#1 2011-06-13 16:32:47

XxXchocolatefullyxXx
Cookie Monster
From: Vampville ]:)
Registered: 2009-10-19

Re: Мемоарите на един дяволски вампир

И аз да не остана по-назад... laugh
Почнала съм да пиша книга още от миналата зима. Музата ми бягаше доста редовно и съм още на първа глава. Вампири? Вече сиг. е достя еднобразно, но на мен не ми пука. Чудех се доста дали да постна 1 глава на части и реших да я постна. Вашата работа си я знаете: критики, одобрения и прочие... Най-вероятно има грешки, но попринцип обичам да пиша по тъмно и е хубаво да се абстрахирате от това. Та ето и малка част...

~ глава 1 ~

Света се дели на Рай и Ад от много време от както всичките ни прадеди преди да ги  вземе рицаря на белият кон с черната мантия да дойде. Двете пространства са по цялата Земя, но не могат да се видят от смъртен. Като казах смъртен да не пропусна- между рая и ада има трето измерение – смъртните, който рано или късно се присъединяват в едно от другите пронстрансва според деянията си. Странно, нали? А и има някой, който просто от самото създаване на света са си там. Дали добри, дали лоши.
   По книгите винаги се е чело, че Рая и Ада винаги воюват помежду си. Е, от една страна е така – по време на третата демонска война (водеше се за едно и също – кой да властва над третото измеретие) на планината деляща измеренията – Уолдорф, а след това бе сложена така да се каже преграда, за да се спре този хаос. След това имаше много големи последици – бе забранено на ангели и демони да преминават от съседната страна (демоните в Рая и ангелите в Ада) за глупости като да си отбиват времето. Позволено беше само при нужда – болен братовчед или другите от семейното дърво. Бях казала хаос, нали? Да! Защо ли? Защото понякога стражите откътваха такъв сън, че дори и да настане Апокалипсис пак няма да се събудят, а те знаеха само магията за преминаване от другата страна и ти трябваха часове да ги събудиш, a когато се събудят вече не са ти от полза. Така беше първите две години, после се свикваше.
   Третото измерение също беше важно. Ангели и демони отиваха там под прикрите и трябваше да се сприятеляват с местните, както и да учат в училищата. След войната всички си бяха направили фалшиви самоличности, купили луксозни къщи и достоверни истории за пред любопитните съседи в квартала. Нека ви дам един-два примера с ангели и демоните: Мммм... да видим.... в Рая имаше едно от най- високия чин (първия) семейство. Те бяха избрани да отидат при смъртните. Серафими, какво да ги правиш? Фелиса и синът й Бенджъмин. Баща му беше загинал повреме на войната убит от баща ми. Бенджъмен беше един от най- красивите ангели в Рая, но жалко, че ми беше враг.  Е, аз съм горда с това да имам такъв враг. Нека да не се отплесвам. Когато отидоха на Земята  взеха фамилията Лайтинг ( то не че имаха друга фамилия в Рая) . Пред съседите си бяха измислили, че мъжът на Фелиса е починал в катастрофа и само те с Бен оживяли. Живеели в Берлин, а след инцидента се преместили в Лондон в графство Уилтшир . Какво ще правят едни серафими в такъв окръг. Носеха се легенди, че тук преди живеели вампири и магьосници и още какви ли не същества със свръхестествени способности.  Къщите бяха „разпиляни” с големи на полувина задни дворове като в повечето къщи на Ада и Рая, но начина на живот беше по- примитивен. Точно тяхната изглеждаше отвън бяла, с една входна черна врата, висока за разлика от другите на два етажа и от всяка страна на къщата имаше по два средни прозореца. Покрай прозорците бяха обрасли брашляни, на който не им влияеха сезоните. За разлика от Ада и Рая смъртния свят имаше четири сезона, а при нас имаше три сезона: пролет, лято и есен.

Пишете, ако искате да постна и други части от главата....

•What doesn't kill you make you stronger...! •

Paper Monsters
vbox7: punk_princess28
[img]http://prikachi.com/images/9/3510009P.gif[/img]

#2 2011-06-13 17:25:34

vaflichka
Member
From: .. ^^ Тhe land of lies..^^
Registered: 2010-02-08

На мен ми харесва, можеш да го продължиш.  smile

her heart was a secret garden and the walls were very high

[img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_m29gqa7NIv1qlbdivo1_500.gif[/img]

#3 2011-06-13 17:42:12

Nadeto..77
Member
From: Пловдив
Registered: 2011-01-27
Website

(y)  (y) Да хубавко е

heartYoung,Wild&Free.. heart

[img]http://prikachi.com/images/447/6095447u.gif[/img]

#4 2011-06-13 18:32:37

julity
Member
From: ~`Wonderland *
Registered: 2010-02-06

+ ахаа ..би се получило страхотна история wink  wink

[img]http://prikachi.com/images/895/3800895I.gif[/img]

#5 2011-06-13 20:15:15

rosi15
I want to be your obsession
From: Somewhere only we know <3
Registered: 2009-12-15

Искам продължение.

[img]http://28.media.tumblr.com/tumblr_m0k08sFdaX1qj73e2o1_500.gif[/img]

#6 2011-06-14 09:49:29

happy girl
Member
From: Vice city
Registered: 2010-05-30
Website

Искам продължение.

Аз също ((:

[img]http://prikachi.com/images/61/6177061C.gif[/img]

Sometimes it's very hard to move on, but once
you move on, you'll realize it was the best decision you've ever made.

#7 2011-06-14 11:43:26

XxXchocolatefullyxXx
Cookie Monster

продължението:

На двора пред къщата имаше едно  малко езеро с папури, много зелена трева, която сега беше тук таме беше по- свежа, градински джуджета, едно фонтанче, а в задния двор имаше  средно голям басейн със шезлонги, чадъри и всичко за един летен ден. Е, през зимата се лишаваха от това удоволствие и на мен ми доставяше удоволствие! Хаха, много съм гадна, нали?
Вътре „скромната” им хралупа изглеждаше много яко. Затова почти всеки ден  там имаше купони и всички момичета от местното училище се нареждаха на опашка и го преследваха през целия ден. Та, за какво говорех? А, да! На първият етаж се намираше кухнята, хола, стаята за гости. На втория бяха банята и спалните на Бен и Фелиса.
   Кухнята бе разположена западно и се намираше точно срещу стаята за гости. В кухнята имаше голям барплот, шкафове и прикрепена в единия шкаф мивка. Срещу барпота седеше маса с четири стола. Цялата кухня преобладаваше в черно и бяло.
   Хола... хола беше също голям и беше разположен на север и имаше изглед точно срещу вратата от където с влизаше! Имаше голяма камина със сребърни декорации, срещу нея имаше голям диван в сиво, а от лявата и дясната старана на дивана имаше по един фотьойл и в средата имаше бяла стъклена масичка. Да не пропусна и плазмения телевизор, който преобладаваше във всяка стая на къщата без банята и кухната. Телевизора в хола беше окачен на стената над камината.
    Стаята за гости имаше шкафове и по тях имаше по две, три или по пет книги. На най-долния рафт имаше също телевизор. Срещу тях имаше един дълъг бял диван с две малки възглавници в черно и бяло. Над него имаше голяма картина от Ван Гог. От едната старана на дивата имаше три рафта с някакви странни фигури. И пространството, което оставаше празно седеше черен килим с някакви бели шарки.
   Банята беше на североизток. Когато влезеш може да видиш бяло-светло сини плочки, една вана в десния ъгъл, пред нея имаше малко килимче. От ляво имаше бяла тоалетна, а близко до нея имаше мивка. Е, имаше и прозорец както и място за нечия хавлия.
   Спалнята на Фелиса беше нормално голяма. Голям прозорец с хубав изглед към басейна и гората. Легло с тъмно лилави завивки, възглавици две наброй, нощно шкафче от едната страна и на него имаше нощна лампа и една чаша вода пълна до полувината. Имаше и малка тоалетка с много гримове. Имаше телевизор и гардероб с много дрехи и обувки. Попринцип Фелиса беше на 600 години, но изглеждаше на 29. Все пак в Рая нещата са по различни. Никой не си приличаше на годините с изключение на дацата, но от 100 години на горе нещата се променяха. На колкото умреш на толкова оставаш, но вътрешно трупаш години. Не всички бяха умряли, де. Повечето си бяхме тукашни и с различни качества и способности.
   Спалнята на Бенджъмин  не беше нищо особенно поне за мен- 280 годишен ангел. Стая като на  едно ангелско момче.  Леглото му беше двойно. Завивките му бяха на прави линии  редуващи с черен плат и черна кожа. Имаше четири възглавници : две малки кафяви и две бели по-голями. Нощно шкафче и срещу леглото имаше голям прозорец  с черно плътно перде и до вратата имаше голям кафяв гардероб.
    Това беше по вкуса на ангелите. Най-вече серафимите. Сега нека да ви дам и представа за една типична демонска къща отново в Лондон, същото графство малко от другата страна на улицата където живееха ангелите...
     Семейство Тъндър...демоническо от висок ранг аристократично семейсво с дълга история зад гърба си.
Къщата изглеждаш малка като я погледнеш отвън, но вътре беше  доста широко. Седемстайна къща- яко, а? Беше по- голяма от мястото на ангелите и беше разбираемо. Демоните си падаха по лукса. Та къщата отвън  беше светло- кафява в три нюанса. Вратата беше бронирана и черна със затни дръжки. Виждаха се петнадесет прозореца. Шест от дясната страна, по един от ляво и от дясно на вратата, един от горната й страна и още шест от лявата страна. Ако броим и другите три, който бяха за тавана стават повеч. Имаше и гараж за колата. Двора беше и отзад и отпред голям и тук таме предния двор имаше зеленина. Оградата беше черна както всяка ограда в местноста.

Има още малко от 1 глава. Да почвам ли 2 глава?

Paper Monsters

#8 2011-06-18 15:06:49

XxXchocolatefullyxXx
Cookie Monster

Да не се оплесвам... вътре не си поплюваше също. Като отвориш вратата  можеш да видиш в средата една дървена тъмно- кафява малка прашна маса с една ваза с черни и червени рози – всяка по три, а от горе стоеше един полилей с диаманти. От ляво се намираше хола, който беше също голям, от дясно беше кухнята, а точно направо имаше стълбище, за да се качиш на втория етаж. Там се намираха няколко стай и банята.  Две от стаите бяха на Клариса, която беше на 700 и се водеше майка на  Харпия. Въщност не й беше майка поради причината, че кралските семейства нямат право да напуската Ада. Тя й беше приятелка.  Тъй като Харпия не слушаше никой и беше вироглава колкото и бяха остри зъбите  майка й и баща й я пуснаха. Пред съседите са продали къщата си в  Бостън и са дошли тук и ваканциите отиват при баба си, което значеше – На ваканция в Ада.  Както и да е другата стая беше на Харпи.
   Хола беше в кафяво и черно с ъглов голям диван от пет части. Имаше девет възгвалнички – по една кафява и две черни. В средата имаше стъклена  масичка отново с ваза и рози. От двете страни на дивана имаше по една масичка с бяла лампа. Дивана седеше точно при прозорците, а срещу него имаше табуретка и кресло с още две възглавници. Имаше и една картина с някакъв изглед.
    Кухнята беше просторна и светла  в черно и червено.  Това не се нравеше на Харпия, но...  Имаше една маса с черни „карака” и стъкло от горе и четири стола. Хладилника,  мивката, шкафовете бяха вградени в стената може би за повече пространство. При хладилника имаше нещо като печка без котлони.. Ат към вратата имаше един хладилник и в края имаше подобие на хладилник, които бяха в червено. Другото беше черно и бяло. Имаше и попилей в червено и в средата имаше бяла пластмаса.
  На втория етаж както споменах бяха банята и стаите на Клариса и Харпия.
Банята се намираше в крaя на коридара. Беше огромна и във всички нюанси на синьо. Една голяма бяла вана в единия ъгъл, а срещу нея имаше душ кабина. До вратата имаше мивка с огледало, от едната страна на душ кабината имаше тоялетна, а до нея висяща закачалка. На всеки ъгъл имаше по една лампа.
  Стаята на Клариса беше широка, светла преобладаваща в карамелено и червено. Имаше голям прозорец, до него – гардероб в бяло, от ляво на вратата имаше едно кресло в червено, зад него имаше нещо като картина с квадратчета, пред креслото имаше кафява топка, а до него имаше една лампа. Леглото й беше в бяло – пет възглавици: четири бели и една малка в оранжево. От двете страни на леглото имаше нощни масички с лампи, а над него една картина на някаква жена в бяло и кафява.
  Стаята на Харпия... тя беше мрачна като характера й.. допадаше ми... уникално.
Всичко беше в черно и бало... килимите бяха от плюш в черно.  Леглото й беше кръгло с облегалка, бяло с черен матрак и много пухкави възглавници в черно и бяло. До него имаше нощно шкафче, което беше от черен плюш и от горе имаше бяла вазичка с черни цветя.  Бял гардероб, коита също се намираше до прозореца. Пердента бяха черни. Точно когато влезеш през вратата имаше едно елипсовидно огледало с черни рамки наподобяващи черен лед стичащ се по стъклото. Под него се намираше масичката за гримове също в черно и една табуретка в бял плюш. А полилея... той беше грамаден бял и ако паднеше върху някой щеше да има безплатен билет за Рая или Ада..
  Задния двор приличаше на игрище за бийзбол..  Почти всяка седмица се организираха събрания, защото Клариса работеше в голямо предприятие. Даже имаше и кръгъл басейн... и много зеленина наоколо...

Paper Monsters

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook