#26 2011-02-04 20:43:12

xcandygirl.
Member
Registered: 2011-02-01
Posts: 462

Re: Страшни истории и градски легенди

Настръхнах от някои ..  star

Offline

#27 2011-02-04 22:25:41

karriikkxx
П ♥
From: France
Registered: 2010-12-30
Posts: 1,908

Re: Страшни истории и градски легенди

Не са толкова страшни,някои от вас нищо не описват.Как да си представя? |-)


[img]http://prikachi.com/images/960/4642960L.gif[/img]
Оставих света заради любимия-същия любим остави мен,заради света.

http://givemediamondsnigga.tumblr.com/ :}

Offline

#28 2011-02-09 13:05:54

miimchii
Мss Sparrow™
From: Hawaii
Registered: 2011-01-06
Posts: 4,185

Re: Страшни истории и градски легенди

много са якии!Поствайте още.(*)


[img]http://prikachi.com/images/784/6592784f.gif[/img]

Offline

#29 2011-02-09 13:22:45

kikitouuu
Member
From: Антарктика
Registered: 2009-05-19
Posts: 1,352

Re: Страшни истории и градски легенди

Амиии на мен ми се случи нещо наистина странно. Една вечер (аз спя на горния етаж) мама реши да спи при мен. Бяхме заспали,но се събудихме. Чу се отваряне на врата и шепнене. След това и звук, сякаш някой пада по стълбите. С мама решихме, че тати е дошъл да ни каже нещо, но е паднал и веднага изтичахме ... Нямаше абсолютно нищо. Но мама започна да вика тати и той се показа от стаята си и каза, че не е чул нищо, а неговата стая на долния етаж до стълбите. И ние отидохме при тати и му разказахме всичко. И решихме все пак да светнем лампите, но нямаше ток. Тати отиде отвън, защото фенерът беше там. После се върна и каза, че на съседите лампата с автоклетка светела. И после като погледнахме, видяхме, че бушоните са изключени и то всичките! А всичките се изключват автоматично само ако стане голяма авария, а нямаше никаква. Трябва някой да ги е спрял ръчно... И после тати спомена, че ни е чул към 2 часа как сме ходили... А ние въобще не бяхме ставали... Беше много страшно и още ме е страх... :S


[img]http://25.media.tumblr.com/c953272b4723f40c3a49b05a6a98cf2b/tumblr_mfmg9wUy2D1s1xlwlo1_500.gif[/img]  Nirvana.

Offline

#30 2011-02-09 15:20:28

ecei
Е ' Т И °
From: College Princeton °
Registered: 2010-12-25
Posts: 3,858

Re: Страшни истории и градски легенди

Много ме е страх,когато чета такива истории..


†  †   † † † † † † † † † † † † † † † † †

Offline

#31 2011-02-17 15:13:24

crazysweet96
Member
Registered: 2010-07-21
Posts: 379

Re: Страшни истории и градски легенди

Повечето съм ги чела в нета.. Особено миналата година мн. се ровех  laugh По - интересно е когато някой разкаже нещо, което му се е случило на него   mm така е по - страховито. А аз преди си бях взела една книга с най - различни такива истории по истински случай от различни части на света. Настръхвах като я четох .. жалко чее сега не е в мен иначе щях да разкажа много оттам..
Btw браво за темата отдавна търся такава тук .. умирам си за страшни истории нищо, че знам много добре после и при най - малкия шум или сянка ще настръхвам  laugh


You're nobody 'till you're talked about.
[img]http://prikachi.com/images/131/3000131Q.jpg[/img]

Offline

#32 2011-03-05 15:14:24

Boreto98
Member
Registered: 2010-04-22
Posts: 22

Re: Страшни истории и градски легенди

Има слухове,че в град Пловдив се скита едно момиче,което никой не може да види.То всеки ден се разхожда по улиците и краде енергията на хората,а те се разболяват.След като легнат на смъртно легло,тя слага ръка на сърцето им,гледа ги право в очите и взима душите им и ги поглъща.Всички хора се страхуват от нея,макар да не я виждат.Тя излиза предимно вечер,когато хората спят,затова никой не ходи по улиците на Пловдив след 03:35 часа...


You would not believe your eyes
If ten million fireflies
Lit up the world as I fell asleep..
heart heart

Offline

#33 2011-03-11 13:46:43

shushi_10
Member
From: Los Angeles
Registered: 2010-12-11
Posts: 5,240

Re: Страшни истории и градски легенди

Има слухове,че в град Пловдив се скита едно момиче,което никой не може да види.То всеки ден се разхожда по улиците и краде енергията на хората,а те се разболяват.След като легнат на смъртно легло,тя слага ръка на сърцето им,гледа ги право в очите и взима душите им и ги поглъща.Всички хора се страхуват от нея,макар да не я виждат.Тя излиза предимно вечер,когато хората спят,затова никой не ходи по улиците на Пловдив след 03:35 часа...

За нищо на Света,няма да ходя в Пловдив. laugh


[img]http://prikachi.com/images/192/3623192f.gif[/img]
[list=*]
[*]yoo_97 :3[/*]
[/list]

Offline

#34 2011-03-19 10:12:22

Miss_Nightmare
Member
From: In the hell
Registered: 2010-05-13
Posts: 436

Re: Страшни истории и градски легенди

-Имало един малд художник койот бил нает от голямо семейство да нарисува тяхния семеен портрет.Когато завършил картината тя била наистина перфектно направена,но семейството отказало да плати и върнало платното на художника като казало,че картианта е отвратителна.В ядът си той ги проклел със най страшните клетви,призовал самият дявол да излезе от ада и да отмъсти.След тази нощ цялото семесйтво загинало в пожар.Художникът бил арестуван,че той го е причинил,а картините му били обявени на търг.Млада двойка купила картината със семесйтвото.Тогава започнали проблемите,жената се оплакала,че и се струва,че мъжът от картината я гледа,започнала да има кошмари в които виждала как жената от картианта гори и вика за помощ.На следващия Хелоуин къщата им пламнала.Съседи се кълнели,че видели как сред пламъците минава самия Сатана.


-Стъпките на Дявола
На 9 феврури 1855 година, ден петък, жителите на Топшъм, Лимпстоус, Ексмът, Тейнмът и Долиш в Южен Девън, Англия, след кто се събужда, откриват, че е паднал дълбок сняг, а върху него, върху къщите, върху високите стени има тайнствени стъпки.

Следите сякаш са оставени от двуного същество с изпъкнали стъпала или копита, стъпка след стъпка в една единствена линия. Местните хора веднага решават, че следите са оставени от двойните копита на Дявола, мкар че според някои скептици те може да са и от видра или язовец.

Това обаче не звучи съвсем убедително. Подобни следи са открити и при антарктическа изследователска експедиция през 1840 година, както и в Шотландия, където според местните хора те се появяват всяка година и всички са убедени в техния свръхестествен произход.

Една от свидетелките на следите от копита в снега, е Джил Уейд. Пенсионерката се натъкнала на странните отпечатъци рано сутринта в пресния сняг, натрупал в двора на къщата й.

"Не можах да повярвам на очите си. Стъпките бяха във формата на разсечено копито. Нямаше никакви други следи по снега", разказва тя.

Местни експерти измерили отпечатъците, които били с дължина от близо 13 сантиметра, а разстоянието между всеки било от 28 до 43 сантиметра. Въпреки многобройните догадки, отпечатъците останали в историята като Великата мистерия на Девън.

И сега експертите не изключват възможността стъпките да са оставени от животно като елен, например, но все пак обещават скоро да разгадаят тайната с допълнителни проучвания.

-Една детегледачка оставила децата да спят и слезнала долу във всекидневната да гледа телевизия.Тогава забелязала статуя във формата на клоун,извесно време и се струвало,че статуята я гледа и тя не издържала и се обадила на бащата на децата да попита дали разрешава да вземе някакъв плат и да покрие статуята.Когато той чул въпроса веднага и казал да вземе децата и да излезе на вън при съседите.Тя го направила и му се обадиал когато той вдигнал и казал:
Ние нямаме статуя на клун.

-Като във филм на ужасите живяха повече от месец жителите на Добричкото селце Сираково, населено предимно с възраст­ни хора. В някои от крайните къщи не са имала спокойни нощи от месеци. Местните разказват с ужас какво са преживявали и не искат дори да са спомнят за кошмарите, които ги преследват, съобщиха от в.“Галерия“.

Всичко започва в на­чалото на годината. Тогава няколко селскостопански работници чуват в местност, близо до селото, силен плач на дете, което моли за по­мощ. Веднага тръгват да дирят откъде идват сто­новете, но така и не на­мират детето. Съобщават на полицията в Добрич, но оттам казват, че не е постъпвал сигнал за загу­бено дете. Случаят е заб­равен бързо, но след не повече от месец плачът започнал да се повтаря.

Нещо повече – прибли­жил се до селото и се уси­лил. Първоначално хората смятали, че става въпрос за някакви диви животни, може би чакали. Органи­зирана била дори ловна хайка, която обаче не открила никакви животни в този край.

„Стояхме както всяка вечер до късно пред те­левизора, когато внезап­но някакъв ужасяващ вик разцепи тишината. Поми­слихме, че нещо се е слу­чило край къщата ни, тъй като гласът дойде от съвсем близо. Веднага изско­чихме, за да помогнем. То­гава отново чухме гласа, но той вече сякаш бе дос­та отдалечен. Повтори се още няколко пъти, като бе някак си неестествен и оставяше след себе си ехо“, разказва човек от селото, пожелал анонимност за­ради страховете си.


Смразяващ кладенец
„Впоследствие чувахме тези стенания всяка нощ, когато навън бе пълнолу­ние. Беше ужасно, не можехме да мигнем. И дру­ги съседи са чули викове­те, но никой няма логично обяснение. Няколко пъти се жалвахме в полиция­та, но никой не ни обър­на внимание. Взеха ни за луди“, добавя местният жител. Според него ста­ва въпрос за нещо пара­нормално, тъй като никой от хората, тръгвали подир плача, не са успявали да открият жив човек.

Ужасът на хората от Си­раково свършва на 8 юли. Тогава специална бригада от полицаи откриват в за­пустял кладенец човеш­ки скелет. Гледката била покъртителна, въпреки че трупът бил разложен. Черепът бил напълно отделен от скелета. Оперативноследствена група в момен­та установява самолич­ността на жертвата и ус­ловията, довели до смър­тта. В Добричко се води специална акция в търсе­не на общо 12 безследно изчезнали души в периода 1998-2000 година.

Странното е, че след като скелетът бил изваден от кладенеца, злокобните писъци край село Сираково изчезнали. Въпреки това някои от хората все още са в шок. Щом падне здрач, те залостват врати­те си и не смеят да изля­зат навън. Местните смя­тат, че духът на момичето няма да намери покой и все още броди наоколо. По всяка вероятност то е загинало в зверски мъки, опитвайки се да излезе от дълбоката дупка.

Offline

#35 2011-03-19 10:20:49

h0neyLemonade
Nσt Pretty Enσugh
From: Rosewood
Registered: 2010-07-20
Posts: 5,333

Re: Страшни истории и градски легенди

Страшни са !  doh  worried


[list=*]
[*]TUMBLR[/*]
[/list]
[list=*]
[*]Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ[/*]
[/list]

Offline

#36 2011-03-20 12:18:52

syn_princess
Мис Depp*
From: We found love.
Registered: 2010-03-21
Posts: 3,111

Re: Страшни истории и градски легенди

Страхотни! heart

Offline

#37 2011-03-22 11:15:33

karity.
Member
Registered: 2011-03-02
Posts: 77

Re: Страшни истории и градски легенди

Оо.. даа  star

Offline

#38 2011-05-25 08:56:58

eviiil
Member
Registered: 2011-02-06
Posts: 1

Re: Страшни истории и градски легенди

Това е една история от град Норуич, Англия. Не е ясно кога се е случила.

Крейг Бесанд се е прибирал към апартамента си през нощта, когато две фигури го доближили. Това били две малки момчета на около 13 и 9 години.

Както Бесанд обяснява: "Бяха облечени с блузи с качулки, типично младежко облекло, нищо странно. По-голямото ми каза, че се опитват да намерят гробището и ме помоли да ги заведа. Стори ми се странно, но се съгласих, защото пътя ми минаваше точно покрай гробището."

Докато вървели, Бесанд видял, че косата на по-голямото дете било гарваново черна, а кожата му бяла като порцелан. Момчетата имали абсолютно черни очи, без никакво бяло. Когато ги попитал къде живеят, те назовали една близка улица. Което било странно - ако наистина са от града, много добре би трябвало да знаят къде е гробището.

Когато пристигнали до портите на гробището, те го помолили да дойде с тях. Той отказал. Децата продължили да настояват.

"По-голямото се усмихна с най-злата усмивка, която някога съм виждал и ми каза, че няма да ми причинят нищо лошо. Аз бях като хипнотизиран и бях готов да тръгна с тях."

Тогава по-малкото момче казало: "ние не трябва да правим това".

В този момент Бесанд излязъл от хипнозата и започнал да бяга. Погледнал назад да види дали не го преследват, но те сякаш се били изпарили. Бягал чак докато се прибрал в къщи.

След една седмица открил едно магазинче за магически джунджурии и когато говорил с продавачката за случката, тя казала, че и друг път се е случвало. Никой не знае какво представляват тези деца - демони, призраци, феи, но по-добре, че не е тръгнал с тях...

Offline

#39 2011-05-25 12:53:48

nedi
Independent
From: Albuquerque, New Mexico
Registered: 2010-05-20
Posts: 20,505

Re: Страшни истории и градски легенди

Страхотни са  happy  heart


[list=*]
[*]And if you're in love, then you are the lucky one,
'Cause most of us are bitter over someone.
Setting fire to our insides for fun,
to distract our hearts from ever missing them.
But I'm forever missing him...
[/*]
[/list]

Offline

#40 2011-05-25 13:12:42

iveto0_94
`Vampire heart`
From: *...MyStic FallS...*
Registered: 2009-08-03
Posts: 17,455

Re: Страшни истории и градски легенди

Уоу страшнички са...


[img]http://i569.photobucket.com/albums/ss138/softskin13/Emoticon-Flip.gif[/img]  Когато често се срещаме с дадени хора,
те стават част от живота ни. И като станат
част от живота ни, започват да се опитват
да го променят. И се сърдят, когато не
правим това, което те изискват от нас.
Понеже всеки си мисли, че знае как
другият трябва да живее живота си,
но всъщност никой не знае как трябва
да живее своя собствен!

Offline

#41 2011-05-25 15:32:34

privaтe Love
Member
From: in his late night thoughts
Registered: 2010-08-07
Posts: 5,126

Re: Страшни истории и градски легенди

На скоро попаднах на един сайт,мисля че беше scarystoriestotell.нещо си  laugh  (май беше com. ) ,там може би има интересни.


«» Hold my hand and I'll take you there... somehow, someday, somewhere...

Offline

#42 2011-05-25 16:22:21

Miss_Nightmare
Member
From: In the hell
Registered: 2010-05-13
Posts: 436

Re: Страшни истории и градски легенди

Жани и Лили били студентки и големи купонджийки. Също така и споделяли едно общежитие заедно и били най-добри приятелки. Една събота вечер имало голям купон и те, естествено решили да отидат. Тоно преди да тръгнат /към 22:00 часа/, на Лили и станало лошо и решила да остане в леглото и да си почива. Жани искала да остане с нея, но Лили и казала да не се тревожи и да тръгва за купона. Когато Жани излязла от входа и се заптила към купона се сетила, че си е забравила телефона и решила да се върне. Когато стигнала пред входната врата, решила да не пали лампата, за да не притеснява приятелката си, ако е заспала. Намерила телефона си и тръгнала за купона. Прибрала се сутринта към 8:00ч. и решила да иде в спалняа да провери Лили. Когато влязла в стаята видяла приятелката си с прерязано гърло и извадени очи, а на огледалото пишело "Радвай се, че не светна лампата"

В една къща живяло момиче с кучето си. Винаги, когато лягало да спи, кученцето близвало ръката й за лека нощ. Една вечер обаче момичето чуло, че нещо капе в банята. Станало да провери, но се оказало, че това е чешмата и си легнала обратно. Отново получила за лека нощ облизване от „кучето”. Чула обаче отново странния шум и станала да провери. Тя видяла кучето си обесено и кръвта му как капе в мивката. На огледалото било написано „И хората могат да ближат”.

Синият нокът
Един мъж и една жена решили да заминат на почивка, но детето им не искало да отива с тях.Майката и бащата повикали съседката да се грижи за децата им през тези дни, в които ще са на почивка.Така и станало.Съседката имала големи ръкавици, които изобщо не сваляла.
Мъжът и жената се върнали от почивка и видели ужасна картина-децата им удушени, лежат на пода, а върху шията на едното имало отпечатък от синьо.
На другият ден мъжът отишъл при съседката им и я попитал, защо децата им са мъртви.Тя отговорила, че не знае.Тогава мъжът свалил ръкавицата и и видял голям син нокът.Тогава разбрал кой е убиецът на децата му.

Едно моминце и майка му живели спокоен живот заедно. Майката била разведена с бащата и се грижела за дъщеря си. Един ден майката умряла при злополука. Момичето било натъжено, по цял ден седяло вкъщи и плачело. Веднъж, както плачела, чула глас:
-Не включвай телевизора!
Тя се уплашила и послушала гласа. Но това се повторило няколко пъти и когато тя един ден чула гласа, решила да не го послуша. Включила телевизора, но веднага някой почукал на вратата. Уплашено, момичето отворило и видяло майка си цялата в червеи.

Offline

#43 2011-06-07 17:06:16

aziaz
Member
Registered: 2010-10-16
Posts: 34

Re: Страшни истории и градски легенди

Едно семейство било седнало на вечеря, когато се дочуло, че капе отнякъде.Мъжът отишъл да го оправи, но не се върнал.След него отишла и другата част от семейството.И тя не се върнала повече.
Най-накрая малката им дъщеричка отишла, и що да види...всички оправят разваленият им бойлер. xD

това много ме изкефии...

охх как  ще спя... :Д  sad


○ Hell is just a word. Reality is much,much worse ○

Offline

#44 2011-06-13 14:20:13

shushi_10
Member
From: Los Angeles
Registered: 2010-12-11
Posts: 5,240

Re: Страшни истории и градски легенди

Значи едно семейство (баща,майка и син) си купили нова къща и отишли до магазина,за да купят пердета за стаята на детето.
Започнали да разглеждат и момчето си харесало едни черни перденца,но продавачката го предупредила да не взима точно тях,защото ще го сполети нещастие,но въпреки всичко момчето настояло и му взели точно тези черни пердета.Вечерта,когато ги сложили всички си легнали..в момента в който момчето заспало от пердетата излязла една ръка и го удошила!На следващата вечер майката решила да спи в стаята на детето..същата съдба сполетяла и нея.Зловещата ръка излязла и удошила и нея!На следващата вечер,бащата съкрушен и съсипан решил той да спи в стаята на покойният си син,но в ръката си държал нож!В момента,в който ръката започнала да излиза от пердетата той се обърнал и я отрязал!На следващият ден бащата отишъл в магазина да върне пердетата и какво да види...продавачката била само с една ръка...
TO BE CONTINUE!

П.П.:Внимавайте какви перденца искате да си вземете! laugh
Имало едно малко селце.
В него имало един мъж.Той бил художник.Над неко
тегнело проклятие,на който направи портрет да умре.Винаги ставало
така.На мъжа му писнало да умират хора заради него и решил да си
направи автопортрет.На другата сутрин него го нямало.На негово място
намерили окървена мъртва жена.Според хората това била жена му,която
умряла преди 10 години и е била вещица.Решили да отворят гроба й и на
нейно място стоял умрелия художник целия в кръв.

Имало един много красив мъж.Всяка жена,която се влюбвала и женила за него умирала.Това се случило с 7-те му жени.8-ма девойка се оженила за него.Странно,но тя не била намерена мъртва след първата брачна нощ.Мъжът се учудил и решил да се постарае за да умре.На другия ден когато се връщал от работа вратата била отворена,а вътре било тъмно.Мъжът попитал:Скъпа,там ли си?И се чул глас на възрастна жена:Да любими,тук съм.На другия ден мъжът бил намерен удошен.Тогава на погребението му жена му била с окървавена булченска рокля.Всички се чудили,защото това всъщност не била жена му,а старицата,която го убила.После,когато отворили ковчега,видяли,че вътре лежи истинската му жена със окървавена рокля,на която пишело:Тук вътре съм любими.
В един малък град имало две момичета , които постоянно се обаждали по телефона и си правили шеги с хората.Един ден те отишли на един хълм без позволение,но един луд ги хванал и искал да ги убие,но някакси момичетата се добрали до телефон и се обадили за помощ, но никой не им повярвал и те били жестоко убити.И сега ако някой ти се обади по телефона и мълчи-това са двете момичета, които търсят отмъщение за нелепата си смърт!
Малко след полунощ, Мери чула, че телефона звъни. Тя живеела сама, защото родителите й работели в Италия. Нямало кой друг да вдигне телефона, затова тя отишла. Чула зловещ, мъжки глас на телефона: Кървава Мери, аз съм убиец и ще те убия!-Мери си помислила, че на телефона са приятелите й, които се шегуват с нея. Решила да не обръща внимание на зловещите обаждания. Така около месец всяка нощ телефонът звънял и гласът заплашвал Мери. Тя много се уплашила и един ден казала на приятелите си: Моля ви, престанете с тези обаждания, вече не е смешно!- а те й отговорили: Но ние не сме ти се обаждали. Не сме ние, наистина!- Мери се уплашила ужасно много и отишла в апартамента си. Заключила се и затворила прозорците. Приятелите й се притеснили много за нея и решили да я изненадат. Отишли до тях. Видели, че вратата е отворена и влезли в апартамента. Нямало никой. Влезли в стаята на Мери. Мери лежала разсечена на 2 и цялата в кръв на пода.
Късно вечерта Сашко се прибираше вкъщи. Беше убеден, че майка му се притеснява за него, но той не бързаше. Слушаше своя уокмен и дъвчеше дъвка. В уокмена беше Шамара. А пък в дъвката - вредни бактерии и микроби, които никак не можеха да се разберат кой от тях е по- вреден.Тази дъвка той отлепи от чина си. Първоначално искаше да я прицели в косата на някой първокласник, но вече залепен към нея, реши, че ще я дъвче сам.Асансьорът не работеше. Сашко реши да се изкачва по стълбите. Тъй като, така просто да се изкачва му беше скучно, той реши да рита оставените по етажите пликове с боклук. И така както си ги риташе до шестия етаж, той изведнъж чу странно злокобно кашляне и някакви звуци, които не можа да характеризира какви са.
Шамара в уокмена замлъкна. Вредните бактерии и микроби прекратиха спора си, а момчето се изпоти. Той се присети, че би трябвало да бяга, но дори и да тръгне веднага, няма да успее да стигне до тях, където се притесняваше майка му. Доката тези мисли му минаваха в главата, входната лампа изгасна.Някой кихна звънко и зловещо си издуха носа. Звуците ставаха все по-близо и по-близо. Тогава Сашко си даде
сметка, че шумът идва от вътрешната страна на стената. Той прилепи ухото си към стената и докато се опитваше да разбере какво е това, изведнъж шум, тряс, грох... и... и в стената дупка. Момчето се парализира. Изведнъж от там се показа огромна космата ръка... или крак... Момчето не успя и да разбере как чудовище вече наполовина излезе от тръбата и си чешаше главата.Сашко пребледня, онемя, посивя. От устата му падна дъвката и два зъба - преден и заден, също така и 34 косъм от главата. И самопроизволно се появи синка под окото...Чудовището видя момчето и с тъничко- тъничко гласче попита:
- Извенете, бихте ли ми казали, това не е ли седмия етаж?
Момчето можа само отрицателно да поклати с глава, защото броеше ритнатите от него пликове с боклуци...

evil  evil  evil


[img]http://prikachi.com/images/192/3623192f.gif[/img]
[list=*]
[*]yoo_97 :3[/*]
[/list]

Offline

#45 2011-06-15 09:35:22

tanityy
Strange star
From: Geneva,Switzerland
Registered: 2010-07-28
Posts: 12,452

Re: Страшни истории и градски легенди

Страшни са. mm


Личността започва там,където свършва сравняването с другите.
[img]http://prikachi.com/images/79/7560079R.jpg[/img]

Offline

#46 2011-06-25 13:34:30

shushi_10
Member
From: Los Angeles
Registered: 2010-12-11
Posts: 5,240

Re: Страшни истории и градски легенди

  • Полтавската вещица.


  • По време на руско-японската война през 1904-1905 г. в едно глухо село на Полтавската губерния, където живеела Наталия Кравченя, започнали мистериозно да изчезват млади симпатични девойки. Момичетата се страхували да излизат от къщи дори денем.

    Приставът Николай Солово, който проявявал интерес към последните достижения на криминалистиката, обърнал внимание на особеното и усамотено разположение на дома на Кравченя.

    Освен това, въпреки че била вече над 60 г., тя подозрително младеела и не изглеждала на повече от 25 - затова всички я наричали "вещицата".

    Николай организирал обиск в дома й, където полицаите открили замаскиран капак на пода, отвеждащ в мазето. Там намерили и обезкръвените трупове на седем девойки.

    Оказало се, че когато започнала да старее, Кравченя възстановила по окултни книги рецептата на вечната младост, в която се използвала кръв от девици.

    Убийцата била подложена на психиатрична експертиза и лекарите категорично се произнесли, че е абсолютно здрава. Смъртната присъда била произнесена и незабавно изпълнена.

  • Френската вълчица.


  • В средата на XVIII век в Южна Франция
    печална слава си спечелила двойката благородници Женевиев и Франсоа дьо
    Сез. Мъжът бил любвеобилен и често се срещал в гората на имението си с
    млади момичета от простолюдието...

    Една от любовниците на
    Франсоа се удавила в реката при загадъчни обстоятелства. Скоро в гората
    намерили тялото на невръстна селянка. Дрехите й били разкъсани, по
    тялото й имало следи от изгаряния, а до нея - пепел от запален огън.

    След
    това и други момичета в имението започнали да изчезват мистериозно или
    да загиват от мъчителна смърт. Установено било, че всички жертви по
    едно или друго време са имали любовна авантюра с Дьо Сез. Той бил
    арестуван и затворен. От ешафода обаче го спасил следователят Обертен.

    Служителят
    на властта организирал на маркиза свиждане с привлекателната девойка
    Мари, след което я проследил. Видял как жената на маркиза, Женевиев дьо
    Сез, я примамила в каретата си, отвела я в гората и се приготвила да я
    удуши с приготвеното предварително въже.

    Пред съда Женевиев
    признала, че убивала заради изгарящата я ревност. Това обаче не смилило
    съдиите и любящата жена била публично екзекутирана.

  • Мадам Алекс Попова.

  • Жена на неопределена възраст и със загадъчна биография. През 1879 г. тя създал в Русия "агенция", която предлагала на жените да ги избави от жестоките им мъже срещу съответното заплащане.

    Мадам Попова убила около 300 мъже, много от тях със собствените си ръце, с отрова или огнестрелно оръжие. Така натрупала значително състояние, но не щеш ли у една от нейните клиентки се пробудила съвестта и я издала на полицията.

    Убийцата била застреляна по време на арестуването, когато явно нервите на някой от пристигналите полицаи не са издържали.


[img]http://prikachi.com/images/192/3623192f.gif[/img]
[list=*]
[*]yoo_97 :3[/*]
[/list]

Offline

#47 2011-06-25 13:43:11

shushi_10
Member
From: Los Angeles
Registered: 2010-12-11
Posts: 5,240

Re: Страшни истории и градски легенди

Сестрата Смърт
27-годишната медицинска сестра Дженин
Джонс работела в детското интензивно отделение в Сан Антонио, САЩ. От
май до декември 1981 г. по време на нейните дежурства загинали 10 деца.

Впоследствие
се оказало, че ги умъртвява, като инжектира в сърцата им хероин. Джонс
сменила няколко болници, където постъпвала на работа винаги с отлични
препоръки. Подозрения възникнали, защото навсякъде, където отивала,
смъртността рязко се увеличавала.

Джонс обаче се изхитрила и
продължила дейността си дори когато попаднала под активното наблюдение
на полицията. Убийцата била осъдена на 99 години затвор.

Марта Вайс
Тази "стара мома" на средна възраст живяла в
щата Охайо през 30-те години на ХХ век. Срещнала Уолтър Джонс и решила,
че това е голямата й любов. Проблемът бил, че той е прост работник,
едва 20-годишен, а тя - прехвърлила 40-те.

Нейните роднини и
местният свещеник се опълчили срещу такъв неравен брак и Марта решила
да се отърве от тях. Един по един отровила с цианид баща си, леля си и
дядо си, след което подпалила църквата.

Едва след смъртта на
дядото властите заподозрели, че има нещо нередно. Когато я арестували,
Марта заявила, че дяволът ръководел действията й.

Съдията обаче
отговорил, че законодателството на Охайо не се разпростира върху
Сатаната и осъдил отровителката на доживотен затвор.

Момичето с прасешката глава
Според стари родопски легенди, момичето с прасешката глава е символ на дявола.

Една
вечер бай Георги*, който бил служител в горското и имал навика да
обикаля със своета Лада Нива по пътя Пещера - лет. Св. Константин и
една вечер се случило нещо, което щяло да промени живота му за винаги.
Прибирайки се с ладата си от лет. Св. Константин близо до параклиса (бъ
ли го как се казваше, тоз новия, преди лагер Септемврийче) видял млада
девойка, с типична родопска носия да налива вода. Вижда я в гръб и се
притеснява, все пак - вечер, след 1 часа...по малките часове - само
момиче, може да стане беля. Спрял ладата и рекъл да се приближи. Виждал
я все така в гръб. Забелязал, че тя пълни вода в стомни. Спочудил се
наш бай Георги и й рекъл:

- Моме, налълни стомните и кажи дали искаш да те откарам до Пещера ?

Момичето
се изправило, нарамило стомните и се обърнало. В този момент се
разкрила потресаваща гледка пред бай Георги - момичето било високо над
2 метъра и било с огромна прасешка зурла на лицето.

Дали тази
история е истинска, никой не знае. В аналите на хронологията е
записано, че бай Георги точно тази вечер побелял целият...

Глухите скали
Района на глухите скали се намира нейде след "Везир тепе" - сещате сте, като хванете от курорта нагоре - нагоре - нагоре - нагоре - нагоре...и по пътя за баташкият язовир. Не съм добър в обясненията, ама май @King Nothing ще се сети къде се намира везир тепе - от неговата вила, нагоре-нагоре-нагоре...и така.

Специфичното за района на глухите скали е разположението на скалите. Сещате се от името, че става дума за нещо, което не се чува...дам, сега ще обясня защо. Глухите скали се падат в дупка и тяхното разположение, ако си точно в средата между глухите скали лишава акустиката и все едно си попаднал в заешка дупка - и да крещиш - нищо не се чува. Не се чува нито идващият шум от други места, нито излизащит шум от глухите скали.

Та една млада ентусиазирана групичка пещерци решили да заминат на екскурзион и да направят за 3-4 дни голям преход. Привечер стигнали вече при глухите скали и решили да не се мъчат повече, да спрат, да хапнат, да преспят и на сутринта (сбахлем рано) да продължат. Не били някакви новаци, а опитни планинари. Запалили огън, хапнали и легнали. Били на няколко палатки, имали си фенери - а, бе...готови туристи. През нощта, завалял дъжд. Христо - водача на групата чул шум от коне, които всякаш са в галоп и решил да събуди останалата част от групичката. Събудил ги той и те чули същото. Конете сякаш идвали към тях и били десетки, оседлани сякаш от някой опитен ездач. Уплашили се как изобщо чуват това, тъй като се намират в "глухите скали" и не трябва да чуват нищо. Уплахата ги накарала да действат на принципа на щрауса, само дето се прибрали по палатките си и не смеели да мърдат. До 4 часа сутринта седели уплашени и слушали галопиращите коне. После отихнал шума. Излязли сутринта от палатките и какво да видят - по калта (нали е валяло дъжд все пак) имало следи от конски подкови - много конски подкови. Калните следи се виждали и по палатките. Лагерното огнище било разтурено, тенджерата с топла вода - на земята....

И тази история не може да се потвърди, че е достоверно, но и до ден днешен от 3-те туристически дружества, ни едно не иска да отиде при "глухите скали" за нощувка...

Блъснатия дявол
Преди много години, още при бай Тошово
време било модерно да се събират младежите и да си правят вечеринки.
Двама нашенци - пещерци, трябвало да присъстват на вечеринка в с.
Радилово или с. Капитан Димитриево (не го помня какво беше казал
точно). Та двамата нашенци - ще ходят с колата на единият - Али.
Другият се казвал Стефан. И тъй двамата решили да отидат и привечер,
преди залез слънце сипали бензин в жугилито на Али и тръгнали за
вечеринката. На вечеринката - хахо, хихи, но по бай Тошово време било
строго, а и нашите момчета си дали парите за бензин - тъй и не пили
алкохол. Станало късно. Приблизително четвърт час преди полунощ. Решили
Али и Стефчо да си ходят - речено сторено. Тъй като било тъмно, а Али
бил спокоен шофьор - карал много бавно, за да не стане изгъзица. Карал
си Али, а Стефчо му плямпал колко бил доволен от вечеринката - и как
хвърлил око на някаква мадама. Извднъж, въпреки бавното каране се
усетил удър, сякаш са блъснали нещо. Али се сепнал, а Стефчо излязал да
провери какво са блъснали. Само след няколко секунди Стефчо бил отново
в колата и само казал "Карай право към нас!" и Али запалил колата. От
онази вечер до ден днешен Стефчо не продумал и дума. Онемял. Година-две
след инцидента от рисунки, които той е рисувал от фаталната вечер се
разбрало, че блъснали червен козел на два крака.

...и рисунките още се пазят...

И тази история никой не може да каже дали е истинска или не е, но е факт, че въпросният Стефан и до ден днешен не говори.

Имало една жена,която целия град я мислел за добра.Едно момченце си седяло веднъж в тях само.И чуло вратата да се отваря.Помислил си,че е майка му и питал:Майче ти ли си?А тя му казала:Аз съм синко?След това Детето видяло,че тва там не е майка му.Попитало я,защо се е представило за майка му.Тя му запяла песен и то се превърнало в жена(мъртва).Жената казала:Сега ще си със майка си завинаги,но ще си вътре в нея,и ще седиш заровен под земята.Така и станало.Той останал под земята завинаги.Заключвайте добре вратата.Ако чуете хлопане се присторете на заспал или умрял
Страховитата картина!!!Истински случай!!
Имало едно време едно щастливо семейство което си купило картина от една старица!Старицата им казала "Не слагайте картината над нито едно от вашите легла".Обаче те не послушали старицата и сложили картината над леглото на едното си дете.На сутринта то било мъртво.На следващият ден след погребението слижоли картината над леглото на второто си дете.На суринта и то било мъртво.Майката и бащата се двуомяли какво може да се е случило.През третата майката веше била в траур и решила да легне на смъртното легло на синовет си.На сутринта и тя била мъртва.На следващият ден мъжът решил да легне на леглото и да разбере какво става.Той взел в ръката си един нож и легнал.12 часа през ноща той още не бил заспал и в този момент от картината излязла една ръка и посегнала да убие мъжа,обаче той взел ножа и отрязал ръката.На следващият ден мъжът отишъл да връща картината в магазина и като влязал видял бабичката която му продала картината и тя казала"Аз ви казах не слагайте картината над леглата си.но вие не ме послушахте!!Сега ще си платите".И така не можали да открият мъжа след тази среща в магазина.Нито мъжа нито бабичката.
После ще постна още. nod


[img]http://prikachi.com/images/192/3623192f.gif[/img]
[list=*]
[*]yoo_97 :3[/*]
[/list]

Offline

#48 2011-06-25 15:06:24

shushi_10
Member
From: Los Angeles
Registered: 2010-12-11
Posts: 5,240

Re: Страшни истории и градски легенди

Мария Тюдор е погребана на 14 декември 1558 г. в Уестминстърското абатство. 45 години по-късно в същата гробница е положено тялото на сестра и? - кралица Елизабет I. По нареждане на новия крал - Джеймс I Стюарт, на гробницата е изсечен следният надпис: Заедно на трона и в гроба, тук почиват две сестри, Елизабет и Мария
Дама Пика и Кървавата Мери
Във вестника пишеше,че две братчета на 5-6 години викали дама Пика в банята в Америка..ии направили всичко както трябва...намазали огледалото с кръв начертали знака на Сатаната онази звезда ( или пентаграм де да знам ) ...и произнесли 3 пъти "дама Пика" ..тогава се появил некъф образ-профил ии след тази нощ едно от децата било в кома 3 месеца а другото било супер стресирано..и е разказало за нея...Тази тема я видях в един форум и ми се стори интересна та искам да цитирам едно момиче:
"И ние тъй я викахме и също имаше такова "поверие", че ако си дама пика на теб нищо няма да ти направи. Спомням си на един лагер едни момичета от другия клас я бяха викали (2-ри, 3-ти клас някъде сме били) и твърдяха, че на огледалото им в банята (където я бяха викали) се появило някакво джудже... след като девойчетата изхвърчаха от там с писъци и отказаха да спят в стаята се наложи учителката да развали магията След това всички твърдяха, че още виждали очертанията на "джуджето", ама аз нищо не видях. Та въпросната учителка, дето се беше много ядосала на тези глупости взе, че изхвърли картата (дама Пика), с която я бяха викали в кошчето в нашата стая... и ние тричките цяла вечер си повтаряхме "Това са глупости. Това са глупости.", ама вечерта ходехме 3 заедно до банята, щото никоя нещеше да остане самичка През ноща почти не сме спали. Случи се обаче нещо наистина странно. По едно време през ноща се чу шум от коридорчето на стаята ни и с мойте приятелки веднага се сгушихме и 3-те на най-отдалеченото легло от врата... След преминаване на всеобщата паника се престрашихме да насникнем... кошчето ни за отпадъци се беше преместило. Не вярвам в тези глупости, ама това с кошчето и до днес не мога да си го обясня, защото ние и трите си бяхме в стаята в този момент, а друг не можеше да влезе - вратата беше заключена...

ДАМА ПИКА

Говори се, че този адски студен, но чаровен призрак взима душата на дръзналия да наруши спокойствието му.
Смята се, че духовете на починали хора обитават един вид "ничия земя", където има възстановка на тяхната гибел или места, които приживе са им били любими. Много често те могат да оказват влияние в реалния свят, а понякога и да се материализират за кратко. Затова трябва да знаете препоръките на истинските медиуми, за да не пострадате. Души от отвъдното не се викат в момент на превъзбудено състояние в банята с дезодорант и запалка, както и след употреба на алкохол или опияти, защото е против правилата и е обидно за починалите. Невъзможно е да извикаш духа на литературен образ или филмов герой, защото той е плод на фантазията. Когато поискате да контактувате с такива, на тяхно място задължително се появява за разговор случаен дух.Въпреки множеството различни мнения за същността на Дама Пика и способностите, които притежава тя, всички са единодушни за начина на призоваването й - в тъмна стая пред огледалото с тесте карти в ръка. Смята се, че с Дамата-призрак могат да разговарят само личности с тъмни коси и очи. Колкото и да не ви се вярва, ако се вгледате внимателно, пред вас ще се появи прозрачният образ на красива, но зловеща жена с тъмносини очи и дълга черна коса. Възможно е студеният й зъл поглед да не потрепне изобщо, сякаш е снимка, но ледената й усмивка ще ви накара да настръхнете. Може също да се появи и въпросителен знак без точката отдолу, което означава, че духът иска да знае причината, поради която го безпокоите. Ако видите удивителен знак, значи вече сте го ядосали. Виденията на група любопитни ученици, повикали Дама Пика, се оказали по-страшни. Те не посмели да я попитат нищо и затова тя започнала да дава знаци за лоши събития в миналия живот на един от присъстващите. Появил се кръст, а след това и съвсем ясен образ на бебе и на бременна жена. Накрая започнало да се оформя лице.
Вярвате ли в духове и привидения? На тях са посветени стотици книги и филми и едва ли има някой, който в детството си да не се е наслушал на стряскащо невероятни истории. А може би и вие поне веднъж сте се опитали да призовете образа на всеизвестната

Дама Пика.
Ако попитате познатите си дали знаят нещо за нея, най-вероятно ще чуете поне дузина страшни лагерни измислици. Говори се, че този адски студен, но чаровен призрак взима душата на дръзналия да наруши спокойствието му. Неведнъж любопитни тинейджъри са се опитвали да проверят дали в легендите има истина, но резултатът в повечето случаи са преживявания, в които вярват само те.
Смята се, че духовете на починали хора обитават един вид "ничия земя", където има възстановка на тяхната гибел или места, които приживе са им били любими. Много често те могат да оказват влияние в реалния свят, а понякога и да се материализират за кратко. Затова трябва да знаете препоръките на истинските медиуми, за да не пострадате.
Души от отвъдното не се викат в момент на превъзбудено състояние в банята с дезодорант и запалка, както и след употреба на алкохол или опияти, защото е против правилата и е обидно за починалите, съветва известната астроложка Алена. Според нея това, в което вярват повечето случайни спиритисти, са по-скоро литературни герои. Невъзможно е да извикаш духа на литературен образ или филмов герой, защото той е плод на фантазията. Когато поискате да контактувате с такива, на тяхно място задължително се появява за разговор случаен дух. Ето защо няма как да разберете дали е злонамерен или не.
Въпреки множеството различни мнения за същността на Дама Пика и способностите, които притежава тя, всички са единодушни за начина на призоваването й - в тъмна стая пред огледалото с тесте карти в ръка. Смята се, че с Дамата-призрак могат да разговарят само личности с тъмни коси и очи. Малко хора обаче са наясно с факта, че в стаята трябва да има две жени и трима мъже - нито повече, нито по-малко. Избраникът изважда картата с образа на Дама Пика, поставя я пред огледалото и три пъти призовава духа. Останалите трябва да държат в себе си Жокер, но да не го поглежда 10 секунди след появяването на призрака.
Колкото и да не ви се вярва, ако се вгледате внимателно, пред вас ще се появи прозрачният образ на красива, но зловеща жена с тъмносини очи и дълга черна коса. Възможно е студеният й зъл поглед да не потрепне изобщо, сякаш е снимка, но ледената й усмивка ще ви накара да настръхнете.
Може също да се появи и въпросителен знак без точката отдолу, което означава, че духът иска да знае причината, поради която го безпокоите. Ако видите удивителен знак, значи вече сте го ядосали.
Виденията на група любопитни ученици, повикали Дама Пика, се оказали по-страшни. Те не посмели да я попитат нищо и затова тя започнала да дава знаци за лоши събития в миналия живот на един от присъстващите. Появил се кръст, а след това и съвсем ясен образ на бебе и на бременна жена. Накрая започнало да се оформя лице.
Дама Пика винаги се появява, поне така твърдят вярващите в нея. После обаче призовалият я сънувал кошмари - виждал смъртта си или млади момичета в черно, обикалящи около пресен гроб с неговото име.
"Имаше една история че някакви деца в Ловеч викали дама Пика и след 3 дена едното било намерено през нощта след силен трясък обесено на абажура.......и до ден днешен се повтаря тая глупост и да си призная не знам дали да вярвам точно в тая случкаиначе това с дама Пика се нарича черна магиякакто и всики други призовавания на духове от Карти, книги, отвъдното и подобни...Никога няма да се върна на онзи си детски акъл да ги викам.Колкото и луд да ви изглеждам това си е страшно....като бяхме малки викахме Джокера от картите в тестето и тогава в мазите видях някаква зелена сянка и след като се разпищяха всички разбрах че не го виждам само аз...тогава нарочно затворихме едно друго дете вътре и то пищеше като откачилобоже ако бях със сегашния си акъл там НИКОГА няма ше да направя подобно нещо Във Вуду вярвате ли  не знам аз лично много се страхувам от подобни магии и вещициВинаги съм си мислел че съществуват разни такива неща. А тия гледачки по телевизията естествено са шарлатанки...... близо е до акъла"

КЪРВАВАТА МЕРИ

Освен известната на всички Дама Пика, съществува подобен мит и за Кървавата Мери. Разликата е, че втората наистина е съществувала. Казвала се Мария I Тюдор, петото дете на прочутия прелъстител крал Хенри VIII, сменил цели шест съпруги. Мери е живяла в далечния 16 в. Качва се на британския престол едва три години преди края на своя живот - 1553 г. Още приживе се сдобива със зловещото прозвище, защото повреме на управлението й на кладата са изгорени 300 еретици.
Много хора смятали, че кралицата е вещица. Сред широко разпространяваните легенди е и историята, че Мери убивала малки момиченца и се къпела в кръвта им, за да запази младостта си.
Ако изпълните познатата процедура за викане на черната Дама, но повторите 13 пъти Блъди Мери, какво мислите ще се случи? Някой ще ви изненада с коктейл от водка, доматен сок и черен пипер? Не, изведнъж ще се появи непозната жена и ще започне да ви драска по лицето. Съществува обаче и вярването, че при смяна на думите Кървавата Мери с Адската Мери, ще си уредите среща не с кого да е, а със самия Сатана. Затова вимавайте, когато решите да си поприказвате с отдавна починали хора.

По действителен случай
В хотел, разположен почти на южната ни граница, лятото започна странно. Собственикът твърди, че с първите туристи е пристигнал и невидим гост. Удивителната история за призраци разказва варненският вестник “Черно море”.

Необичайно за курортното място тази година първите летовници идват от Шотландия. Мъж и жена в пенсионна възраст, направили отдавна резервация, пристигат с няколко куфара и кошница с детски играчки. Това поучудва персонала, но хората, без много коментари, свързват куклите с възрастта на чужденците. Семейството се настанява в две отделни стаи. В едната поставят играчките, в другата влизат съпрузите. Идва време за вечеря. Шотландците, за разлика от няколкото други летовници, искат ястията да се занесат при тях, в стаята с играчките. След час мъжът и жената слизат в ресторанта, поръчват обилна вечеря, похапват си като шотландски бойци. Поръчват още порции за стаята с куклите. И така десет дни поред, на закуска, обяд и вечеря.

Дежурните на рецепцията споделят, че щом семейството излезе, от стаята с играчките някой звъни и пак поръчва ядене. Звучи един странен глас, едва се разбира какво мърмори на английски, оплаквали се служителите. Собственикът решава да провери дали подчинените му са в ред. Поема едно от дежурствата. Щом входната врата на хотела остана зад гърба на възрастните туристи, телефонът пак звънна, от слушалката се чу нещо като шепот, като жужене, нещо неразбираемо, разказва шефът. Че като рипнах, продължава. Качвам се на етажа, понечвам да отворя вратата, ядец! Отключено, а усещам отпор отвътре. Викам бодигарда, напъваме - вратата си стои. Около нас атмосферата се променя, отпадналост ни обзема... Месец след изживяното хотелиерът бърше пот от челото си.

Тръгват си шотландците. Без кошницата с куклите. През цялото време на престоя им те не са допуснали да влезе някой в стаите. Когато след тях камериерките отварят вратите, ахват. Безпорядък, мръсотия, най-вече в едната. Куклите разкъсани, вмирисана храна разхвърляна по пода. Всеки опит да съберат играчките се оказва безуспешен. Нещо пляска през ръцете всеки, който понечи да ги докосне.

От тази стая продължават поръчки за храна по телефона. Сервитьорите я подават през едва открехнатата врата, както са правели и когато семейството е обитавало хотела. След единственото влизане на камериерките пак никой не може да отвори вратата. Това продължава повече от месец. Защо са изпълнявали поръчките, е въпросът. Защото, при малко забавяне дори, от тази странна стая започвали да се разнасят стонове, възгласи, тропане, блъскане по стените. И за да спаси бизнеса си, босът нарежда всички да се правят на "ни чули, ни видели". Знайно е, че днес хората, за да се задържат на работа, са съгласни на всичко. Затова историята е потулена.

Хотелът вече е спокоен. Изведнъж Нещото изчезва. Никой не може да си обясни защо. Но гости от Тетевен, избрали мястото, за което разказваме, споделят, че преди седмица-две научили, че извънземни се появили край пещерата Съева дупка.

Дали безтелесният черноморско-шотландски пакостник не се е преселил в другия край на България? Какви ли са тези възрастни шотландци? Няма кой да каже дали все още са в страната, дали са около Рибарица?..И дали въпросният хотел няма да се рекламира следващия сезон като убежище на призраци...
Китайската кукла
За рождения ден на едно момиченце, майка му и баща му му подарили една много сладка китайска кукла. Момиченцето я кръстило Сам. Една нощ, когато майка му го извикала да си ляга, то поставило куклата в мазето. Когато си легнало чуло странен шум, и после един глас който казва: "Китайска кукла в мазето, китайска кукла по стълбите, китайска кукла в стаята на родителите ти, и сега те са мъртви!" Момиченцето се уплашило и едва заспало. На следващия ден влязло в стаята на родителите си, и ги видяло мъртви. То плачело, докато брат му организирал погребението. Когато станало късно, момиченцето си легнало, и пак чуло същия глас: "китайска кукла в мазето, китайска кукла по стълбите, китайска кукла в стаята на родителите ти, китайска кукла в стаята на брат ти..... и сега той е мъртъв!" Момиченцето много се уплашило, и отново едва заспало. На следващия ден видяло брат си мъртъв, затворило се в стаята си плачейки, и цял ден не излязло от стаята си. Станало късно, и момиченцето си легнало. За трети път чуло гласа: "китайска кукла в мазето, китайска кукла по стълбите, китайска кукла в стаята на родителите ти, китайска кукла в стаята на брат ти, китайска кукла в твоята стая, и сега ти си..... МЪРТВА!" На следващия ден дошла полицията. Намерили момиченцето и брат му мъртви. После дочули смеха на една китайска кукла с тъмна коса, която отивала на лов за следващите си жертви.

И аз ще ви разкажа една история, не е страшна, просто отговаря на поговорката "Не прави на другите това, което не искаш на теб да ти се случи!" или "Каквото правиш на себе си го правиш!":
Историята е по действителен случай, случи се преди около 10 год. в моето село.
Един мъж на околко 55-60год. (зъл) си имал едно старо куче. Един ден решил, че вече не му трябва и дошъл тук при нашата къща заедно с кучето (имам един съсед, който обожава да убива животни) та съседа ми да го застреля. Той направил това, което възрастния поискал от него и застерлял кучето, но само 1 път. То не умряло. Но злия стопанин го хванал за един от задните крака и го влиачил до най-близкия боклук, който се намира поне на 2 км от селото. И го оставил там полуживо-полумъртво.
След 2-3 години нашия зъл човек отива на работа в гората с коня. Качил се на него, обаче конят се е уплашил от нещо и почнал да бяга на долу по гората със все сила. Старият мъж паднал от гърба му, обаче единият му крак се е закачил за седлото и конят го е влачил след себе си с километри... Когато го намериха беше обезобразен и целият в кръв... Умира точно така както кучето...

Аз ще ви разкажа една истинска история, случила се преди около 20г в семейство на наши роднини във Вълчедръм.

Живеели си кротко и щастливо мъж и жена, в дома на старците(идилия като от стар бг роман). Невестата била бременна, но въздебела и криела своята бременност от всички - тук са включени дори мъжа й и дъртите. Не знам защо я е криела, защото след това, което е извършила никога вече не се е върнала в къщата, но казват, че видимо била наред, явно нещо дълбоко душевно си е разбишкала.
Та, тази лелка, една зимна вечер излиза да пишка в селския кенеф, на края на двора, дето никой не я чува. Ражда сама детето, сама прерязва пъпната връв и го... хвърля във вунящата дупка, с надежда, че ще се удави и ще прикрие следите. След това се изнизва, само по якето, което имала на гърба си...
Свекъра изпил няколко ракии, допикало му се на човека и решава, да й даде зор, щото много време било минало, па булката не освобождава вецето. Отива и... едва не получил удар. Извадил бебенцето с кофата, с която вадил вода от кладенеца. Живо и здраво момченце, плувало и оцеляло при минусите навън.
Тук следват много години в съдебни процедури и забрана на жената да се доближава до дома и вижда детето, което вече е голям мъж, опора на татко си.

В НОВА Зeландия преди месец се случи нещо!
РАЛИ И ПОЛАНСА СА ДВЕ МОМИчЕТА НА ПО 14 ГОДИшНА ВЪЗРАСТ ОТ МАЛКИ СА ИЗРАСНАЛИ ЗАЕДНО А КЪщИТЕ ИМ СА БИЛИ ЕДНА ДО ДРУГА ТЕ СЕ ПОЗНАВАТ ОТ 14 ГОДИНИ И СА НАЙ ДОБРИ ПРИЯТЕЛКИ!
ЕДИН ДЕН МАЙКАТА И БАщАТА НА РАЛИ БИЛИ НА ГОСТИ НЕ СВОИ ПРИЯТЕЛИ В ЕДНО МНОГО СТАРО ГРАДчЕ.РАЛИ СПАЛА В своята приятелка поланса.
родителите на рали трябвало да се върнат в 7 сутринта!НО ТОВА НЕ СЕ СЛУчИЛО,родителите на поланса се обадили в районото оправление за да съобщят,че родителите на това момиче са изчезнали!СЛЕД 10 ДЕНА БИЛИ ОТКРИТИ ЗАРОВЕНИ НА ВЪРХА НА ЕДНА ПЛАНИНА
.РАЛИ НЯМАЛО КЪДЕ ДА ЖИВЕЕ И ОСТАНАЛА ПРИ СЕМЕЙСТВОТО НА ПОЛАНСА.ЕДИНСТВЕНОТО НЕщО КОЕТО МАЙКАТА И БАщАТА НА РАЛИ СА И ОСТАВИЛИ
МЕДАЛИОН НА КОИТО ПИшЕ НОВА ЗАЛАНДИЯ!това и бил последният спомен!СЛЕД 1 ГОДИНА КОГАТО ДВЕТЕ МОМИчЕТА БИЛИ НА 15 ПОЛУчИЛИ ОТЛИчИЕ ЗА УМЕНИЯТА КОИТО ПОКАЗВАЛИ В ОчИЛИщЕ,и заминали в специализирано училище за 2 години там щяли да завършат специално образование което щяло да им даде много приоритети в живота!ОТИшЛИ С ОщЕ 12 МОМИчЕТА НА ЕДИН ОСТРОВ В НОВА ЖАЛНДЯ!ТАМ ИМАЛО 2-ВО ЕТАЖНА КЪщА ВСИчКИ СЕ НАСТАНИЛИ!рали и поланса се настанили в стя номер 5.имали 1 месец свободно време докато се опознаят с другите.излезли в гората на острова за банани ,момичетата били общо 14 а като се върнали били само 13 .всички се върнали да я търсят понеже островът не бил голям .НО НА ПРАЗНО И УчИТЕЛИ И РОДНИНИТЕ НА МОМИчЕТО.СЛЕД КАТО РАЗБРАЛИ СЕМЕЙСТВАТА НА ДРУГИТЕ МОМИчЕТА чЕ 1 МОМИчЕ Е ИЗчЕЗНАЛО ПОВЕчЕТО СИ ЗАМИНАЛИ ,ОСТАНАЛИ САМО 5 МОМИчЕТА !един ден поланса докато си взимала душ чула странни звуци от стаята.а в същото време рали била за плодове в гората с другите момичета .ПОЛАНСА БИЛА САМА В КЪщАТА ИЗЛЯЗЛА ОТ БАНЯТА И ВЕДАНАГА ОТИшЛА В СПАЛНЯТА ТАМ ИМАЛО ЕДНА ДЪРВЕНА ОГРОМНА КУТИЯ.ПОЛАНСА СЕ РЕшИЛА ДА Я ОТВОРИ И ТАМ ВИДЯЛА ДЪСКА ЗА ДУХОВЕ С ЕДИН ПРЕДМЕТ ПОСРЕДЕТА ДЪРВЕН ХИМИКАЛ И С МЯСТО ЗА чЕТИРИ ПРЪСТА ТОЕСТ ЗА чЕТИРИ чОВЕКА.ВЗЕЛА ДЪСКАТА И Я ОСТАВИЛА ПОД ЛЕГЛОТО НА РАЛИ,излязла на балкона за да извика другите и точно да каже за четвърти път името на най-добрата и приятелка (рали)НЕщО Я ХАЛОСАЛО ПО ГЛАВАТА И ТЯ ПРИПАДНАЛА.РАЛИ СЕ ВРНАЛА У ДОМА И ВИДЯЛА ПОЛАНСА ЛЕЖАщА НА ТЕРАСТАВЕДНАГА Я ИЗДЪРПАЛА НА ЛЕГЛОТО И ИЗВИКАЛА МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА В КЪщАТА.СЛЕД 15 ДЕНА СВАЛИЛИ ПРЕВРЪЗКАТА ОТ ГЛАВАТА НА ПОЛАНСА ПОЛАНСА ОБЯСНИЛА КАКВО СТАНАЛО,и рали от начало се съмнявала за думите на поланса и си помислила че е полудяла.но поланса и показала дъската за духове и рали вече не мислела по същия начин,и започнали подготовката за викане на духове понеже нямало кой да извикат рали искала да чуе майка си.започнали да викат майката на рали и свеща изгаснала станало ужасно студено всички прозорци се отворили огледалото се пръснало започнало да вали град ...в мучене да овладеят положението другите 3 момичета крещяли ревали но нямало помощ от никъде .на другата сутрин всичко отхнало .3 момичета не излязли от стаята си цели 14 часа а рали и поланса ИСКАЛИ ДА РАЗБЕРАТ ЗАщО СТАНАЛО ТАКА СКРИЛИ СЕ В БАНЯТА И ЗАПОчНАЛИ ОТНОВО ДА ВИКАТ МАЙКАТА НА РАЛИ НО ТОЗИ ПЪТ ТЯ НАПИСАЛА чЕ ТРЯБВА ДА СТОЯТ ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ НА ТОЗИ ОСТРОВ ЗАщОТО ИМАЛИ МАГИЯ И МОМИчЕТО КОЕТО ГИ ПРЕСЛЕДВАЛО ИСКАЛО ДА ИМ НАПРАВИ НЕщО.РАЛИ Я ПОПИТАЛО КОЙ Я Е ОБИЛ А тя казала че когато с баща и са били на гости в вечерята е имало отрова бащата е умрял от това а майката не кусала от яденето защото не обичала месо и мъжът и жената на дрругото семейство я заклали.поланса била оплашена и искала да не продължават с викането на духове но този път майката на рали написала чЕ 12.00 ВЕчЕРТА щЕ СЕ СЛУчВА НЕщО СТРАННО И ВСЯКА ВЕчЕР ТЕ ТРЯБВАЛО ДА ЗАКРИВАТ ОГЛЕДАЛАТА С чЕРНИ шАЛОВЕ ВРАТИТЕ ДА СА ДОБРЕ ЗАКЛЮчЕНИ ПРОЗОРЦИТЕ ДА СА ЖАЛОСТЕНИ,и де не отварят на никoй друг.ТАКА и постъпили двете момичета в 12.00чули другите три момичета да викат помощ помощ помощ ,но на четуртият път когато се опитали да викат (помощ)СЕ чУЛИ САМО КРЯСЪЦИ ОТ КЛАНЕ.РАЛИ И ПОЛАНСА СЕ ОПЛАшИЛИ МНОГО И СЕ СКРИЛИ ПОД ЛЕГЛОТО ,МЕЖДУ ПРОЖИНИТЕ МУ НАМЕРИЛИ КНИГА В КОЯТО ПИшЕЛО ,чЕ ИМАЛО СЕМЕЙСТВО КОЕТО ПРЕДИ 168 ГОДИНИ Е ОБИТАВАЛО ТАЗИ КЪщА И ИЗОБщО ЦЕЛИЯ ОСТРОВ.но един ден се случило така че дъщерята на семейството заклала майката .бащата като разбрал заклал дъщерята и двата трупа заровил точно в стената на стаята които били те .имало описание в което имало съема на заровените трупове.А БАщАТА СЛЕД ТОВА ЖИВЯЛ ОщЕ 2 ГОДИНИ ДОКАТО ЕДНА ВЕчЕР НЕ СЕ НАПИЛ И НЕ ЗАПОчНАЛ НА шЕГА ДА ВИКА ДУХОВЕ ТОГАВА ДЪщЕРЯ МУ ГО УДОшИЛА.ПОЛАНСА И РАЛИ ОТНОВО ПОВИКАЛИ МАЙКАТА НА РАЛИ И Я ПОПИТАЛИ КАКВО ДА ПРАВЯТ И ТЯ ИМ ОТГОВОРИЛА чЕ ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ ИМ КАЗВА КАКВОТО ИСКАТ ЗАщОТО ИСКАЛА ДА ПОчИВА В ПОКОЙ.те я попитали какво трябва да правят и тя им казала че няма начин да останат живи в тази къща на този остров започнали да и виждат отражението в огледалото тя започнала да се хили и да вика взела една свещ и подпалила пердетата в стаята счупила огледалото и с кръв написала на стената Рали съжалявам но по добре аз от колкото тя...НИКOЙ НЕ РАЗБРАЛ КАКВО СЕ СЛУчИЛО СЛЕД ТОВА...
<<< любимата ми ;д ;с.


[img]http://prikachi.com/images/192/3623192f.gif[/img]
[list=*]
[*]yoo_97 :3[/*]
[/list]

Offline

#49 2011-07-28 14:58:18

Billy_and_Tomy!
Member
From: София
Registered: 2009-10-20
Posts: 1,012

Re: Страшни истории и градски легенди

Страшнички са  shake Ама пуснете още  laugh


[img]http://prikachi.com/images/290/2778290g.gif[/img]

Offline

#50 2011-08-14 14:21:13

cullen_girl
Member
From: Mystic Falls
Registered: 2009-11-18
Posts: 273

Re: Страшни истории и градски легенди

0олее..страхотни историйки... devil ...


I want a love that consumes me.
I want passion and adventure,
and even a little danger.. ♥

[img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_m75rfefa0A1ql3q1xo6_250.gif[/img]

Offline

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook