#51 2011-10-31 15:20:22

bonbon99
Member
Registered: 2011-09-21
Posts: 615

Re: Страшни истории и градски легенди

По истински случай.

Едно момиченце било в кома близо 3 месеца и накрая родителите решили да изключат поддържащия живота му апарат. Вечерта след погребението майката сънувала сън, в който дъщеря и плачела, изглеждала ужасно раздърпана и уплашена и и говорела : „Мамо, защо ме пратихте на такова тъмно и студено място, защо ме оставихте самичка, елате да ме вземете, страх ме е…“ Майката не обърнала внимание на съня, било нормално да сънува обичната си дъщеря, която загубила толкова нелепо. На следващата вечер обаче сънят се повторил. Дъщерята плачела и молела да я приберат вкъщи, питала защо са я заровили жива и т.н. Сънят се повтарял всяка нощ и накрая майката придумала бащата да разровят гроба. Когато отворили ковчега пред тях се разкрила ужасна гледка. Момичето, погребано с най-хубавата си рокля, било свито в единия ъгъл, а не както го оставили спокойно лежащо по гръб, с разкъсана рокля, а по пръстите имала рани, ноктите били мръсни и изпочупени. По вътрешната страна на ковчега ясно личали дълбоките резки, оставено от ноктите и имало вдлъбнатини, сякаш от удари с юмрук. Момичето, неясно как събудило се след комата вече погребано, изпаднало в ужас от страха, тъмнината и недостига на кислород, се е борило да излезе от ковчега няколко часа, докато накрая се е задушило….Била погребана жива cry


мн. ми прилича на историята за Кърваваа Мери.Тя е подобна  smile


╲╭━━━━╮♥╲
╲┃╭╮╭╮┃╲
┗┫┏━━┓┣┛╲       
╲┃╰━━╯┃╲
╲╰┳━━┳╯
╲╲┛╲╲┗╲╲ ╲

[img]http://store.picbg.net/thumb/1C/EC/78c6a642f20a1cec.gif[/img]

Offline

#52 2012-02-10 14:37:41

smileme
Member
From: ~In my Dream~
Registered: 2011-09-23
Posts: 753
Website

Re: Страшни истории и градски легенди

Нещо тая тема съвсем е умряла вече!! doh
Айде посъживете я малко. Ето и от мен: http://ihateyoubecauseiloveyou.webnode. … -istorii-/
Намерих този сайт и мисля, че няма смисъл да пиша историите. На който са му интересни няма да му е трудно да натисне един линк! smile)

Offline

#53 2012-02-13 20:59:21

miimity98
Member
Registered: 2011-10-01
Posts: 1,447

Re: Страшни истории и градски легенди

Страшнички са  shake Ама пуснете още  laugh


[img]http://media2.giphy.com/media/AINIL9Oy8KAvu/giphy.gif[/img]

Offline

#54 2013-01-12 14:27:56

Smilee7
Member
Registered: 2012-09-12
Posts: 1

Re: Страшни истории и градски легенди

направоо ме е страх вече  sweat [/b]

Offline

#55 2013-01-12 15:39:19

-atanasowa
Member
Registered: 2012-08-07
Posts: 1,122

Re: Страшни истории и градски легенди

Момиче и момче отиват на Алеята на Влюбените и паркират колата си под дърво. Започват да се натискат когато чуват странен звук идващ отвън. Момчето казва на момичето, че ще отиде да провери какво става и за всеки случай тя да остане в колата. Момичето се съгласява, докато е в колата започва да чува драскащи звуци по покрива на колата. В някои версии на легендата момичето остава вътре в колата, докато в други тя излиза отвън за да види какво причинява звуците. Поглеждайки назад, момичето вижда така ужасяваща картина, че косата и побелява от ужас. В американската версия на легендата момичето вижда приятелят си да виси обесен на дървото над колата а краката му едва да докосват капака. В европейския вариянт на същата легенда момичето вижда самият убиец да държи главата ан обезглавения си приятел с една ръка а с другата с юмрук или с кървава брадва да тропа по капака на колата.

-А аз го знам по съвсем различен начин *и съм го виждала така на доста места
Едно семейство решава да иде на почивка, но по пътя колата им изгасва. Понеже са близко до някаква сграда, бащата решава да иде да ползва телефона. Минали петнайсет минути, но той не се върнал, затова майката също отишла и оставила 4годишния си син вътре в колата. Минали час, два, никой не идвал. Детето било изплашено и плашело. Не смеело да излезе от колата, защото се чували странни шумове отвън. Накрая, обляно в сълзи, то заспало. По едно време дошла полиция и го събудила, но го помолила да не излиза от колата. То обаче не ги послушало, и веднага, в страха си избягало от нея. Пред него се разкрила ужасяваща гледка: Колата била цялата в кръв, а някакъв човек стържел по покрива й с главите на родителите му. Оказало се, че сградата била отдавна зоставена лудница, където избягалите от други лудници се криели


.
Verlieben. Verlieren.

Offline

#56 2013-01-13 16:19:54

nedi
Independent
From: Albuquerque, New Mexico
Registered: 2010-05-20
Posts: 20,505

Re: Страшни истории и градски легенди

Ужас speechless  laugh


[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...
[/*]
[/list]

Offline

#57 2013-01-27 08:06:49

мимозата
Member
From: *Wonderland*
Registered: 2011-11-06
Posts: 819

Re: Страшни истории и градски легенди

кефят ме страшно много пусни още ..  sun


[img]http://i1062.photobucket.com/albums/t497/nutella-k-i-t-t-y/Panda_GIF_by_PandaBearRae.gif[/img]

The day I learn to fly,
I'm never coming down.

Offline

#58 2013-01-27 11:56:40

Unstoppablє
Member
Registered: 2012-08-28
Posts: 9,514

Re: Страшни истории и градски легенди

Прегледах историите и не намерих такива, затова ще ги постна:

Мъж и жена отишли да си купят картина. Харесали си една, където била нарисувана жена с лилави нокти. Продавачката ги предупредила да не слагат картината в спалнята. За съжаление, картината стояла добре само в тази стая. Същата нощ, умряло кучето им. На сутринта никой не забелязал, че жената на картината имала девет нокътя. На следващата вечер умрели двете им деца, а картината останала със седем лилави нокътя. На третата вечер умрял и съпругата. Жената била на гости у приятелка и затова била жива. Останали шест нокътя. Жената помолила съседа да спи в стаята. Той се съгласил. Тя се била скрила в гардероба и видяла, как една ръка се подава от картината и души спящия мъж. Жената скочила с една брадва и се опитала да отреже ръката, но тогава се появил целия дух. той убил и двамата. тогава паднали още два нокътя. когато картината била върната в магазина... продавачката била само с четири, лакирани в лилаво, нокти...

Една вечер едно малко момиче останало само вкъщи.То гледало телевизия,но телевизора се изклучил и момиченцето чуло глас-Аз съм жълтата лейди и съм в твоя град.Стъписано момичето решило че това е някаква шега и отново пуснало телевизора.След 10 минути телефона звъннал когато момичето вдигнало отново чул гласът-Аз съм жълтата лейди и съм пред твоята врата.Изплашено до краен предел момичето седнало в средата на хола и притискало куклата си и отново чуло този глас,но още по-близо-Аз съм жълтата лейди и съм зад теб.Когато детето се обърнало зад него стояла една висока,стройна жена,облечена в жълто,но на лицето си имала нещо като златен воал и когато го махнала от лицето си,лицето и било набръчкано и грозно и момичето изпищяло.На другия ден го намерили мъртво в гардероба със сбръчкано лице.

(Не купувайте китайски кукли laugh)

Китайската кукла
За рождения ден на едно момиченце, майка му и баща му му подарили една много сладка китайска кукла. Момиченцето я кръстило Сам. Една нощ, когато майка му го извикала да си ляга, то поставило куклата в мазето. Когато си легнало чуло странен шум, и после един глас който казва: "Китайска кукла в мазето, китайска кукла по стълбите, китайска кукла в стаята на родителите ти, и сега те са мъртви!" Момиченцето се уплашило и едва заспало. На следващия ден влязло в стаята на родителите си, и ги видяло мъртви. То плачело, докато брат му организирал погребението. Когато станало късно, момиченцето си легнало, и пак чуло същия глас: "китайска кукла в мазето, китайска кукла по стълбите, китайска кукла в стаята на родителите ти, китайска кукла в стаята на брат ти..... и сега той е мъртъв!" Момиченцето много се уплашило, и отново едва заспало. На следващия ден видяло брат си мъртъв, затворило се в стаята си плачейки, и цял ден не излязло от стаята си. Станало късно, и момиченцето си легнало. За трети път чуло гласа: "китайска кукла в мазето, китайска кукла по стълбите, китайска кукла в стаята на родителите ти, китайска кукла в стаята на брат ти, китайска кукла в твоята стая, и сега ти си..... МЪРТВА!" На следващия ден дошла полицията. Намерили момиченцето и брат му мъртви. После дочули смеха на една китайска кукла с тъмна коса, която отивала на лов за следващите си жертви.

Тази пък изключително много ме отврати.



През 1995 година една млада жена от окръг Дъглас в щата Вашингтон не успява да се свърже със своята майка и 14-годишната си сестра Аманда по телефона. Това й се сторило необичайно и тя се запътила към дома им да провери какво става. Предната врата била заключена, затова тя заобиколила къщата, за да влезе през задната плъзгаща се врата, която винаги стояла отворена. Вътре в къщата открила телата на близките си. Едно от тях било в спалнята, а другото във всекидневната. И двете били потънали в кръв. Тя изтичала до съседите, които се обадили за помощ. Пристигналите полицаи установили, че жертвите на гротескното двойно убийство са били сексуално осакатени по най-различни начини от някого, който е действал повече като животно, отколкото като човек.

Младата жена била говорила с майка си Рита за последен път в 22:00 часа предната вечер. Рита имала приятел, но неговото алиби бързо било потвърдено. Следователите претърсили за улики вътре и около къщата, а прегледът на телата стеснил времето на смъртта на двете жени на между 23:00 и 03:00 часа през нощта.

Часовникът на китката на Аманда бил спрял, което показвало, че борбата се е случила в около 23:35 часа. Тя била намушкана с нож и удряна по главата, а след като я изнасилил, убиецът бил заврял една бейзболна бухалка във вагината й. Освен това я бил изкормил и бил поставил обрезки от гениталиите й върху лицето й. Тя лежала на леглото на майка си.

Рита, която лежала на дивана във всекидневната, била намушкана 31 пъти и жестоко осакатена. Гърдите й били отрязани и поставени близо до Аманда. Областта на гениталиите й била изрязана и натикана в устата й, а тялото й било поставено в унизително шокираща поза. Очевидно било, че двете жертви са страдали изключително много преди смъртта си.

Адският асансьор

Тинейджъри чули историята на един старец за някакъв асансьор над който тегнело проклятие.Те не повярвали и се качили в един асансьор,защото щели да посетят тяхна приятелка.Изведнъж той закъсал,стените започнали бавно-бавно да се приближават,от едната стена се появила черна ръка и задушила едно момче.Всички започнали да викат.Тинейджърите видели червен проблясък в стъклото на вратата на асансьора.Това били очите на дявола.Изведнъж всеки се разделил с някой орган и умрял.Дявола си направил тяло от органите им.


(Имало едно момченце,дето родителите му го били оставили една вечер само у тях.През цялата нощ,обаче валяло много силен дъжд и детето било много  уплашено. Постоянно чувало отвънка;"Кап,кап,кап" и то 1во си мислело,че това било от дъжда, че капки капели на някаква ламарина отвън.След време детето се уплашило още повече ,защото дъжда бил спрял, а то още чувало "Кап,кап" и му се сторило, че нещо от гардероба идва тоя звук и решило да иде да провери. Когато отворило гардероба,   изкрещяло много силно...Вътре била баба му обесена на едно въже и от устата й капели капки кръв, които падали в една купичка и от това се чувало ;"Кап,кап,кап....

Offline

#59 2013-01-28 19:57:43

vili_ss
Member
Registered: 2010-02-21
Posts: 2,071

Re: Страшни истории и градски легенди

Супер са !! ^^ Ако можете пуснете още.. !  heart


"Животът е като представление – в него най-често най-лошите измежду хората заемат най-добрите места." Питагор

[img]http://prikachi.com/images/990/6088990T.gif[/img]

Offline

#60 2013-01-30 18:10:34

nedi
Independent
From: Albuquerque, New Mexico
Registered: 2010-05-20
Posts: 20,505

Re: Страшни истории и градски легенди

Втрещих се. speechless


[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...
[/*]
[/list]

Offline

#61 2013-01-31 12:23:52

Unstoppablє
Member
Registered: 2012-08-28
Posts: 9,514

Re: Страшни истории и градски легенди

Намерих още.  nod

Имало една жена, която целия град я мислел за добра. Едно момченце си седяло веднъж в тях само и  чуло вратата да се отваря. Помислило си, че е майка му и попитало:
- Майче ти ли си?
А тя му казала:
- Аз съм, синко.
След това детето видяло, че това там не е майка му. Попитало я защо се е представила за майка му. Тя му запяла песен и то се превърнало в жена(мъртва). Жената казала:Сега ще си със майка си завинаги, но ще си вътре в нея,и ще седиш заровен под земята.Така и станало.То останало под земята завинаги. Заключвайте добре вратата.Ако чуете хлопане се престорете на заспал или умрял.

По действителен случай
В хотел, разположен почти на южната ни граница, лятото започна странно. Собственикът твърди, че с първите туристи е пристигнал и невидим гост. Удивителната история за призраци разказва варненският вестник “Черно море”.

Необичайно за курортното място тази година първите летовници идват от Шотландия. Мъж и жена в пенсионна възраст, направили отдавна резервация, пристигат с няколко куфара и кошница с детски играчки. Това поучудва персонала, но хората, без много коментари, свързват куклите с възрастта на чужденците. Семейството се настанява в две отделни стаи. В едната поставят играчките, в другата влизат съпрузите. Идва време за вечеря. Шотландците, за разлика от няколкото други летовници, искат ястията да се занесат при тях, в стаята с играчките. След час мъжът и жената слизат в ресторанта, поръчват обилна вечеря, похапват си като шотландски бойци. Поръчват още порции за стаята с куклите. И така десет дни поред, на закуска, обяд и вечеря.

Дежурните на рецепцията споделят, че щом семейството излезе, от стаята с играчките някой звъни и пак поръчва ядене. Звучи един странен глас, едва се разбира какво мърмори на английски, оплаквали се служителите. Собственикът решава да провери дали подчинените му са в ред. Поема едно от дежурствата. Щом входната врата на хотела остана зад гърба на възрастните туристи, телефонът пак звънна, от слушалката се чу нещо като шепот, като жужене, нещо неразбираемо, разказва шефът. Че като рипнах, продължава. Качвам се на етажа, понечвам да отворя вратата, ядец! Отключено, а усещам отпор отвътре. Викам бодигарда, напъваме - вратата си стои. Около нас атмосферата се променя, отпадналост ни обзема... Месец след изживяното хотелиерът бърше пот от челото си.

Тръгват си шотландците. Без кошницата с куклите. През цялото време на престоя им те не са допуснали да влезе някой в стаите. Когато след тях камериерките отварят вратите, ахват. Безпорядък, мръсотия, най-вече в едната. Куклите разкъсани, вмирисана храна разхвърляна по пода. Всеки опит да съберат играчките се оказва безуспешен. Нещо пляска през ръцете всеки, който понечи да ги докосне.

От тази стая продължават поръчки за храна по телефона. Сервитьорите я подават през едва открехнатата врата, както са правели и когато семейството е обитавало хотела. След единственото влизане на камериерките пак никой не може да отвори вратата. Това продължава повече от месец. Защо са изпълнявали поръчките, е въпросът. Защото, при малко забавяне дори, от тази странна стая започвали да се разнасят стонове, възгласи, тропане, блъскане по стените. И за да спаси бизнеса си, босът нарежда всички да се правят на "ни чули, ни видели". Знайно е, че днес хората, за да се задържат на работа, са съгласни на всичко. Затова историята е потулена.

Хотелът вече е спокоен. Изведнъж Нещото изчезва. Никой не може да си обясни защо. Но гости от Тетевен, избрали мястото, за което разказваме, споделят, че преди седмица-две научили, че извънземни се появили край пещерата Съева дупка.

Дали безтелесният черноморско-шотландски пакостник не се е преселил в другия край на България? Какви ли са тези възрастни шотландци? Няма кой да каже дали все още са в страната, дали са около Рибарица?..И дали въпросният хотел няма да се рекламира следващия сезон като убежище на призраци...

В Едно бизнес шоу имало двама репортери всяка вечер водили репортажи един ден се наложило да направят репортаж за намерени вампир ски кости в замък в Пенсилвания репортера влязъл вътре още с влизането оператора не се чувствал добре усещал че някой го наблюдава и го побили тръпки след малко репортерката му казала какво има той казал искам да се махна от тук тя му казала от какво се страхуваш той погледнал към нея камерата уловила нещо ужасяващо той видял как репортерката се превръща в огнен демон той викал но след малко оператора развъртял главата си и видял че репортерката стояла до него и го чакала да се съвземе дори и тя не знаела какво става така и не направили репортажа но материала бил изпратен в новинарския център там прегледали записа и казали на оператора какво се случи защо стана така и самия оператор не знае как камерата го е заснела тъй като той е имал нещо подобно като халюцинации те били напълно уволнени защото не можели да направят репортаж накрая нещо в очите на репортерката като искра видели как репортерката му казва TEKUKACHIRI Което на японски значело смърт шефа на фирмата замръзнал от страх а тя седнала на мястото и със очите си изгорила листите за репортажа и ги захвърлила към него той му казал напусни фирмата моля те тя го погледнала и му казала зло след секунда видял как тя посочва с пръст в лицето му превръща се в нож и след това му пробива черепа шефа паднал мъртъв на земята а по пода сумата кръв се разливало не знайно защо се появило още кръв и цялата стая потънала в кръв която счупила прозорците и отивала по надолу към сградата докато не я напълнила цялата
компанията се разрушила и останали единствено двамата репортери тя му казала следвай ме отишли в замъка и той видял как някакви същества като вампири се превръщат в прилепи а репортерката му казала не се бой това са моите приятели след това отишли по надалече в имението и репортера седнал на един стол направен от черепите на на различни жертви който се отвличали с векове и са ги убивали и репортера бил потресен тогава се зачудил и питал репортерката какви са обаче тези истории с вампир ски кости само ги заблуждавах за да те доведа тук изведнъж както репортера бил седнал от тавана паднал череп и то не било на кой и да е а било на шефа им потресен се опитал да избяга но видял като черен воал пада наодлу към вратата и видял как от този черен воал се образува човешка фигура вече имало вампирка и вампир една вечер докато го държели в плен той започнал да разказва на на репортерката как искал тази работа а тя му казала че не мисли да го убива защото отдавна се познават и били дори и по близки и от смъртта освен това той не и вярвал и вечерта към 4:30 решил отново да избяга успял да избяга и вампирите се разгневили репортера веднага викнал убийци на вампири преди повече от 59 години някъде в САЩ били открити множество вампири в една шахта и от тогава се е сформирала група за убиване на вампири те дошли в посоченото място те носели кръст и истински вампирокъртачи оръжия който били със светена вода и пръскали всички посоки и дори и посредата така те влезнали вътре и видяли хиляди вампири започнали избиването им започнали да се виждат счупени и извадени стави и глави мърдащи се крака откъртване на ръце всичко ужасяващо каквото се сетите накрая по земята имало само обгорени вампир ски тела останал само репортерката той им казал не аз ще се оправя той отишъл при нея и казал защо ми причини това обичахте през цялото време защо не ми каза че не си като мен а тя отвърнала плачеики съжалявам тя казала още през сълзи че била прокълната още от раждането си всяка нощ да има такава деформация и сякаш когато репортера докоснал репортерката по лицето видял как зъбите и изчезват и се превръща в човек но след малко убийците на вампири видяли как репортерката си е вече човек но видели още че оператора се превръща във вампир и веднага насочили оръжия към него репортерката казала не не го убивайте но те направили точно обратното убили го въпреки че другия бил се превърнал в вампир или първия се уважавали и обича ли толкова много че нищо не ги разделило освен смъртта репортерката се прибрала след тежката нощ било и много трудно да приеме загубата на толкова близък човек и то по нелеп начин не можела месеци наред да го забрави и всяка вечер преди да си легне си казвала лека нощ все едно в стаята бил неговия дух след две години състоянието и се нормализирало намерила си нов мъж но до края на смъртта не можела да забрави първата си любов който загинал по такъв нелеп начин

Offline

#62 2013-01-31 15:40:12

nedi
Independent
From: Albuquerque, New Mexico
Registered: 2010-05-20
Posts: 20,505

Re: Страшни истории и градски легенди

Ощеее star


[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...
[/*]
[/list]

Offline

#63 2013-02-05 23:05:45

*smile:)
Member
From: On Air ;D
Registered: 2012-06-03
Posts: 211

Re: Страшни истории и градски легенди

Ако може пишете още. Много са интересни.  happy


Every girls dream is to find the PERFECT GUY,eat without getting FAT, and to have a best friend who`ll stay TRUE to her .
[img]http://prikachi.com/images/324/6258324C.gif[/img]

Offline

#64 2013-02-08 09:08:00

nedi
Independent
From: Albuquerque, New Mexico
Registered: 2010-05-20
Posts: 20,505

Re: Страшни истории и градски легенди

Интересни са, да. Но изглежда всички сме ги изчели.


[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...
[/*]
[/list]

Offline

#65 2013-02-08 19:34:22

drebosy4etu
Member
Registered: 2009-08-08
Posts: 33,354

Re: Страшни истории и градски легенди

Интересни са, да. Но изглежда всички сме ги изчели.


Виждам кога мъжете обичат жените.Те им дават всичко,освен малка чaст от живота си.Но жените,когато обичат,те дават всичко

Offline

#66 2013-02-09 15:45:30

Krusu123
Member
From: In my heart ..
Registered: 2012-07-21
Posts: 1,366
Website

Re: Страшни истории и градски легенди

Интересни са, да. Но изглежда всички сме ги изчели.


Just because someone smiles all the time,
doesn't mean their life is perfect.

Offline

#67 2013-02-10 18:17:09

nedi
Independent
From: Albuquerque, New Mexico
Registered: 2010-05-20
Posts: 20,505

Re: Страшни истории и градски легенди

Не са страшни, но са интересни.

Това са пет истории на хора, които за малко са избегнали смъртта поради случайност, като закъснение, напиване или чист мързел.

Ана Уилямс закъснява за среща със сериен убиец


На 28 април 1979 година Ана Уилямс излязла да потанцува с приятелки. 63-годишната дама останала навън по-късно от обичайното. В това време в дома й я чакал серийният убиец Денис Рейдър, известен като BTK (акроним от английските думи „вържи, измъчвай, убий“). Той е сериен убиец, действал между 1974 и 1991 г., убил 10 души. Заловен е едва през 2005 година.

Случката се развива през 1979 година, когато той е във вихъра си. Рейдър следил Анна Уилямс с месеци! Един ден той я изчакал да излезе, влязъл в дома й, прерязал телефонните кабели, взел си няколко сувенира и зачакал. Чакал и чакал. Когато Уилямс се прибрала, видяла, че някой е влизал в къщата й. Телефонът й не работел, но нямало никой.

Оказва се, че на Рейдър му писнало да чака и си тръгнал. Два месеца по-късно тя получила по пощата стихотворение, наречено „О, Ана, защо не се прибра?“ В стихотворението той пишел как я е чакал и как тя не се е появила. Пишел и че може би, докато тя чете това, той е в килера и я гледа. За щастие, последното не било вярно - явно Рейдър се отказал от жената и се пренасочил към други жертви.

Да изпуснеш самолет, защото си се напил


През 1988 г. Джасуонт Басута бил на път към дома си в Ню Йорк след посещение на сватба във Великобритания. Той си чекирал багажа, минал през охраната, но решил да обърне няколко питиета, преди да се качи на самолета.

Докато пиел поредното питие, той видял, че гейтът за неговия полет вече е изписан като „затварящ“ и хукнал да бяга към него, но не успял да стигне навреме. Той молил служителите на Pan Am да го пуснат на борда, накрая дори се скарал с тях, но те били непреклонни. Басута обаче трябва да им благодари, защото това бил самолетът от атентата в Локърби. Бомба избухва в товарното отделение и убива всички на борда, както и 11 души на земята.

Общо 270 души намират смъртта си. Басута оцелял, благодарение на страстта си към алкохола. Когато избухнала бомбата, той все още спял на летището. Събуден бил от полиция, която по това време бил убеден, че той е атентаторът, тъй като багажът му бил в самолета. В крайна сметка, става ясно, че той е просто един щастливец.

Американка закъснява за работа на 11 септември 2011 г. (аз съм родена тогава ;д)


На 11 септември Лара Ландстръм Кларк отивала на работа. Докато пресичала улицата, една кола за малко да я блъсне. Лара спряла и с жест показала на шофьорката на колата да минава. Шофьорката обаче също била много учтива и й дала път. Така двете известно време си жестикулирали, всяка давайки предимство на другата.

Заради това забавяне Лара изпуснала метрото. Тя пристигнала на спирката си в момента, в който вратите се затваряли. Ако не било спирането на улицата, тя е щяла да вземе по-ранния влак и да отиде на работа навреме. А, да - шофьорската на колата била актрисата Гуинет Полтроу.

Докато пътувала в метрото, Лара се притеснявала, че никой в работата няма да й повярва, че е изпуснала метрото, защото Гуинет Полтроу за малко да я блъсне. Офисът й бил в едната кула на Световния търговски център. А както казахме, денят бил 11 септември 2011 година. Благодарение на това, че е закъсняла за работа, Лара не била в сградата по време на терористичните атаки, пише profit.bg.

Александър Втори избягнал покушение заради гост


Александър Втори царувал в Русия от 1855 до 1881 г. По онова време атентатите срещу царски особи се случвали често. Срещу цар Александър на няколко пъти стреляли, но все не успявали да уцелят. Затова убийците решили, че им трябвал план.

През 1879 година 11 млади руснаци решили да убият царя, като използват един нов метод за тогавашното време – динамита. Първоначално те мислели да взривят релсите в точния момент, в който влакът ще бъде върху тях. Това обаче се оказало много трудно. Те опитали няколко пъти, но не успели, макар че в единия случай взривили влак с плодове. Затова решили да го взривят в дома му.

Те имали връзка с един човек, който работел в двореца. В продължение на 3 месеца той пълнел мазето под трапезарията с динамит. Така една вечер, когато царят трябвало да вечеря с важен гост, те взривили трапезарията. Оказало се обаче, че царят не е там. Имало буря и гостът закъснявал, а не било учтиво да се започва вечеря без госта. Една година по-късно обаче други похитители успели и Александър бил убит.

Газова експлозия не убива никой – всички са закъснели


Всяка сряда в 7:20 сутринта в баптиската църква в Беатрис, Небраска, се събирал църковният хор, за да репетира. По някаква странна причина всеки един от 15-те души в хора закъснял на 1 март 1950 г. И добре, че закъснели, защото в 7:27 газова експлозия взривила църквата.

Да, точно така – 15 души закъснели! Пианистката се успала. Майка й, която била диригент на хора, закъсняла, защото я чакала. Две ученички закъснели, защото едната слушала радио предаване и искала да чуе края (по онова време не е можело да си свалиш от интернет това, което си пропуснал). Две сестри имали проблем с колата, която не искала да запали. Те помолили приятелка да ги закара, но тя закъсняла.

Една жена и нейната дъщеря изобщо не отишли този ден на репетиция, защото трябвало да помогнат на майката на жената да се подготви за мисионерско пътуване. Свещеникът закъснял, защото дъщеря му си изцапала роклята и майка й трябвало да изглади друга рокля. Останалите закъснели без някакво по-съществена причина – просто се замотали. Този случай бил толкова странен, че дори е показан в предаването „Неразгадани мистерии“.


[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...
[/*]
[/list]

Offline

#68 2013-02-10 19:10:31

Unstoppablє
Member
Registered: 2012-08-28
Posts: 9,514

Re: Страшни истории и градски легенди

Даже са много интересни.  nod

Offline

#69 2013-02-10 19:39:36

xx_Mimi_xx
Member
From: Mystic Falls
Registered: 2010-11-21
Posts: 10,445

Re: Страшни истории и градски легенди

Побиха ме тръпки. ;s


[img]http://fc01.deviantart.net/fs70/f/2013/124/2/b/birds_png_by_nonueditions-d642eig.png[/img]

Offline

#70 2013-03-15 11:57:39

nedi
Independent
From: Albuquerque, New Mexico
Registered: 2010-05-20
Posts: 20,505

Re: Страшни истории и градски легенди

Странната смърт на Руфина Камбасерес


Между гробовете и гробниците на Реколета в Буенос Айрес витаят милиони истории за призраци. Измежду тях най-много се откроява тази за Руфина Камбасерес, дъщеря на аржентинския писател Еухенио Камбасерес. Авторът се оженил за италианската балерина Луиса Бакичи. От този брак се родила единствената им дъщеря-Руфина. След смъртта на бащата през 1889 година, майката и дъщерята заживели сами в една къща на улица „Монтес де Ока”. След четири години Луиса се омъжила за бъдещия тогава президент Иполито Иригойен.
На 31 май 1902 Руфина навършвала 19 години. Майка й организирала празненство, а след това щели да присъстват на концерт в театър „Колумб”. Когато празника приключил, Луиса чула вика на излизащия от стаята на Руфина камериер. Жената открила дъщеря си мъртва, лежаща на пода. Според съдебното свидетелство ставало въпрос за синкоп. Съществува версия, че собствената й майка я дрогирала с успокоителни всяка вечер, за да не се събуди през нощта и да открие за любовната й връзка с предполагаемия годеник на Руфина. В нощта на смъртта й Луиса удвоила дозата и това било фатално за девойката. Предполагаемият годеник се самоубил след двайсет дни пред кафене „Тортони”.
На следващия ден след смъртта на Руфина, Луиса и Иполито Иригойен я погребали в Реколета. Но няколко дни по-късно пазачът на гробището направил невероятно откритие: ковчегът й бил отворен, а капакът-счупен. Официалната версия за случилото се е че става въпрос за кражба, понеже девойката била погребана със всичките си бижута. Според много хора, обаче, Руфина била преживяла каталептичен удар и била погребана жива.
Съгласно легендата девойката се събудила, започнала да удря по капака на ковчега и в крайна сметка успяла да го счупи. Но когато излезнала, видяла, че е заключена в семейната гробница, изпаднала в дълбоко отчаяние и умряла от сърдечен удар.
Една статуя в нов стил я показва с прилепена ръка към решетката на гробницата, сякаш се опитва да я отвори. Много хора уверяват, че след толкова опити духът на Руфина най-после е успял да излезе от там и се разхожда през тъмните нощи по гробищните алеи. Някои смятат дори, че тя може да е мистериозната Дама в бяло… Въпреки че това вече е съвсем друга история…


Легендарният Снежен човек


Легендарният Снежен човек е един от най-популярните зоологически митове на съвременността. Много хора уверяват,че са се срещали с гигантската горила от тибетските планини или че са намирали нейни следи, но неясно защо и Йети, и стъпките му не са хванати от обектива на фотоапаратите, така че да повярваме безрезервно в съществуването на странния хищник. Загадката на Йети става още по-заплетена,когато вземем предвид обстоятелството,че той е „срещан” не само в Тибет, но и в други части на земното кълбо.За това говорят и различните имена,с които е назван: Йети–в Памир, метч-канг-ни–в Хималаите, Бигфут–в Америка, Сноумен – в Европа.В Алтай снежният човек се нарича алмис. Там съществуват множество легенди.Една от тях разказва за това, че в стари времена в алтийската земя се водела тежка борба за оцеляване между човека и алмиса. Това митическо същество, според легендата, се хранело с месото на животни и на малки деца, говорело на езика на хората и притежавало дарбата да хипнотизира.
Старите жители описват Снежния човек по един и същи начин-ръст над 2 метра, с яки мишци и широка гръдна кост, целият покрит с гъста козина със сивокафявожълтеникав цвят. Тези същества, по техните думи, имали много остра неприятна мириза и били много страхливи. Дълго време усилията на учени, изследователи, а и на обикновените хора да докажат съществуването на Йети оставали безплодни. Едва през 1951 г. на англичанина Ерик Шиптън му се отдава шансът да фотографира пресни следи от снежния човек. През тази година била организирана първата експедиция, която се отправила към Хималаите да търси Йети.
На ледника Мен-Лунг, който се простира между Тибет и Непал, алпинистите попаднали на съвършено ясни отпечатъци на твърде странни стъпки. Следите били оставени от същество с пет пръста на ходилото, единият от които бил значително по-голям от останалите. И до днес тази снимка се приема като едно от неоспоримите доказателства за съществуването на легендарния сноумен.
По достъпни, но и в много отношения по-загадъчни, се оказват горите и планините по западното крайбрежие на Северна Америка. В тази дива местност също се срещат загадъчни животни. Първите съобщения за тях започват да се появяват още в началото на XIX век. Индианците разказвали на белите преселници за някакви космати същества, които живеели в гората. По техните думи тези зверове достигнали до над два метра височина, имали мощна гръд и широки плещи, почти нямали врат. През 1851 г се появило първото вестникарско съобщение за невижданото същество. Било направено предположение, че бигфут е същество, имащо неоспоримо сходство с човека. Според тях това било човек, подивял след разрушителното земетресение през 1811 година. През 1921 г. станала най-драматичната известна досега среща Бигфут. Веднъж дървосекачът Алберт Остман нощувал в спален чувал в гората на Ванкувър. Изведнъж го сграбчил гигантски Бигфут и го метнал на рамо „като чувал с картофи”, носил го около три часа и го занесъл в своето леговище. На сутринта Остман разбрал, че е попаднал в плен на семейство Бигфут – самка, самец и две деца. В края на краищата той заподозрял, че са го похитили, за да го направят съпруг на детето-самка. Остман решил при първия удобен случай да избяга. Той сипал в храната на бащата на семейството емфие и докато Бигфут бягал към реката да промие пастата си, човекът се скрил. Остман останал в плен около седмица, но страхувайки се от подигравките още известно време зпазил в тайна своето приключение.
Повечето от учените считат Бигфут като мит или измама, или комбинация от двете. Обаче несъмнено има определено количество събрани сведения, които трудно намират обяснение от науката.


Духът от Пещера


Духът на загинала абитуриентка броди из Пещера и oбезпокоява таксиметровитe шофьори.
Преди няколко години по време на абитуриентските балове, красиво момиче, в черна рокля, спряло такси и казало на шофьора адреса си. След 10 минути те вече били пред блока. Девойката платила сметката и се отправила към тъмния вход. За да се убеди, че ще се прибере жива и здрава, мъжът изчакал, но след по-малко от две минута чул писък. Затичал се, за да помогне, но замръзнал на място, защото на вратата на блока видял некролог със снимката на същото момиче. С ужас установил, че абитуриентката е починала точно преди една година на същата дата.
Завършващото момиче загинало в автомобилна катастрофа и от тогава насам духът й не можел да намери покой. Абитуриентката се прибирала късно през нощта от бала си с такси, но след като колата катастрофирала, тя загинала на място, а шофьорът бил тежко ранен.
След посочения случай, още много хора видели духа на младото момиче, което бродило из цяла Пещера. Единственото обяснение е, че най-вероятно тя се опитва да се прибере в дома си, но никога не успява.
Момичето от Пещера последно се е появила миналата година. Но местните хора смятат, че тя е сред тях и е само въпрос на време да я видят отново.


Базилиск


Измежду многото страховити зверове и чудовища, които бродели по нашите земи, най-интересен, но и смъртоносен бил базилискът, известен още като Повелителя на змиите. Той е кошмарно създание от гръцката митология. Има различни описания на външния му вид. Някои митове го описват като животно със змиеобразно тяло, глава на петел, зъл поглед, с който може да убива и отровни зъби.
Тази змия, която можела да достигне гигантски размери и да живее стотици години, се излюпвала от яйце на пиле, измътено от крастава жаба. Според други източници обаче е измътен от петел от яйце на змия. Съществото убивало с най-причудливи методи, защото освен смъртоносните си отровни змийски зъби, базилискът има и унищожителен поглед. Ако някой срещнел този поглед, го чакала мигновена смърт. Паяците бягали, ако наблизо имало базилиск, защото бил техен смъртен враг, а базилискът се боял само от кукуригане на петел-то било смъртоносно за него. Затова в древни времена хората, които се страхували от базилиска, носели със себе си петли, за да се предпазват от чудовището.
Чудовищното създание, обаче си имало и други слабости. Можело да бъде убито по няколко начина. Един от тях бил, ако смъртоносният му поглед се отрази в огледало. Можело да бъде убито и от невестулка, която била най-големият му враг. През 1587 година в покрайнините на Варшава били намерени две мъртви деца. Медикът, който бил повикан да констатира смъртта им, се произнесъл, че хлапетата са умъртвени от погледа на базилиск.
Роднините на загиналите деца и властите се обединили в разследването на престъплението и решили да открият чудовището. За целта затворник се въоръжил с огледала и тръгнал на лов за базилиска. Успял обаче да открие само една обикновена змия. За която докторът обяснил, че тя е базилиск, вече изгубил свръхестествените си сили.
В днешни дни базилискът наистина съществува, но той представлява малък гущер.

Живият плет в Ирландия


Живият плет е неповторим участък от пътя Брегаг в Ирландия, който прилича на мистична картина, произлязла от келтската митология. Повече от триста години буковите дървета охраняват пътя от двете му страни като се извисяват над него и преплитат короните си в невероятно красива арка, където слънчевите лъчи и сенките си проправят място през вплетените клони.
Този уникален път от букови дървета е създаден през 18 век от семейство Стюарт. Целта им била да направят завладяващ пейзаж, с който всеки посетител на имението им щял да се сблъска. Два века по-късно, дърветата остават прекрасна гледка и са се превърнали в едни от най-фотографираните природни феномени.
Легендата, свързана с живия плет, разказва за „Сивата дама”, която обитавала тясната лента на пътя, промъкваща се под древните букови дървета. Тя тихо се плъзгала по протежението му и изчезвала след като преминела последното дърво. Някои казват, че привидението било призракът на камериерка от съседната къща, която преди векове починала при мистериозни обстоятелства. Други вярват, че тя е изгубена душа от изоставеното гробище, погребана скришом в полето в близост до пътя. Разправя се, че в нощта на Хелоуин забравените гробове се отваряли и „Сивата дама” се присъединявала към мрачната разходка на измъчените души, които били погребвани около нея.


Мистериозното увеселително влакче


Безспорно най-популярният случай с призрачен локомотив е този на дерайлиралия край гара Рим италиански увеселителен влак. Легендата, достигнала и до наши дни, разказва как машината наближавала тунела, когато изведнъж всичко около нея се покрило с млечнобяла мъгла. Влакът навлязъл в тунела и изчезнал. След произшествието тунелът бил зазидан с яки бетонни блокове. Вероятно този случай щял да бъде забравен, ако тривагонната композиция не се появила изневиделица близо до село Заваличи, Полтавска област, Украйна. Влакът, с плътно спуснати капаци на прозорците и празна кабина на машиниста, се движел абсолютно безшумно, но премазал много разхождащи се по платното кокошки. Това се случило през 1991 г., 80 години след римската железопътна мистерия.
След като службата за паранормални явления в Украйна се заела сериозно със случая, се оказало, че влакът и друг път е преминавал през района на село Заваличи, като един служител на гарата дори се кълнял, че в средата на 50-те години е видял същия влак без машинист или пътници, със задължителната си, следваща го навсякъде, бяла мъгла, да профучава покрай Заваличи. Според изследователите на паранормалното този случай е най-сигурното доказателство за наличието на черни дупки във времето и пространството на нашата планета.


[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...
[/*]
[/list]

Offline

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook