Pages: 1
#1 2011-04-06 17:55:22
- xXx Fallen Angel xXX
- Mrs B.
- From: Los Angeles
- Registered: 2010-04-01
- Website
Re: Сините светлини
Днес беше Денят. Всичко беше готово за път. Чантите бяха стегнати още от вчера. Багажът бе подреден до стената, а мъжете и децата се приготвяха.
В едно иглу стоеше жена. Тя бе бедно облечена, с оръфано яке, вехта шапка и обувки. В ръцете си държеше дете, увито в опърпано одеало. То плачеше, а жената обикаляше в кръг и се опитваше да го приспи.
- Не плачи, Хадин, не плачи. Скоро ще си дойде.
Така му говореше майката от половин час. Чакаха бащата да се върне от риболов.
- Дано да е хванал нещо, дано! – молеше се майката и повиваше усърдно детето си.
Тя се въртеше около огъня, отчаяно опитвайки се да стопли себе си и рожбата си. Но топлината бе малка, оскъдна, както и всичко останало в иглуто.
След време жената започна да се притеснява. Тя реши да тръгне, да пресрещне мъжа си. Взе малка чанта, в която сложи най-необходимите неща, хвана детето си под ръка и се сля заедно с другите пътуващи групи.
Вятърът, типичен за Северния полюс, брулеше лицата на пътниците. Снегът скърцаше под краката им, а те самите затъваха до колена в него. Майката започна да се уморява и лека полека изостана от мнозинството.
- Хадин, мили, не мога да вървя повече. – изпъшка тя и се строполи на леда. – Не мога да вървя в този студ.
Детето, сякаш разбрало думите й, заплака силно. Топлите му сълзи падаха и оставяха малки дупчици в зимната покривка.
Изведнъж на небето заиграха светлини. Розови, зелени, сини.. Обагриха небето. Един лъч, по-силен от останалите, огря майката и нейната рожба. Той разтегна своята светлина, така че да обхване мястото, на което се намираха. Сякаш любопитен, лъчът простря своите ръце и погали бузите на детето. Майката отвори очи заради силната светлина, и що да види! Пред нея стоеше синя жена, бледа, полупрозрачна. Тя бе поела детето й и нежно го милваше.
- Хадин, дете мое! – жената понечи да скочи и да си вземе детето.
- Стой, жено! – заповяда мистериозната синя фея. – Аз ще се погрижа за твоето дете.
И тя разпери своите сини криле и отлетя заедно с рожбата. Извиси се нагоре и все по-нагоре, докато най-накрая се сля със своите сестри от Северното сияние.
Майката, зашеметена, застана за миг. Сетне се опомни и се затича към вкъщи. Уморена, изтощена, замръзнала, тя пристигна в своето иглу. Но то не беше същото. Голямо, просторно, с добре разгорял се буен огън. Покрай него стоеше мъжът и й печеше риба. А в краката му стоеше Хадин, нейният мил син, и щастливо си играше с малка светеща синя топка.
Жената се закова на място. Сърцето й биеше бързо. Възможно ли бе всичко това? Тя се досети, че все пак това беше Денят.
Майката изтича навън, падна на колене и протегна ръце към небето. Тя благодари на Вселената, на Северното сияние и целуна земята. После се върна обратно в иглуто си и затанцува заедно с мъжа си, радостна, щастлива и благодарна.
- Hey, babe, whatcha doing?
- Just thinking..
- Me too! What are you thinking about?
- About you of course! And what are you thinking about?
- Well, I was thinking about baby dinosaurs, but it's nice to know you care about me.
- ...
Tumblr
[img]http://media.tumblr.com/tumblr_lovt27luE01qlp80y.jpg[/img]
#2 2011-04-06 18:53:14
- Extazy Baby
- Member
- Registered: 2011-02-23
- Website
Много е хубаво.
"Understand me. I’m not like an ordinary world. I have my madness, I live in another dimension and I do not have time for things that have no soul."
-Charles Bukowski
#3 2011-04-06 18:54:04
- fEn4iTu
- Member
- Registered: 2009-09-27
Хубаво е !
#4 2011-04-06 19:03:06
- kuklata_love_you
- Member
- Registered: 2009-02-12
Много е хубаво
Светлината си въобразява,че се движи по бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива че мрака е стигнал пръв и вече я чака.
#5 2011-04-06 19:25:08
- ecei
- Е ' Т И °
- From: College Princeton °
- Registered: 2010-12-25
Наистина е много хубаво.
† † † † † † † † † † † † † † † † † † †
#6 2011-04-06 19:28:30
- radieto
- Member
- From: Miiami ;;
- Registered: 2008-11-13
Много е хубаво и ми харесва това, че е различно от всичко друго пишещо се в сайта. Браво !
Да желаеш друг човек е може би най-рискованият от всички стремежи. В мига, в който пожелаеш някого - наистина го пожелаеш, сякаш си взел хирургическа игла и си пришил щастието си към кожата на този човек, затова всяко разделяне оттук нататък ще причини разкъсна рана.
#7 2011-04-06 20:01:34
- ludoto_muniche
- Member
- From: София
- Registered: 2010-03-28
Харесва ми !
...По лицето ми усмивката е трайна!
Щот на сърцето ми не пише MADE IN CHINA!!!. . . ...Жив пример как последния стана пръв!
Не можеш да ме видиш, но съм в тебе като кръв!...
#8 2011-04-07 10:02:53
- BoBiTo99
- Member
- Registered: 2010-01-02
Хубаво е !
Believe .
[img]http://prikachi.com/images/959/6902959z.jpg[/img]
#9 2011-04-07 10:44:46
- Call Again
- «√anity ℱair»
- Registered: 2011-03-01