#1 2015-10-21 17:08:49

sunshine5590
Member
Registered: 2015-10-21
Posts: 1

ВАЖНО !

Здравейте ! На 16 съм и с приятеля ми не сме правили секс и съм девствена,но искам да попитам възможно ли е без да сме го правили и без да е свършил да забременея,само защото членът му е бил близо до вагината ми.Знам,че ако свърши около тази област има шанс да се забременее дори и ако си девствен,но той не е свършил,но все пак се притеснявам.Не ме нападайте,моля,искам само да знам дали има от какво да се притеснявам.

Offline

#2 2019-05-15 00:43:01

Ella
Member
Registered: 2012-03-02
Posts: 119
Website

Re: ВАЖНО !

Жалко, че никой не е отговорил на време. :/ Макар и късно, ще го направя.

Мисля, че има някакъв минимален шанс, ако той наскоро е бил свършил и не се е бил измил достатъчно добре. Ако не е обрязан, може да е останала малко сперма между кожата и главичката, но тази сперма по-вероятно е да е мъртва. От друга страна, може да е останало малко сперма в уретрата му и ако не е ходил до тоалетна, и влезе в теб, и през това време изтече pre-cum (течността, която помага на сперматозоидите да се придвижат по-лесно), може и да влезнат сперматозоиди в теб. По принцип не присъстват сперматозоиди в тази течност, но е възможно при случаят, който току-що описах.

Има и значение в кое време от цикъла ти се случва половия акт. Ако е по-скоро ден преди цикъла ти, например, шансът е толкова минимален, че е направо нищожен. Но ако е малко след цикъла, рискът лееко се увеличава, защото е трудно да се разбере кога по-точно овулираш, а овулацията задължително трябвад а е на лице, за да се осъществи оплождането. И също така, запомни, че сперматозоидите могат да оцелеят в женското тяло до 5 дни, за това рискът се покачва след цикъла ти, особено ако е кратък.

И така, минали са 3 години от този пост и се надявам, че вече си получила тази информация, но аз все пак я оставям тук. Най-големият ми съвет, освен, че трябва да се използват презервативи, бла, бла, е да си следиш цикъла, препоръчително чрез приложение като Flo. Използвам Flo от почти година вече, мисля, и е доста полезно приложение. Прави прогнози според количеството информация, която даваш. Можеш да следиш кога правиш секс, кога мастурбираш, да си следиш ПМС симптомите и симптоми като цяло, настроенията, има опции да следиш за овулацията ти чрез наблюдаване на бялата течност, на базалната температура и т.н. А ако не ти допадне Flo, вече има толкова много приложения, все ще намериш нещо по твоя вкус.

Offline

Харесайте страницата ни във Facebook

Вижте най-харесваните снимки, статии и албуми директно чрез Facebook