#1 2010-01-17 10:53:05

™ПрАсКоФкЪ™
™®•†•?ДøСтЪп ЗåБрАнЕн?•†•®™
From: Там , където теб те няма !
Registered: 2009-09-08

Re: Анкета по етика

Госпожата по етика ни даде следното:
"Отговорете на въпросите като преди това направите малко проучване(в което да бъдат включени:роднини,приятели и дори непознати),отговорите да са най-малко 5 изречения и да не включват имена."
От тази анкета ми зависи оценката за края на срока и затова искам да Ви помоля да ми помогнете.

Ето ги и въпросите:
1.Кое обстоятелство би те накарало категорично да се разделиш с човек,считан до скоро за твой приятел?Какво не би могъл/могла да простиш в едно приятелство?

2.Имаш ли предварителна представа за критериите,по които би избрал/избрала партньора/партньорката си за брак?Какво място заема неговата/неината външност?

3.Какво мислиш за предбрачните сексуални връзки-полволени или забранени,полезни или вредни?

4.Има ли място ревността в отношенията?Как бихте я определили:егоизъм,отнемане на свободата,признак за любов,избиване на комплекси,повишаване на самочувствието?Разгледайте ситуацията от страна на равнуващия и на ревнувания?

5.Изневярата-"освежаване на семейните отношения"или"предателство"спрямо партньора?Определете духовната и физическата изневяра.Коя е по-страшна и защо?

#2 2010-01-17 11:17:04

Black Diamond
Member
From: Пловдuв
Registered: 2008-11-28

1.Кое обстоятелство би те накарало категорично да се разделиш с човек,считан до скоро за твой приятел?Какво не би могъл/могла да простиш в едно приятелство?

- Лъжата, в каквито и да е отношения, може да те накара да прекратиш всяко едно отношение. Не е по- различно и за приятелството. Една лъжа може да разруши и убие доверието към един човек. В едно приятелство не бих простила лъжата и лицемерието. Боли когато смяташ един човек за приятел, а той те предаде, говорейки зад гърба ти.

2.Имаш ли предварителна представа за критериите,по които би избрал/избрала партньора/партньорката си за брак?Какво място заема неговата/неината външност?

- Да, имам определени критерии, харесвам забавни, високи мъже, с добра интелигентност. Външността играе роля във всяко едно отношение. По- добре изглеждащите хора винаги имат повече успех в живота. В брака и любовта обаче, мисля че това не е най- важното.

3.Какво мислиш за предбрачните сексуални връзки-полволени или забранени,полезни или вредни?

- Според мен предбрачните секуални връзки трябва да бъдат избягвани, защото така 1-вата брачна нощ ще бъде просто еднотипна. Младоженците едва ли ще я очакват с това желание, ако преди това са консумирали връзката си.

4.Има ли място ревността в отношенията?Как бихте я определили:егоизъм,отнемане на свободата,признак за любов,избиване на комплекси,повишаване на самочувствието?Разгледайте ситуацията от страна на равнуващия и на ревнувания?

- Ревността съществува навсякъде. Смятам, че тя показва страха на човек да не изгуби нещо ценно за него! Не мисля, че ревността е егоизъм. Чрез нея човек се стреми да запази ценните неща в живота му. От страна на ревнуващия той се чувства объркан и притеснен от мисълта, че може да бъде заменен и да остане забравен и ненужен. Ревността в този случей ся явява като отбранителна. От друга страна обаче, ревнувания може да изпитва чувство за ограниченост, което може да сложи край на отношенията. Затова ревността не трябва да изчезна, но не бива д абъде прекалена!

5.Изневярата-"освежаване на семейните отношения"или"предателство"спрямо партньора?Определете духовната и физическата изневяра.Коя е по-страшна и защо?

- Една изневяра винаги носи болка и разочарование. Тя никога не може да бъде освежаваща при мисълта, че любимият ти човек ти е изневрил. Според мен, духовната изневяра е по- страшна, защото в нея се влага повече чувство отколкото във физическата:).

Опитах се да отговоря на въпросите. Надявам се да съм помогнала!

"Жените, които се стремят да бъдат равни с мъжете, не са достатъчно амбициозни."
Мерилин Монро

#3 2010-01-17 12:24:36

Wiikkii
Предупреден(а) за изгонване
Registered: 2009-08-07

- Предатеството , интригата и лъжата .
Никога не бих простила на приятел лицемерието .
Това за мен е много подло и хората , който са били лицемерни с мен , просто забравям че са ми били приятели , колкото и да ме боли за тях.

- Имам критерий по който се водя за да избера партньора си :
Най - важното е да имам найстина силни чувства към него , а и да съм сигурна че и той има .
След това е характера :
Трябва да е добър , мил , романтичен , чувствителен , забавен ...
За мен външноста на всеки един човек стой на последно място .
Никога не съм избирала приятел или любим човек според външния му вид .

- До сега не бях се замисляла по този въпрос , защото е още рано за мен .
Но мисля , че и сексуалните отношения заемат важно място в една връзка .
Просто за първата брачна нощ , младоженците трябва да се постараят повече , за да бъде вечерта незабравима и за двамата .

- Доказано е , че който обича - ревнува . Но ревността може и да убие любовта в една връзка .
Нормално е  мъжът или жената да ревнува партньора си , но да е в умерени количеста .
Аз не отричам , че съм много ревнива , но се старая да не го показвам пред половинката си .

- Една изневяра никога не може да освежи семейните отношение , да , нормално е когато връзката е далготрайна да се нуждаеш от нещо по - различно , но това не означава непременно да потърсиш нова тръпка , просто може да се постараеш да извършиш тази промяна и с твоята половинка . За мен изневярата е предателство , и мисля че ако един човек найстина обича другия не би му изневерил с друг/а . Мисля , че от духовната изневяра повече боли , отколкото във физическата , защото в нея се влагат много повече чувства . И е много по - подло да изневериш духовно на половинката си , по - добре е да споделиш с нея , че изпитваш чувства към  друг/а - така по - лесно ще се понесе изневярата , защото той/тя няма да се чувства излъган/а .Но попринцип и от двете боли .

MiSteRry, anity_kiss, monnssy, phoebe, mimitooo, y0nit0y96,  t3dencet0, bambinkata, sisity17 hug

#4 2010-01-17 13:32:36

kattteto92
Member
From: Монтана
Registered: 2009-07-16

Предателството,лъжата и опитите на човек ,на който съм имала доверие да ме прави на глупачка 

Значи попринпим имам,но когато си влюбен си мислиш,че този човек е идеалният за теб. Красотата е важна но е и преходно нещо,но ако човек е добър това остава и след дълги години.

Ми колкото полезни толкова са и вредни,вече първата брачна нощ не се смята за нещо ново и не обичайно,но пак така се намалява и въжможността за само негативни емоции от нея  smile

По принцип хората казват,че който обича той ревнува.Аз не съм съгласна с това,тъй като щом ревнуваш не си сигурен в себе си и в свойте качесва и те е страх да не бъдеш изместен от някой по-добър от теб,не си сигурен в чувствата на човека до себе си.За мен ревността е слабост и отчаяни опити за избиване на комплексите.Да те ревнуват е задушавашно и мен лично ме кара да се замисля дали наистина човекът срещу мен не е по-добър  щом предизвиква такава ревност в моя партньор

Изневярата е предателсто,измяна и няма как да освежи връзката. Духовната изневяра е по-страшна,това да мислиш за някой е по-сташно отколкото да преспиш с него,тъй като много пъти се случво и под влиянието на алкохола,въпреки,че и това не е причина ,в крайна сметка всеки отгваря за делата си  smile  При изическата се поддаваш на моментно желание,на моментна страст ,а при духовната няма физически контакт,но има мисли и желания,които са скрити

Надявам се да съм била полезна  smile

Защото така ми харесва!

#5 2010-01-17 13:34:33

™ПрАсКоФкЪ™
™®•†•?ДøСтЪп ЗåБрАнЕн?•†•®™
From: Там , където теб те няма !
Registered: 2009-09-08

Благодаря Ви!   bow  sun

После ще почерпя! (d)  chuckle

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook