет-шест излъгали, че са направили същото и нашите тъпаци естествено трябва да изчукат някое момиче на момента.. А девойките пък са толкова лесни, защото и приятелките им вече „са го правили“. Искате да сте готини, да сте в крак с времето, ама кака ви (може би вече баба ви) Вики знае – животът не е вечен. Затова трябва да си себе си и да правиш каквото искаш.. Майната им на правилата.
Времето на прехода много неща промени...
Та аз да ви разкажа изцяло. След като умрях.. Почти нищо особено не стана. Отново започнах да живея, отново всичко тръгна отначало. Можех да направя каквото съм забравила. И щом животът ми отново свършеше всичко се завърташе....
Искам да ви върна в един специален ден, но това малко по-късно...

Лапешка любов
------
15 Септември, 1966 година
/Моят първи учебен ден.../
Никога не бях си помисляла, че един двор може да побере толкова хора.. Та аз не бях виждала толкова хора на едно място! Пълно бешее с ученици и родители. След нас, най-малките, бяха се помъкнали баби, дядовци, чичовци, лели.. Абе цялата рода. Ама то това събитие не е за изпускане. Всяко дете държеше букет. Някои носеха рози, други гербери, трети карамфили (пфу, да не са на погребение?!) ... В нечии цветя можеше да видиш самият човек. Тези, които наистина уважаваха госпожата си носеха семпли, но стилни букети с по три или пет рози, обвързани с панделка и красива опаковачна хартия. Други, които дори не са си помисляли да идват на училище през годината и са дошли днес колкото да отчетат присъствието си носеха смачкани карамфили, градински цветя, набрани от близкия парк или няколко лалета от градинката на баба. Сред третите съм аз. Ние не познавахме учителите, но родителите на всички нас се фукаха с големи и помпозни работи (то с букет нямаше общо) – няма нищо вложено в тях, но майките явно намираха нещо привлекателно в тези грозни опаковки. А четвърти.. четвърти не носеха нищо...
След време всички свършиха с речите си (макар и да не знаех, от думите им личеше, че са наизустени и се казват по всякакъв повод – празник, погребение..). Директорката поля вода и класовете се заизреждаха под венците от здравец. Една мила дама ни хвана за ръце и ни поведе по стълбите към една стая – класната ни стая. Имаше три редички чинове – досега не бях виждала такова нещо. Всеки седна където си избере. Много от децата си имаха приятели от преди и се настаниха до тях.Аз си нямах и седнах на едно празно място в ъгъла. Тъкмо когато си помислих, че ще съм самичка в стаята изтича едно момче, явно закъсняло.Тъй, като нямаше къде да се намести дойде до мен. И аз тогава се загледах в него. Красиво момче, на пръв поглед нищо особено. Но щом се вгледаш внимателно, откриваш, че можеш да пропаднеш в красивите му зелени очи, а косата му.. много малко момчета имаха такава на вид мека коса... Тя сякаш те предизвикваше да я пипнеш и да усетиш аромата й... Милата дама започна да се представя...
- Здравейте, деца! Радвам се, че моят клас е събрал такива красиви и на вид умни младежи. Не бих искала да ви сплаша, но от утре... – И оттук нататък всяка дума беше чисто боботене за всички ни. Добрите бащи слушаха и си записваха с интерес, а децата си шепнеха..
- Може ли..? – Попитах тихо аз и посочих косата на момченцето до мен.
- Ама естествено! – Засмя се тихичко то. Зарових малката си ръчичка в косите му и започнах да си играя с тях. Той последва примера ми , като се заигра с моята тогава дълга коса. Започнахме леко да се подхилваме и учителката ни смъмри. Явно имаше нещо като „детска любов“ между нас, колкото и тъпо да звучи. И той го бе усетил, защото хвана ръката ми под чина и преплете пръстите си в моите. Бях гледала филми и знаех какво означава. Не усетих, но явно се бях зачервила като домат, защото той отново се изкиска.
Когато госпожата свърши с думите си изненадващо бързо всички станаха и си тръгнаха.В шумотевицата той набързо ме попита:
- Искаш ли да сме гаджета? – Лапешка работа, какво да ви разправям! – между другото аз съм
Иво, а твоето име какво е ?
- Виктория.- Майка му го хвана за ръката и тръгнаха към вратата – Да! – Той ме погледна учудено, но после се сети за първият въпрос, който ме беше питал. Остана доволен и си тръгна с усмивка...

#2 2011-06-29 19:30:01

karriikkxx
П ♥
From: France
Registered: 2010-12-30

О,моля ти се,продължи го!Обожавам историите преди 2000-ната година. nod  heart

[img]http://prikachi.com/images/960/4642960L.gif[/img]
Оставих света заради любимия-същия любим остави мен,заради света.

http://givemediamondsnigga.tumblr.com/ :}

#3 2011-06-29 19:31:48

petushka88
Без право на собствен ранг
From: Seoul , South Korea ~
Registered: 2010-06-21

Хареса ми. nod
Пускай още. heart

#4 2011-06-29 20:51:41

bunny_lowe
Member
Registered: 2010-05-13

супер  smile   продължение ...

#5 2011-06-29 20:57:51

JuSst_me<3
Member

такова проучване беше, че си нямате идея laugh затова се бавя, но ето ви новата част:

Сигурно знаете, Джон Ленън бе спрял да се занимава с музиката преди около 5 години. Нищо, аз пак му бях голяма фенка. Дори се радвам, че не доживях смъртта му..
Сигурно ще е хубаво да научите нещо за мен, след като вече сте започнали да четете. Казвам се Виктория... И в момента, в който ти четеш това аз би трябвало да съм на 51 години.. Но не. Аз умрях на 19. Затова трябва да внимаваме какво си пожелаваме. Шибаният живот винаги може да извърти думите ни. Затова аз останах вечно млада...
Иначе всички са мо казвали, че съм хубава.. Не, не перфектното блонди с мозък, нагънат като стъкло... Просто момиче с кестенява коса и кафеви очи.. Прическа не мога да ви опиша, по нашето време ние, момичетата не се интересувахме особено от такива глупости. Не бяхме суетни като сегашните... И най-важното – не съществуваха кифли и кроасани.. всички бяхме еднакви, а ако някой имаше варени  дънки.. тоя човек беше като светило в очите ни. Както и да е. Аз не живеех в богато семейство, ама това не е най-важното. Парите тогава нямаха такова голямо значение. Книгите струваха колкото една „сегашна“ вафла. А игрите навън през детството бяха незабравими. После започнахме да ходим по дискотеки нали, бяхме от „големите“.. Ама пак си бяхме пишлемета. Нямаше такива дискотеки в каквито вие ходите, нашите бяха на открито. Голям купон ставаше. А като имаше лятно кино.. всичко живо ходеше без билет и надничаше иззад гърбовете на лелките и чичковците, които изпитваха някакъв срам да не дадат 2 лева. Е тея си бяха прецакани отвсякъде. Ама и това няма значение. Искам да кажа, че всичко беше коренно различно. Е, почти всичко. Пак си имаше такива сакати политици.. Ама по-добре си вършеха работата де. Докато народът негодуваше държавата се издигаше – пътища, сгради, паметници.. То на българина кой ли може да му угоди някога... Е да, да си пишеш домашните на свещ заради режима не беше кой-знае-колко приятно, и все пак се преживява. С риск да прозвуча твърде зле за вашите възпитани личности – вие сте по-големи пишлемета и от нас бе! Вярно, и ние не постъпвахме правилно в повечето ситуации, обаче може би заради липсата на компютри и МакДоналдс нямахме 30-40 кила отгоре. И на всичкото отгоре не можете да живеете кактко трябва. Не разбирам, уроци ли да ви давам!? Единия правил секс на 14, други пет-шест излъгали, че са направили същото и нашите тъпаци естествено трябва да изчукат някое момиче на момента.. А девойките пък са толкова лесни, защото и приятелките им вече „са го правили“. Искате да сте готини, да сте в крак с времето, ама кака ви (може би вече баба ви) Вики знае – животът не е вечен. Затова трябва да си себе си и да правиш каквото искаш.. Майната им на правилата.
Времето на прехода много неща промени...
Та аз да ви разкажа изцяло. След като умрях.. Почти нищо особено не стана. Отново започнах да живея, отново всичко тръгна отначало. Можех да направя каквото съм забравила. И щом животът ми отново свършеше всичко се завърташе....
Искам да ви върна в един специален ден, но това малко по-късно...

#6 2011-06-29 22:23:13

blo0dy_so0ul
Member
From: Сейнт Луис, Мисури [h]
Registered: 2010-02-04

Не знам защо, но ми напомни на "Преди да се родя" ( на Ивайло Петров ).
Иначе... ми хареса и то много. <3

[img]http://i52.tinypic.com/25q8xfd.gif[/img] [img]http://i55.tinypic.com/10qxfl0.gif[/img]
[img]http://i56.tinypic.com/2uqjhcn.gif[/img] [img]http://i53.tinypic.com/n1xrp5.gif[/img]
We're Chuck and Blair... Blair and Chuck.  <333

#7 2011-06-29 22:27:27

JuSst_me<3
Member

аз пък като че ли си мисля за книгата по филма ТИЛТ като го пиша think

#8 2011-06-30 06:16:40

sofarawayX.
Member
Registered: 2011-02-05

Супер! Давай следващата част!!! sun  sun

[img]http://prikachi.com/images/254/3645254e.gif[/img] -- Обожавам! <33333

#9 2011-06-30 07:19:30

petushka88
From: Seoul , South Korea ~
Registered: 2010-06-21

#10 2011-06-30 07:36:47

nani_tyyy
Member
From: Rupetland ^^
Registered: 2010-01-28

[img]http://prikachi.com/images/515/5501515R.jpg[/img]

#11 2011-06-30 07:51:48

Miimsiity
Member
Registered: 2010-09-25
Website

Защ0 д0ри и за миг нє м0жах да си сваля усмивката,
д0кат0 разбивах на тъп0т0 к0пєлє тъпата мутра в мивката.. ^^

#12 2011-06-30 10:02:19

xnekfonikfox
Member
Registered: 2010-06-28
Website

Хареса ми. nod
Пускай още. heart

star  nod

"Great loves? Maybe one, if you're lucky."

#13 2011-06-30 19:51:34

JuSst_me<3
Member

Малко кратко този път.. Извинявайте, пише ми се, ама няма кога.. чета, решавам тестове по математика, а в цялото останало време съм навън и мета улиците...(chuckle)Вечер съм уморена и все пак го направих, написах го!(party)Да ви кажа честно, четох доста други истории и си намерих грешката - не съм достатъчно описателна. В тази част се опитах да поправя точно това ^^
Лапешка любов
------
15 Септември, 1966 година
/Моят първи учебен ден.../

Никога не бях си помисляла, че един двор може да побере толкова хора.. Та аз не бях виждала толкова хора на едно място! Пълно бешее с ученици и родители. След нас, най-малките, бяха се помъкнали баби, дядовци, чичовци, лели.. Абе цялата рода. Ама то това събитие не е за изпускане. Всяко дете държеше букет. Някои носеха рози, други гербери, трети карамфили (пфу, да не са на погребение?!) ... В нечии цветя можеше да видиш самият човек. Тези, които наистина уважаваха госпожата си носеха семпли, но стилни букети с по три или пет рози, обвързани с панделка и красива опаковачна хартия. Други, които дори не са си помисляли да идват на училище през годината и са дошли днес колкото да отчетат присъствието си носеха смачкани карамфили, градински цветя, набрани от близкия парк или няколко лалета от градинката на баба. Сред третите съм аз. Ние не познавахме учителите, но родителите на всички нас се фукаха с големи и помпозни работи (то с букет нямаше общо) – няма нищо вложено в тях, но майките явно намираха нещо привлекателно в тези грозни опаковки. А четвърти.. четвърти не носеха нищо...
След време всички свършиха с речите си (макар и да не знаех, от думите им личеше, че са наизустени и се казват по всякакъв повод – празник, погребение..). Директорката поля вода и класовете се заизреждаха под венците от здравец. Една мила дама ни хвана за ръце и ни поведе по стълбите към една стая – класната ни стая. Имаше три редички чинове – досега не бях виждала такова нещо. Всеки седна където си избере. Много от децата си имаха приятели от преди и се настаниха до тях.Аз си нямах и седнах на едно празно място в ъгъла. Тъкмо когато си помислих, че ще съм самичка в стаята изтича едно момче, явно закъсняло.Тъй, като нямаше къде да се намести дойде до мен. И аз тогава се загледах в него. Красиво момче, на пръв поглед нищо особено. Но щом се вгледаш внимателно, откриваш, че можеш да пропаднеш в красивите му зелени очи, а косата му.. много малко момчета имаха такава на вид мека коса... Тя сякаш те предизвикваше да я пипнеш и да усетиш аромата й... Милата дама започна да се представя...
- Здравейте, деца! Радвам се, че моят клас е събрал такива красиви и на вид умни младежи. Не бих искала да ви сплаша, но от утре... – И оттук нататък всяка дума беше чисто боботене за всички ни. Добрите бащи слушаха и си записваха с интерес, а децата си шепнеха..
- Може ли..? – Попитах тихо аз и посочих косата на момченцето до мен.
- Ама естествено! – Засмя се тихичко то. Зарових малката си ръчичка в косите му и започнах да си играя с тях. Той последва примера ми , като се заигра с моята тогава дълга коса. Започнахме леко да се подхилваме и учителката ни смъмри. Явно имаше нещо като „детска любов“ между нас, колкото и тъпо да звучи. И той го бе усетил, защото хвана ръката ми под чина и преплете пръстите си в моите.  Бях гледала филми и знаех какво означава. Не усетих, но явно се бях зачервила като домат, защото той отново се изкиска.
Когато госпожата свърши с думите си изненадващо бързо всички станаха и си тръгнаха.В шумотевицата той набързо ме попита:
- Искаш ли да сме гаджета? – Лапешка работа, какво да ви разправям! – между другото аз съм
Иво, а твоето име какво е ?
- Виктория.- Майка му го хвана за ръката и тръгнаха към вратата – Да! – Той ме погледна учудено, но после се сети за първият въпрос, който ме беше питал. Остана доволен и си тръгна с усмивка...

#14 2011-07-01 09:11:32

famouss__girll
Registered: 2010-11-27

Станах голяма фенка на тази историйка :)Некст    sun

[img]http://data2.whicdn.com/images/165761521/large.gif[/img]
[img]http://data3.whicdn.com/images/165494379/large.gif[/img]
She's a mess of gorgeous chaos, and you can see it in her eyes.

#15 2011-08-02 21:07:21

blo0dy_so0ul
Member
From: Сейнт Луис, Мисури [h]
Registered: 2010-02-04

Whaaaaaaat !? Това ли беше !?? Няма ли да пускаш следваща част ?  worried  smile

[img]http://i52.tinypic.com/25q8xfd.gif[/img] [img]http://i55.tinypic.com/10qxfl0.gif[/img]
[img]http://i56.tinypic.com/2uqjhcn.gif[/img] [img]http://i53.tinypic.com/n1xrp5.gif[/img]
We're Chuck and Blair... Blair and Chuck.  <333

#16 2011-08-04 15:34:05

Yov1ty
Member
From: Neverland ^^
Registered: 2010-12-14

аз пък като че ли си мисля за книгата по филма ТИЛТ като го пиша think

И аз се сетих за ТИЛТ по някакви причини.Иначе ,тази история наистина ме впечатли и ако може да ми пращаш ЛС ,когато излезе следващата част ^^.

#17 2011-08-04 15:44:03

Extazy Baby
Member
Registered: 2011-02-23
Website

Хубаво е.

"Understand me. I’m not like an ordinary world. I have my madness, I live in another dimension and I do not have time for things that have no soul."
-Charles Bukowski

#18 2011-08-04 15:44:49

syn_princess
Мис Depp*
From: We found love.
Registered: 2010-03-21

Пускай още. ;3333333 heart  heart

#19 2011-08-05 20:25:30

fenfantazi_
Member
From: London, UK
Registered: 2011-03-10

Хубаво е.

__________________________'BEING SINGLE DOESN'T MEAN
_______________________THAT YOU'RE WEAK,
_______________________IT MEANS THAT YOU ARE STRONG ENOUGH
_______________________TO WAIT FOR WHAT YOU DESERVE'

______________________________________________- Niall Horan

#20 2011-08-06 09:18:07

p0oniichkka
Member
From: Berk0wicaa <33
Registered: 2011-02-28

още, още, ощее  heart  heart  невероятно

[img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_lxsyznPH1B1qih3qko1_500.gif[/img]

#21 2011-08-06 11:01:22

smiley_butterfly
Member
Registered: 2010-08-26

още, още, ощее  heart  heart  невероятно

#22 2011-08-10 19:38:42

bebche__:)
Member
From: Pariss
Registered: 2011-02-26

супер  heart

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_lxrrp7zAaV1r7mjy5o1_500.gif[/img]

#23 2011-08-11 06:13:34

forsakendidi
Amazingღ
From: Paris
Registered: 2008-08-06

Якоооо !

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_lltp07k9Hy1qen474o1_500.gif[/img]
[img]http://prikachi.com/images/394/4370394f.gif[/img]

Захапеш ли ме - разkъсвам те. Настъпиш ли ме - размазвам те!

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook